(vlastní) (zakázka) Stavebnice přeprava bagru

Založil milanv, 08.07.2022, 22:29:12

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

milanv

Na tento rok si zákazník přál změnu: jednu stavebnici s tahačem přepravujícím bagr. Návěsy tahače se dají kombinovat podle nákladu, celá stavebnice je tak pěkně hratelná. K tomu samozřejmě každý model musí být co nejpřesněji podle předlohy konkrétního zadaného stroje. Pro zajímavost: hledali jsme i po speciálních bazarech s dopravní technikou, abychom vychytali některé detaily.

Fotoseriál funguje dost i jako komiks, kde vidíte, co se s modely dá dělat. Např. měřit hladina oleje v bagru :)

Jinak zadání bylo podobné minulému: několik set stavebnic s návody. Takže cca půl milionu kostek v obýváku, nakupování po světě, třízení kostek, pytlíkování.

Vrchní, nejvrchnější, designér modelů je Dita. Já jsem technická podpora a velitel oddělení návodů.

Ukázky fotek z fotoseriálu:


Celá sestava

Pohled z boku
Bagr
Pán na Žlutém hradě

Hardegon

No... oprvadu moc pěkný model. Opět povedená precizní práce. Ale celá produkce tohodle zakázkového projektu je teda ohromující.

Chairudo

Klobouk dolů nad zpracováním a trpělivostí tolikrát kompletovat stejný set. Jsem zvědavý co budete tvořit dalšího  :)
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Pool

Pěkná práce, ale tak kompletace v tak velkém množství musí být šílená ;D.

Petronel

Neskutečné. Velmi povedené kousky.  :o
A ještě k tomu opět v takovém velkém množství +návody.
Smekám. ;)

poMOCník

Taky bych chtěl dostat takový exkluzivní set od zaměstnavatele jako dárek! Ale samozřejmě podepsaný od Milana a Dity. Gratuluju k úspěšnému zakončení a je to teda větší než jsem myslel, i když jsem u vás viděl tu hromadu krabic. Kolik že to má kostek?

Chikos

Milane smekám, jak nad kvalitou, tak objemem práce  :o

martindavid

Parádní prácička .se asi nechám někde zaměstnat abych dostal takový krásný dárek.

Hana129

Vůbec si to nedovedu představit, něco takového dávat dohromady. Dobrá práce!

Marty713

Hmmm, přesně podle mého gusta. Technika zpracovaná do nejmenšího detailu, naprosto věrná předloze. Je to krásná práce a radost pohledět. ;)
No a ten fakt, že se jedná o celou sérii modelů (tzn. že jste určitě museli řešit i spoustu konstrukčních kompromisů, aby to bylo v takovém množství vůbec sehnatelné a cenově přijatelné), to posouvá úplně na jinou úroveň. Fakt paráda. :o

Neudělali byste společnou fotku se všemi třemi modely i z minula (pokud jste si je tedy nechali alespoň jednou na památku)? Už je z toho docela pěkný vozový park. :)

matka

Děkujeme, přátelé, za vaše milé reakce.

Byla to výzva, protože se musely zkombinovat tři věci dohromady: co nejvěrnější modely s co nejvěrnějšími funkcemi a zároveň z dílů sehnatelných ve větším množství - přesně jak píše Marty. A to nás na tom právě bavilo. Schválně: zkuste sehnat 400 žlutých kufrů! :)

Akorát příště by bylo lepší, aby nám finišování nekolidovalo s naší svatbou  >:D

Jinak dílů bylo tentokrát přeci jen méně, kolem čtvrt milionu. Ale už si to fakt nepamatujeme přesně.

Velký dík patří Milanovi, jehož (opakovaná) věta: "Ty jo, dobrý, ale ještě by to chtělo..." mě sice dováděla k šílenství, ale úroveň modelu to značně pozvedalo.
Paní na Žlutém hradě

milanv

No dobře, no, tak já se přiznám: ještě jsem měl roli boxovacího pytle, kdy jsem měl za úkol okomentovat tohle stadium modelu, abych za to vzápětí sklidil herdu :D

Ne,bylo to perfektní, moc mě to bavilo a nás oba. Popravdě, bez Dity bych do toho nikdy nešel, jsem stará konzerva a na úplně jiné typy modelů se tolik necítím. Dita klidně od vánočních scének vystřihne bagr podle technické specifikace výrobce. No a pak mě bavila spolupráce se zákazníkem, resp. jejich tlak v prvé řadě na kvalitu a ne na peníze. Naučil jsem se toho (i o návodech apod.) tolik, že mě to posunulo úplně někam jinam. No a naše společné pátrání s Ditou, jak se třeba napojují návěsy za tahačem, to bylo fakt vtipné - kdyby někdo viděl, čemu se po večerech věnují dva romantici pár týdnů před svatbou...

@PoMOCnik: Jasně, to je právě ten rozdíl mezi zaklizenými díly a díly ve stadiu počítání. To nás taky tahle zakázka naučila: jak efektivně třídit statisíce dílků, když náhodné dopředu neznámé díly dorazí z BL obchodů ve špatných počtech. Aby člověk neměl plný obývák různě rozpracovaných krabic... A to právě vylepšila Dita skvěle, od první zakázky.

Jo, a přesně podle té židovské anekdoty si teď užíváme klidu a použitelného bytu :) Víte, jak máme velikánský byt, když nám rabi konečně dovolil zase vystěhovat ty kozy a slepice?  >:D
Pán na Žlutém hradě

skmaand

Good job.  ;) Máš aj foto finálneho balenia, návodu? Má sa TLG obávať konkurencie?

milanv

Kompletní stavebnice tentokrát nafocené nemáme - kompletace probíhá vždy až u zákazníka, tam my už "nevidíme". O tenhle zážitek jsme ochuzení, bohužel. Takže až vždycky s nějakým několikaměsíčním zpožděním se dozvíme nějaké střípky, jak se stavebnice líbily.
Pán na Žlutém hradě

Petronel

Citace od: matka kdy 11.07.2022, 21:56:51
Velký dík patří Milanovi, jehož (opakovaná) věta: "Ty jo, dobrý, ale ještě by to chtělo..." mě sice dováděla k šílenství, ale úroveň modelu to značně pozvedalo.

Jo, jo. ;D Jako bych tam také byl. Milana už znám dobře, tak si to živě představuju. >:D