(vlastní) (zakázka) Stavební stroje

Založil milanv, 29.11.2021, 23:05:29

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

milanv

Pro zákazníka jsme připravili sadu třech stavebnic. Modely co nejvěrnější předloze, jak vizuálně, tak co se týče funkčnosti. Velké omezení spočívalo v nutnosti použít jen díly dostupné pro stovkové množství stavebnic. Součástí práce tak byl návrh modelů, sehnání dílů, vyklizení části bytu pro ně, jejich nekonečné třídění, tvorba návodu, fotografie atp. :) Odhadem půl milionu dílů. Zákazník si pak připravil krabice a výsledné dárky rozdávali svým zaměstnancům.

Generální ředitelkou designerského oddělení a oddělení komunikace se zákazníky je Dita, ředitel technické podpory a grafického střediska je Milan :)

Byla to velmi zajímavá zkušenost navrhovat nejen model, co je vidět jako celek, ale stavebnici, kterou musí umět sestavit laik zadané věkové kategorie. Máme velké štěstí na zákazníka - s jinými bychom do tak složitého projektu jít opravdu nemohli.

Album všech fotek.     Pozdrav pro vás

Ukázky:



Buldozer Caterpillar


Sklápěčka Mercedes


Dumper Volvo
Pán na Žlutém hradě

ditetemnaporad

#1
Paráda. Doba realizace projektu? Firma taky fajn (hlavně pro to, že nešla levnější cestou neorigo kostek), my dostáváme tašku s jogurtem :D

A ještě k té věkové kategorii. V ČR je práce dětí zakázána, ne?  :P

HD

Čekal jsem do derailu propracované modely,, ale toto mne i tak opravdu velmi, velmi překvapilo. Nad těmito fotkami asi nějakou chvíli ještě strávím.  ;D  Dobrá práce, Vy dva!


Přemýšlím, jestli si podobný buldozer taky nepostavit... >:D 
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

Strider

Tohle se podařilo. Modely jsou moc hezké.
Omlouvám se za neznalost - co přesně znamená "stovkové množství stavebnic"?

Stimpi


Chairudo

Krásná práce, koik kousků jste zkompletovali?
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Foton

Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Daniel

Citace od: Stimpi kdy 30.11.2021, 09:04:59
To je to APB?
předpokládám správně, že APB - PLZEŇ a.s.?
Citace od: Strider kdy 30.11.2021, 07:28:39
co přesně znamená "stovkové množství stavebnic"?
Mají stovky zaměstnanců, takže asi množství "stavebnic", aby mohli rozdávat ve stovkách ks...

Tomik

Líbí se mi jak modely, tak to krátké video. Co mě ale překvapuje nejvíce je fakt, že s vámi váš "zákazník" tento projekt dotáhl až do konce. Už jsem byl také párkrát osloven s poptávkou o vytvoření stavebnice, ale pokaždé to nedopadlo (zřejmě kvůli ceně - ty kostky a práce něco stojí a nedá se to srovnávat s oficiálními sety, které se prodávají v hračkářstvích)...

A neodpustím si ještě jednu trochu rýpavou otázku - jak je to s pevností jednotlivých modelů? >:D Např. u toho kloubového dumperu mi přijdou písty pod korbou prodlužované round brickem 1x1, který bych řekl, že tam při sklápění korby nebude moc držet.
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

poMOCník

Krása, povedlo se vám to moc hezky. Kdyby se někde prodávaly, hned bych koupil pro děti k vánocům.

Nenechali jste si pár krabic navíc? Určitě budou mít sběratelskou hodnotu.

Jaká je tam návaznost na TLG? Musí s nimi být nějaká smlouva? Nebo takhle soukromě si kdokoliv může vyrobit vlastní nekomerční set a je jim to jedno? A jak by to vypadalo, kdybychom ho chtěli distribuovat na veřejnosti třeba v rámci výstavy (jako výhru v soutěži nebo dokonce prodávat?) To by bylo předpokládám o dost složitější.

martindavid

#10
Moc dobrý počin .chválím funkčnost modelů
Jsou moc pěkné .
A jestli to není tajné na kolik cca vyjdou jednotlivé modely ?
Mé Mocy jsou vzhledem k velikosti a rc funkcím cenově výš .

Pool

Moc povedené modely, taky by se mi líbilo tohle dostávat v práci  ;D.

milanv

Díky všem, je prima, že se modely líbí. I video - to mě potěšilo, že udělalo radost :) Že bych rád dostával takové dárky v práci je jasné - však to tak také bereme, že se snažíme o co nejlepší zážitek pro ty budoucí obdarované - a to je právě skvělé na firmě APB, že jim také jde o tu kvalitu a nechají nás projekt dotáhnout tak, aby opravdu za to stál. Proto je ten projekt tak zajímavý. Za sebe např. můžu říct, že jsem se naučil spoustu nových věcí okolo tvorby návodů a virtuálního stavění vůbec. Abychom do návodů dostali všechny pomůcky a "didaktické záměry" pro lepší srozumitelnost.

Jinak drtivá většina otázek je na Ditu, tak si počkejte na odpověď od ní :)
Pán na Žlutém hradě

Petronel

Konečně jste to sem dali! >:D Hodiny, dny, týdny, měsíce práce a ani jste se tu nechtěli pochlubit. ;D
Je to super! Já jsem rád, že jsem to viděl i naživo.

A to i ty hromady krabic a miliony dílků.
Milane, Dito, měli by jste sem nahrát ještě nějaké fotky toho kolik toho bylo. >:D Takto si to nikdo nepředstaví.
A to i to, že jste dílky na to museli zkupovat doslova z celého světa. ;)

matka

Ahoj všem,

předně moc děkujeme za vaše reakce, od takových Pánů stavitelů to opravdu těší  :)

Zkusím tedy pozodpovídat dotazy.

APB Plzeň je skutečně velká firma, zabývající se převozy nadměrných nákladů a stavebními i demoličními pracemi apod. Kompletovali jsme celkem 800 stavebnic. Náklady asi prozrazovat nebudu, ale překvapivě ne nijak vysoké. První domlouvání probíhalo v březnu, odevzdávali jsme v říjnu. Spolupráce s TLG nic.

K pevnosti modelů - jediné křehké jsou světýlka na buldozeru, prostě jen na studu, nepovedlo se nám to vymyslet lépe. Ten round brick na dumperu není problémový vůbec - tím, že tam nedřou písty, ale jen lehce kloužou antény, tak nejsou zatěžovány. U dumperu je třeba trochu poštelovat řetízek, aby byl akorát napnutý a fungoval mechanismus, to je celé.

Stavební stroje pro mě byly velká neznámá, takže opravdu výzva už jen tím tématem. Navíc, jak už psal Milan - vymyslíte, jak něco postavit, ale pak zjistíte, že díly v takovém množství aktuálně neseženete a začínáte znovu. Ale moc nás to bavilo a je to pěkná zkušenost.

Třídění už bylo o poznání méně zábavné...Skupovali jsme díly opravdu odevšad a lego jsme měli úplně všude, i když fotky asi žádné nemám. Prostě moc.
Nicméně nás to neodradilo a letos jsme absolvovali nové kolo. Fotky budou po vánocích  :) :)
Paní na Žlutém hradě

Marty713

Miluju lego, modely techniky a malá měřítka. Vám dvěma se povedlo skloubit vše dohromady v jediné sérii skvělých modelů, a to ještě naprosto famózním způsobem. :D
Je to krásné a chtěl bych někdy něco takového taky v práci dostat, ale protože jsem měl v naší firmě zařizování vánočních dárků pro zaměstnance již párkrát na starost já, vidím to spíš na tu tašku s jogurtem, jak tu psal ditetemnaporad. >:D

milanv

Ohledně těch nákladů: Ceny dílů by pro jednotlivce byly asi dost jiné (výrazně nižší), nejsme schopní to moc odhadnout. Když kupujete 15000 dílů na pás apod., tak ty ceny jsou i několikanásobné oproti tomu než kdybych si ty díly kupoval já pro jednu stavebnici. Další navýšení ceny pak je, že v takových množstvích to mají třeba jen mimo EU, byli jsme nuceni zřídit si i virtuální adresu v USA apod. Takže zatím nejlepší odhad té ceny je že modely jsou cca z 500 dílů; náklaďák z trochu méně, dumper a buldozer trochu víc. Martine, tvoje modely jsou tedy asi větší (a navíc motorizované).
Pán na Žlutém hradě