Modulární budova

Založil Lucass, 04.11.2022, 19:43:12

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Lucass

O modulární stavbě příštího roku se ví zatím jen málo.
Číslo 10312 má mít 2899 kostek s cenou 229,99€ a podobnou velikostí, jako letošní butikový hotel.
Údajně by mělo jít o pizzerii s jazzovým klubem :) .
😎@mike.the.tourist😎

Lucass

Na Instagramu jsem již viděl pravděpodobně uniklou fotku s tímto modulárem pro příští rok. Ale jelikož jsou zakázané preview fotky, ještě počkám :D .
Moje první poznatky - asi jsem čekal trochu víc. Architektura připomíná budovy cca 10 let zpět. Barevně pěkné. Jako první mě napadl mix Palace cinema a policejní stanice.
Pizzerie mi přijde taková zastrčená, nevýrazná. Ale to bude asi tím, že jsem se na ni těšil více, než na jazzclub.
Tak snad brzy vypustí oficiální fotky ;D .
😎@mike.the.tourist😎

Anatyt

Je to aj na Promobricks. Tiež som čakal viac. Vyzerá, že im už dochádzajú nápady.

klubo

viděl jsem to a je to velká slabota, ale jako že hodně velká, už to dělají asi jenom z povinnosti a není tam nikdo schopnej jako byl autor brickbanky, parisianu a detectiv Office (nevím jak se jmenuje), měli by asi oslovit Lukáše Libuszewského, ten umí https://brickative.shoplo.com/

Lucass

Tak a je venku.
Celý modulár má výšku 30cm a šířku 26cm. Sada obsahuje pět různých míst: jazzový klub, pizzerii, kancelář ředitele, krejčovský ateliér, šatnu a skleník na střeše pizzerie.
😎@mike.the.tourist😎

Drobuliatko

Mne to pride ako lepsi Creator dom, nie Modular. Ten kuchar vyzera akoby mal umazanu papulu od slahacky. :D

milanv

Díky za zprávičku a za odkazy. Dům je podle mě jeden z těch lepších modulárů, dost se mi líbí. Ano, nemá tolik propracované interiéry, takže na fotkách v prezentaci neuhrane. Ale na výstavách (stejně jako doma na poličce) je vidět vnějšek, a ten je příjemně členěný tvarově i barevně, navíc dobře navazuje na život. Myslím, že třeba pro pekiho do měst k vláčkům je to ideál.

K diskusi je celý koncept modulárních domů. Vůbec je nehaním, je to jeden z opravdu zajímavých a pěkných projektů v historii firmy Lego. Však už jsou tu s námi ani nevím kolik let. Ale opravdu se začínají vyčerpávat. Podle mě nejvíc tím, jak jsou málo otevření jiným stylům, snaží se pořád o podobný styl jakési zdobené fasády bez udání slohu, takové podnikatelské baroko, a k tomu ten pevný rozměr domu vylučující spoustu druhů staveb. Z těch možných za ta léta už v tomto stylu předvedli snad všechny budovy, co jdou. Jestli tedy nezačít s novým projektem, kam by se hodily i budovy v jiných stylech nebo velikostech. Připomíná mi to Vídeň na začátku 20. století, odmítající a přitom nevědomky čekající na velikány jako A. Loos :)
Pán na Žlutém hradě

peki

#7
Já si s hodnocením počkám až ho budu mít v ruce. U každého moduláru je použito spostu nových stavebních technik, které nejsou na první pohlede vidět. Je to spíše takový zajímavý zdroj inspirace (takže by v podstatě stačil prolistovat návod :), ale do města pro kolejiště je každý domek fajn.

Kam dále s řadou? Mně se ten styl načančané fasády líbí. Možný rozvoj vidím v zapojení jiných setů jako byl například Sanctum

Is the Sanctum Sanctorum a Good Lego Modular Building?

Nebo předělávky Harry Potter domů.

Či zdroj kostek pro vlastní předělávky viz Hardegonovo město (které je s modulárním městem kompatibilní).
Podzimní město


Může to být na každou výstavu takový " nový společný projekt". Modulární barak má doma skoro každý. Pokud by každý dovezl 1 (nebo 2) tak máme poměrně velká MOC. A může být pokaždé trochu jiný.

Něco jako máme nyní v KŽ
odkaz

poMOCník

Hned jsem si všimnul té basy, jelikož by se mi hodila skoro do každé kapely nebo orchestru. Na druhý pohled ale už si nejsem jistý, že to je basa, protože je hrozně malá! Violoncello to ale být nemůže, protože má jiný tvar, tak leda nějaká viola da gamba - což taky není rozhodně špatné. Basu holt budu mít pořádu tu svoji brick-built.

poMOCník

Citace od: milanv kdy 15.12.2022, 10:09:13... Ano, nemá tolik propracované interiéry, takže na fotkách v prezentaci neuhrane. ...

Celkově ten interiér není tak propracovaný, jak by mohl být, ale zaujalo mě pár kusů nábytku a vybavení. Koukám na to tady.

Např. šicí stroj, nezvyklý zakulacený tvar stolu, gauč s polštářema, kamna.