stěna - OC Westfield Chodov

Založil peki, 23.11.2022, 11:18:28

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Colonel32

Není to úplně "stěna" ale pokud tam půjdete nebo si budete někoho posílat. Byly i Saně za 700 ale obávám se že už došly.

Pool

Citace od: Igorus kdy 03.01.2023, 16:40:44Zajímavé díly v sekci postav si minifiga 3.1.2023.

Jo, jo, včera jsem tam taky byl prohrabat figurky. Colonel32 to dobře nafotil, to se hodí a občas vyblejskněte i ty figy  ;D .

milanv

#32
Citace od: Igorus kdy 03.01.2023, 16:40:44Zajímavé díly v sekci postav si minifiga 3.1.2023.
Martine, díky za inspirativní seznam. Aktuálně už není tile Wanted, pohárek a flakónek. Torsa snad ještě všechna, další zajímavá přikládám. No a pak taky to hlavní, co nás stálo pár kaček navíc :-D

Jinak tradičně senzační obsluha, úžasná pohoda, všude úsměvy a pomoc, včetně nenápadného hlídání dětí: když obsluha vidí dospělé zaměstnané hledáním, tak vezme jejich děti na společnou hru apod. Chvíli jsem pomáhal vybírat CMF dětem na přání :-)
Pán na Žlutém hradě

milanv

Ještě drobnost: ne úplně šťastnou formou jsem se dozvěděl, že v Lego store je limit max. 12 cmf na osobu.  Tj. Pozor, není to tam nikde napsané nebo jsem to rozhodně neviděl, tak ať někdo nemáte zbytečný konflikt. A ano, píšu jim to do hodnocení, aby to napravili :-)
Pán na Žlutém hradě

skipper

Tak to bolo vždy a je to aj na online shope - limit je toľko čo veľkosť série.
Len pozor na online shope sú tie limity lifetime a nikde sa nedá zistiť vyčerpanie, ktoré može viesť k zrušeniu celej objednávky až v bode overovania tj po zaplatení.

MLT

Citace od: milanv kdy 05.01.2023, 22:53:13Ještě drobnost: ne úplně šťastnou formou jsem se dozvěděl, že v Lego store je limit max. 12 cmf na osobu.  Tj. Pozor, není to tam nikde napsané nebo jsem to rozhodně neviděl, tak ať někdo nemáte zbytečný konflikt. A ano, píšu jim to do hodnocení, aby to napravili :-)

Pokud limit, musí to tam být zřetelně napsáno !

Já tam zažil něco podobného cca na začátku prosince, kdy tam přišla skupinka cca 3-4 lidí a chtěli kupovat šachy. Ano, požadovali 12 ks celkem.  Já jsem je slyšel už před tím, jaký to bude skvělý dárek pro hráče atd. (nějaký šachový klub nebo kroužek) a pak narazili.
Čekal jsem, jak  to dopadne, jedna paní byla tak vytočená (jelikož to tam nebylo napsané a obsluha je odkazovala právě na e-shop), že dokonce přímo odtud volala na ČOIku (což jsem pochopi) a pak jim tam dávala školení, co že si to vůbec dovolujou atd. a že ona nedopustí, aby se takto diskriminačně někdo choval k zákazníkům  a že toto není konec, ale začátek a že to bude řešit dál a intenzivně.

Od té doby jsem tam nebyl a asi už ani nikdy nebudu, protože z mnou očekávaného "wow" efektu bylo "cože", když jsem to tam viděl... njn, čekal jsem uplně ale uplně něco jiného....

Jsem si v duchu říkal, jo kdyby jste pani věděla, co vše si dovolují právě na e-shopu....

Colonel32

Paradoxně já se dostat do takové situace, tak pravděpodobně obejdu obchod a každého běžného zákazníka se zeptám "dobrý den, promiňte prosím vás, bude to znít hrozně trapně, ale mohl byste mi koupit dvoje šachy a předat mi je před obchodem? Potřebujeme dvanáct kusů celkem jako dárek pro členy šachového kroužku a oni nám právě řekli, že je limit 2ks na osobu a my jsme tu jen 4 a tak nám jsou ochotní prodat jen 8kusů"

skywalker007

To se mi také stalo, že mi řekli že mohu koupit jen 6 ks od jednoho dílku figurky z BAM figurek. Napsal jsem jim to do hodnocení, že to musí mít uvedeno u zboží a od té doby mi nikdy nic neřekli.

Clermont

To mi taky řekli v Rakousku a oni to tam fakt mají napsané. Nahoře na tom stojanu je v poslední větě, že max 6ks stejného dílku na osobu. V Praze jsem nebyl tak nevím jestli tam je něco napsané.

skywalker007

Citace od: Clermont kdy 06.01.2023, 03:20:15To mi taky řekli v Rakousku a oni to tam fakt mají napsané. Nahoře na tom stojanu je v poslední větě, že max 6ks stejného dílku na osobu. V Praze jsem nebyl tak nevím jestli tam je něco napsané.

Tady to právě napsané nikde nemají pokud to nedoplnili, před týdnem to tam ještě uvedené nebylo.

peki

Citace od: peki kdy 23.11.2022, 11:18:28Sem prosím aktuální info ke stěně. Díky

Pravidla:
1) obsah stěny, minifigurky
2) dotazy na obsah stěny, minifigurky

Ostatní věci, které se týkají OC Westfield Chodov do původního vlákna
První oficiální obchod LEGO v ČR - OC Westfield Chodo


Prosím o dodržování struktury sem pouze věci ke stěně.
Obecné věci, včetně (byť oprávněných nářků) do druhého vlákna. Díky

Hardegon

Tohle už tam bylo? Docela fajnový dílek. Dneska nabraný.

stepan

Citace od: Hardegon kdy 06.01.2023, 15:18:22Tohle už tam bylo? Docela fajnový dílek. Dneska nabraný.
Tyhle jsem tam bral někdy asi 2 týdny po otevření obchodu.

Colonel32

p.s.: v kastlíku se žlutými slope 45 1x2x1 jsou smíchané regular a inverted.

Noob

Zdravim, chapu z Vasich prispevku spravne, ze v lego obchode najdu i jednotlive dilky na figurky z minifigures serii? Takze ted i z 24.?
Jde mi hlavne o sokolnici a orka, coz by za vylet do Prahy mozna i stalo..

Colonel32

Citace od: Noob kdy 11.01.2023, 19:34:42Zdravim, chapu z Vasich prispevku spravne, ze v lego obchode najdu i jednotlive dilky na figurky z minifigures serii? Takze ted i z 24.?
Jde mi hlavne o sokolnici a orka, coz by za vylet do Prahy mozna i stalo..

Určitě ne. V rámci kastlíků postav-si-figurku se objevuje nějaký náhodný mix dílů. Když něco dojde, tak doplněj něčím jiným. Některé díly jsou dělané speciálně pouze pro tohle (viz váčnoční svetr) a jiné jsou náhodné přebytky z běžné produkce (běžící/ukončené). CMF24 je příliš nová, aby tam sypali fragmenty a hlavně, zatím jsem mězi těmi díly ani nic na rytíře neviděl. Ani jít prohmatávat pytlíky se moc nevyplatí, sokolnice, ork a kosmonaut jsou nejžádanější a chodí tam hmatat hodně lidí, takže nemusíš najít žádné. Slyšel jsem historku jak tam někdo byl dvě a půl hodiny, prohmatal úplně všechny a kosmonauta našel jednoho.

milanv

Musím oponovat. Není lepší místo na prohmatávání figurek než Chodovský LEGO Store. Tady každý chápe, o co vám jde, nikdo vás nehoní, naopak vám ještě rádi pomůžou. A zdaleka nejen radami. Copak jste neviděli mou fotku? Šel jsem tam PŘESNĚ pro tyto figy a sám jsem neuměl najít ani jednu z nich, CMF jsem roky nekupoval a nikdy jsem nebyl dobrý hmatač. Navíc tam prý taky nebyl ani jeden kosmonaut ani sokolnice. Problémy vydržely být problémem cca 90 vteřin. Stejně jako když jsme tehdy potřebovali s fuldou příslušné dílky ve stěně. Proč? Protože úžasní prodavači!
Moc děkuji Tomášovi, Anthonymu, Saše, Miloslavovi a dalším. Jejich přístup ke KAŽDÉMU zákazníkovi je úžasný, bez nich by byl laik jako já třeba u figurek úplně ztracený. Cítím se tam pokaždé rozmazlovaný jak děcko v cukrárně s milující babičkou :D
Opakuji, není lepší místo pro nákup figurek - možná teda pokud ještě funguje Lucka tam někde za Skalkou, která prodává přímo otevřené nebo nahmatané pytlíky na jistotu. Ale to je informace stará už hodně let...
Pán na Žlutém hradě

Brickuška

Citace od: milanv kdy 11.01.2023, 23:06:27možná teda pokud ještě funguje Lucka tam někde za Skalkou, která prodává přímo otevřené nebo nahmatané pytlíky na jistotu. Ale to je informace stará už hodně let...

někde za Skalkou :laugh: Horní Měcholupy ;) Lucka normálně usilovně funguje (trochu ve větším, než když jsi u nás byl před těmi +/- pěti lety), i když od podzimu jako brickuska.cz (a musí si tu udělat nový účet, nebo se informovat, jestli se dá přejmenovat  ;D) Lucka hmatá, nestříhá, ale z těch nejzajímavějších figurek má všechny beznadějně vybrané v předobjednávkách, kterých letos je fakt bambilion... nicméně tyhle figurky ještě budou (víc než dovolí eshop objednat; ale nejdřív předobjednávky, pak teprve zbytek světa ;D). Kdo by chtěl, klidně může napsat.
Lega v domě se mění na Brickušku ;) e-shop a kamenná prodejna na adrese Bolevecká 114, Praha 15, přidejte si nás na Facebooku, ať nezmeškáte žádné informace, soutěže či akce!

sharkabrick

V úterý v LEGO Store ani jeden sokol z cca 50ti pytlíčků. Ale nám naštěstí stačil i houpací koník a mrkev. Rozhodně nejvíce tam vysí dam s maskou, těch mega sukní co jsem nahmatala :D

Hardegon

Dneska jsem odcházel od figurek nadšen. Tímto zakládám ve svém městě skautský oddíl  >:D

Noob

Díky za vaše postřehy a info. Mě nějak nikdy nenapadlo, že se pytlíky "prohmatávají". Teď to vysvětluje proč při poslední objednávce 5 pytlíků děti obrečely tři cukrové víly..

Ohledně figurek v lego store (kdybychom se tam vydali tak prohmatávání spíš vynecháme a pujdeme si vybrat z toho co tam bude) je tedy možné nejen sestavit figurku ale vzít si třeba více těl / nohou / jiných částí na úkor nekompletnosti figurky? Je nějaký limit na počet kusů a nebo limitem je cena co jsme ochotni utratit?:)



 

Colonel32

Dle mých zkušeností je to tak, že od "beznohé krize" to neřeší nijak striktně, jestli máš odpovídající počet hlaviček a nožiček...

blackjoe

Včerejší návštěva 9.30 hod. - stěna stejná jako poslední fotky  jen tam byl masonry brick 1x2 Light Bluish Gray , 1x4 tan a 1x1 Sand Green.
Víčka už se dostávají jen u pokladny a přísně se kontroluje docvaknutí.

Pool

Citace od: blackjoe kdy 16.01.2023, 18:46:03Víčka už se dostávají jen u pokladny a přísně se kontroluje docvaknutí.

Tak to budeme asi celému světu pro smích, že s tím tady tak buzerují a ještě navíc, když kelímek stojí o 2 Eura více než ve zbytku Evropy ;D .

blackjoe

Když jsem se jich ptal proč tak přísně , v jiných Storech víčko trčí ve vzduchu a pohoda , tak mi odpověděli že to mají ze školení.  ::) 

Fricoolinek

No, já bych se u nějaké opravdu dlouhotrvající prošahávačky necítil moc komfortně.  ;D  Na druhou stranu moje ježdění po 5 Albertech za účelem lovu polybagů také nebylo úplně to, na co bych byl hrdý. Aspoň bylo úspěšné a v tom nejzapadlejším ze všech zapadlých Albertů, kde jede v neděli večer jedna kasa, jich měli okolo stovky.

(Jinde ani megablocks.)

Igorus

Upravil jsem pravidla v prvním příspěvku a opět prosíme o jejich dodržování, neboť jinak to tady začne být víc a víc nepřehledné. Viz několik příspěvků viz vše
Díky!

Citace od: peki kdy 23.11.2022, 11:18:28Sem prosím aktuální info ke stěně. Díky

Pravidla:
Sem prosím aktuální info ke stěně. Díky

Pravidla:
1) je možné přidávat obsah stěny a "postav si minifigurku"
2) jen koknkrétní dotazy na aktuální obsah stěny, části pro minifigurky v návaznosti na zveřejněné fotky.


PS: výhledově to tu bude promazáno o příspěvky typu viz výše

peki

Stejně tak bych doporučil promazávat neaktuální obsah stěny (časem). Není asi nutné tu mít obrázky toho co bylo před měsícem. Cílem (aspoň tak jsme to chápal) je co aktuální info.

Colonel32

Citace od: peki kdy 17.01.2023, 10:15:27Stejně tak bych doporučil promazávat neaktuální obsah stěny (časem). Není asi nutné tu mít obrázky toho co bylo před měsícem. Cílem (aspoň tak jsme to chápal) je co aktuální info.

Já jsem si původně myslel totéž, ale v tuhle chvíli už bych asi doporučil to tu nechat, protože spousta "vyprodaných" dílů má tendenci se vracet a ono se třeba může hodit tušit, na co má člověk zkoušet ještě čekat.   

ditetemnaporad

Přesně tak. A pokud mazat, tak by bylo milé v prvním příspěvku souběžně aktualizovat seznam všech dílků, které ve stěně byly (nebo alespoň ty atypické/žádané)  8)