Nákupy v Evropských Lego obchodech

Založil Chairudo, 20.06.2016, 18:16:36

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Chairudo

#90
No tak sypané věci se pořád vyplatí, 5,5 kelímku a ještě s 15% slevou je dobrý. Cvakané už pak podle ceny na BL.

No a je to přesně jak jsem tušil, asi výmysl jedné té slečny.  Některé ty holky tam jsou prostě nepřejícné závistivé "......". Příště to proberu s manažerem.
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

jojik

Citace od: Chairudo kdy 05.02.2017, 14:37:01
No tak sypané věci se pořád vyplatí, 5,5 kelímku
Jenže Tome v té krabici bylo 5,5 kelímku ale musel jsem zaplatit 6 kelímků. Jde mi o to , že jestli Lego chce abych za to platil 6 kelímků tak ať tam těch 6 kelímků  je.

papluh

Citace od: Chairudo kdy 05.02.2017, 05:02:01
...
Budu si s nimi muset při příští návštěvě promluvit, už neví co za nesmysly by si vymysleli, posledně mi tvrdili že podle nařízení z Lega si nemůžu rozdělit větší objednávku a dostat více dárků a při příštím nákupu mi to sám manažer vydal natřikrát a ještě mi k tomu přidal polybag.
Když tak můžeme zkusit objednat v SCS.

SCS mi príde v tomto ešte horšie. Donauzentrum máva viac tých výbehových polybagov, alebo sa v SCS skorej vypredajú.
Minule tam dávali na výber Vianočný set a London Bus. Bral som násobok potrebnej ceny. Nedovolili rozdeliť ani vybrať si obe...

S tým eskalovaním by som si dal pozor. Ak si pozreš letáky tak pri darčekoch máš napísané "Ein Gratis XXXX pro Haushalt", napr. v poznámkach 4,5 v aktuálnom letáku. To že pri tvojich objemoch nákupov ti to manažer schváli je fajn pre teba. Ak im tam začnú chodiť ľudia, čo budú žiadať, že aj oni chcú viac darčekov ako si dostal ty, tak asi štastný nebude...

https://mi-od-live-s.legocdn.com/r/www/r/stores/-/media/brand%20retail/stores/emea/newsletters/2017/01%20jan%20feb/190562%20d2c%20st_jan_feb2017_newsletter_de.pdf?l.r2=-401653212



STARHAWK

Citace od: Chairudo kdy 05.02.2017, 05:02:01

Budu si s nimi muset při příští návštěvě promluvit, už neví co za nesmysly by si vymysleli, posledně mi tvrdili že podle nařízení z Lega si nemůžu rozdělit větší objednávku a dostat více dárků a při příštím nákupu mi to sám manažer vydal natřikrát a ještě mi k tomu přidal polybag.


Poprosim nerobit to lebo to zacnu brat striktne tak ako to maju jasne uvedene v pravidlach ku kazdej free akcii = One per household -> jeden do domacnosti.

Je to vzdy o stasti a dobrej voli toho kto ti to dava. Vecsinou delim nakup tak aby som z toho prveho mohol hned vyuzit body a ten druhy si maximalne zlacnil a s malou dusickou cakam ci supne bonus set aj k tomu druhemu nakupu - ale neziadam ich vyslovene o to.

Chairudo

Dárky jsem dal jen jako příklad, ty se neřeší. To že máte 1 na objednávku je jasné.
Diskuze je o objednávání kostek a výmysl že musíte jak Jojik píše vzít celou objednanou krabici, a to na ně vlítnu.  >:(
Tedy zkusím se s nimi logicky rozumně domluvit, jestli jim logika něco říká.
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

papluh

OK. Len to bolo v jednom príspevku.

Čo som hľadal na nete dávnejšie, tak oficiálne vyjadrenie z TLG bolo, že na krabice sa to už oficiálne nepredáva a je to na rozhodnutí lokálneho manažera obchodu či a ako to predá.
Takže ak to voči TLG vykážu ako predaj 6 kelímkov tak určite by to pre zákazníka malo mať aspoň ten objem ako keby si ich voľne nabral zo steny.

Chairudo

Na jednu stranu je chápu, objednávají krabice za které by měli vykázat prodej za 106 Euro (neboli 6 kelímků).

Ale na druhou stranu jak píše jojik ani u nejmenších dílků v krabici ten objem přesypáním není ani u těch nejmenších dílů, nemluvě o větších kostkách nebo nedejbože Plate u kterých ten objem secvakám až skoro na polovinu. 
- to znamená, že když krabice vysypou do stěny, tak plán stejně nikdy neplní. (bojím se, že si toto ani neuvědomují, a i když budou schopni to pochopit, nedokážou se s tím smířit)

Krom toho při objednávání ve většině případů obsah krabice nebude pro jednoho člověka ale pro více lidí, a rozdělování musí proběhnout v kelímkové formě už v obchodě, jinak objednávání skončí hned jak začalo  :D
Uvidíme jak to celé dopadne.
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

papluh

Na začiatok otázka, skúšal si zistiť medzi viacerými krabicami závislosť zaplnenia obsahom ? Niekde sa píše, že je to na váhu a nie na počet dielov. Tým pádom by to bolo porovnávanie dvoch rôznych meraní - na váhu (krabica) a na objem (kelímok).

Realistické je očakávať to aby to popresypaní bolo tých 6 kelímkov. A toto by malo byť vyžadované už len z pohľadu zákazníka.

Tak isto by bolo správne, aby som si tých 6 kelímkov môhol zaplniť tak ako zo steny, tj keď po nacvakaní dielov z krabice mi tam zostane miesto tak si ho môžem doplniť. Inak je tam nepomer medzi predajom "kelímka" zo steny a z krabice.

Nacvakávať priamo do krabice mi už príde ako ohýbanie systému.
Nepredpokladám, že majú presne stanovené koľko majú získať za 1 krabicu, skôr celkovo za celú stenu na počet objednávok krabíc. A je tam nejaké percento strát medzi dodaným a predaným tovarom. Aj zbežným pohľadom počas AFOL day je jasné, že nie každý má čas to nacvakávať, keď to nerobia všetci AFOLy tak v bežné dni je to mizivé percento. Takže priemer výťažnosti zo steny bude na strane "sypačov". Takže už aj bežný "skladač" do kelímkov nabere za tú cenu viac ako rátajú.
No a keď do krabice dá naskladať dvojnásobok obsahu čo v nej prišiel a ktomu rýchlejšie ako do kelímkov, tak sa nedá čudovať že to po rozšírení sa medzi AFOLmi zatrhli.

Takže ešte raz a v skratke, ak zaplatím za krabicu cenu 6 kelímkov, tak nech sú rovnocenné ako zo steny. Tj či ich už nasypem alebo nacvakám (doplnením zo steny) tak nech ich je 6.

STARHAWK

Ak sa jedna o to ze si poviem nejaku suciastku, ktoru tam nevidim v stene, oni mi donesu krabicu a ja si z toho naskladam do kelimku tak toto funguje - vecsinou sa pytame ak nieco nevidime.
Ak to niekto takto nepovoli tak to uz potom je asi na neochote daneho managera/pracovnika.

Naposledy sa nam ale stalo ze mali hore posledne bricky 2x4 zelene a boli uz v tej zadnej prepazke. Vraj nam ich nemohli dat lebo su na okrasu ??? Skor mi to prislo ze sa mu nechce hladat rebrik aby to dal dole odtial.

Chairudo

Citace od: papluh kdy 06.02.2017, 14:07:00
Na začiatok otázka, skúšal si zistiť medzi viacerými krabicami závislosť zaplnenia obsahom ?

Vím akorát Brick 1x2 = cca 5,5 kelímků
Brick 2x4 sami říkají že 600 kostek, = nacvakané 4 kelímky + prostor pro výplň - tam už by člověk hodně přeplácel.

Nacvakávať priamo do krabice nám to povolili jednou na Afol Day - tam se vleze cca 1250 Brick 2x4. Ale když viděli kolik tam toho strkáme, defakto že jsme ze 2 krabic udělali 1, to bylo poprvé a naposled.

YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

STARHAWK

Citace od: Chairudo kdy 06.02.2017, 14:23:05
Nacvakávať priamo do krabice nám to povolili jednou na Afol Day - tam se vleze cca 1250 Brick 2x4. Ale když viděli kolik tam toho strkáme, defakto že jsme ze 2 krabic udělali 1, to bylo poprvé a naposled.

:D :D :D
Asi im uz bolo blbe povedat ze to tak nemozs kupit ked uz si to nacvakal. To by vysvetlovalo preco nam to potom nechceli tak dovolit uz - vydeli ako sme moc efektivny :)

Ja som zatial rad, ze ma tam babi nebuzeruju za to ze vrchnak uplne nesedi, niekedy dokonca je uplne jasne vidno ze je tam len polozeny a poharika sa uz nedotkne a nechaju to tak.

Chairudo

Já kelímky dovírám tak, aby se víčko stále dovíralo okraje kelímku, nechci provokovat a vytvářet problémy do budoucna.
Ale viděl jsem už i experty kteří měli víčko i kolem 4-5cm nad kelímkem a prošlo jim to (byli ale německy mluvící).
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Villa Legina

Citace od: STARHAWK kdy 04.02.2017, 22:28:14...Asi si moc vela ludi tie kalendare neprislo zobrat do 15.1.2017 ako povodne kazali.

Veru neprišli im ľudia v termíne... Mne tie kalendáre dali 2 ks dnes, dali aj tých dvoch šušťavých polybagových batmanov, lebo veď akurát začala akcia.

papluh

Nálepky za kupóna z kalendára. Nieje to až také zlé ako bolo na kupóne, niektoré by sa dali použiť aj v meste (Horizon express, LEGO Store,.. ). Jediná chyba je, že ich môhli narezať tak aby sadli na diely. Tie malé krúžky sa tesne zmestia na 1x1 round tile, malé štvorce sú väčšie ako 1x1 tile. V postate všetko ide na 2x2 (round) tile

Chairudo

Hoj lidičky, měl by někdo tento víkend chuť zajet do Vídně nakoupit pár kostek?
Jsou dvojté VIP body a figurka slepička k nákupu nad 30 euro
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Foton

Připomeň mi prosím harmonogram cesty.
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Chairudo

Ideálně v 7 ráno vyrazit, ccav 10 v Donauzentru, ze 2 hodinky cvakání kostek a ke 3-4 hodině zpátky.
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Chairudo

Ještě je v autě 1 místo, 2 pokud jste hubení ;D
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

jerzeeg

Netusite, co maji aktualne v nabidce ?  :)

Chairudo

#109
Citace od: jerzeeg kdy 10.03.2017, 14:20:39
Netusite, co maji aktualne v nabidce ?  :)

Teď už ano  ;)

Nákup se celkem povedl, účastníci zájezdu se tentokrát sjeli ze všech koutů republiky, Čech, Moravy a Prahy :D a dohromady jsme kelímky zaplnili celý pult za kasou, škoda že jsem to nevyfotil.


Co se týče objednávání krabic dílků a následného přeskládávání do kelímků, tak to není problém, můžeme vesele objednávat.
V případě Jojika muselo někde dojít k nedorozumění, kde jsem nezjišťoval.

Další Afol Day je 29.4 - pokud máte zájem něco objednávat, tak aby jsme poslali objednávku nejpozději 31.3.
Já ještě nevím jestli pojedu a momentálně nemám čas řešit hafo mailů s objednávkami, tak tvoření seznamu přenechám někomu jinému. Pokud si dobře pamatuji milanv se nabízel.
Každopádně doporučuji nominaci stylem typ, barva ,Lego ID, podle infa z Pick a Brick, a u každé položky nick odběratele a počet kelímku. Minimální měrná hodnota 1 litrový kelímek, půl pouze v případě většího odběru.
příklad: Brick 2 x 6     White  ID 4181142 - Chuck Norris - 1 kel, Mtron - 3 kel, ...
Po uzavření můžu převézt objem na krabice a udělat objednávku.

dobrou noc 8)
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

jojik

 Ahoj ,
jak vidím nikomu se moc do toho nechce tak klidně já vytvořím ten seznam objednávek.
Jak doporučuje Chairudo výše , pište mi do sz  - typ, barva ,Lego ID, podle infa z Pick a Brick, a u každé položky nick odběratele a počet kelímku 
                                                                                      ( příklad: Brick 2 x 6     White  ID 4181142 - Chuck Norris - 1 kel )
                                                                           -Minimální měrná hodnota 1 litrový kelímek, půl pouze v případě většího odběru 
  Uzávěrku objednávek bych viděl 27. 3. do půlnoci at se to spočítá a stačí objednat aby to dorazilo na Afol Day

skywalker007

Momentálně mají v lego store akci,při nákupu nad 25 EUR dávají zdarma slepici v krabičce. Musel jsem si o ní ale říci,nikomu přede mnou jí nedávali. Nevím jestli to mají i ve Vídni dávali mi ji v Mnichově.

Chairudo

Citace od: skywalker007 kdy 19.03.2017, 11:36:45
Momentálně mají v lego store akci,při nákupu nad 25 EUR dávají zdarma slepici v krabičce. Musel jsem si o ní ale říci,nikomu přede mnou jí nedávali. Nevím jestli to mají i ve Vídni dávali mi ji v Mnichově.

Je to pouze při předložení kuponu na slepici z kalendáře který rozdávali kolem vánoc.
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

skywalker007

Citace od: Chairudo kdy 19.03.2017, 20:13:25
Citace od: skywalker007 kdy 19.03.2017, 11:36:45
Momentálně mají v lego store akci,při nákupu nad 25 EUR dávají zdarma slepici v krabičce. Musel jsem si o ní ale říci,nikomu přede mnou jí nedávali. Nevím jestli to mají i ve Vídni dávali mi ji v Mnichově.

Je to pouze při předložení kuponu na slepici z kalendáře který rozdávali kolem vánoc.

Právě že ne,měli tam psanou akci u pokladny,na prodejně v Mnichově. Nebyla tam zmíněná přímo slepice byl tam psaný velikonoční dárek k nákupu nad 25 EUR o poukazu tam nic nebylo.

papluh

Kupón končil 13teho, možno im ostal kopec kusov na rozdávanie. Čo viem aj tie nálepky dávali ešte dávno po skončení.

jojik

#115
      Aktualizace poptávky   

   
               Brick 1x2 DBG  ID 4211088 - 3 kelímky
               Brick 1x2 Dark Tan ID 4521914 - 3 kelímky
               Brick 1x2 LBG  ID 4211388  - 12 kelímků
               Brick 1x2 Tan   ID 4109995 - 10 kelímků
               Brick 1x2 White  ID 300401 - 4 kelímky
               Tile 1 x 1 DBG ID 4210848 -   4 kelímky
               Tile 1 x 1 LBG ID 4211415 -  3 kelímky
               Tile 2 x 4 LBG ID 4560183 -  8 kelímků
               Tile 2 x 2 LBG ID 4211413 -  9 kelímků
               Tile 2 x 2 DBG ID 4211055 -  8 kelimků
               Brick 1x2 Dark Red ID 4539102  - 3 kelímky
               Power Functions M-Motor ID 8883 - 14 kusů

Chairudo

Zítřejší půlnocí uzavíráme objednávky.

Za mě ještě přidávám: (green) Dark Green plate 2x4  Element ID: 302028 - 3 kelímky
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

juraj

Dal by sa objednat

LBG tile 2x2  Element ID: 4211413 - 1 kelímky

jojik

 Objednávky na Afol Day 29.4 uzavřeny.
  A teď se uvidí co dorazí .

Chairudo

Objednán seznam níže, LBG tile 2x4 nejsou ani na pick a brick, uvidíme jestli se zázraky dějí i mimo vánoce.
Kdo mi do teď napsal tak či onak, má objednáno.

1 box -  Brick 1x2 Dark stone grey - Element ID: 4211088
2 boxes - Brick 1x2 White - Element ID: 300401
2 boxes - Brick 1x2 Sand yellow - Element ID: 4521914
2 boxes - Brick 1x2 New dark red - Element ID: 4539102
3 boxes - Brick 1x2 Brick yellow - Element ID: 4109995
3 boxes - Brick 1x2 Medium stone grey - Element ID: 4211388
4 boxes - Plate 2x4 Dark Green - Element ID: 302028
1 box - FLAT TILE 1x1 Dark stone grey - Element ID: 4210848
1 box - FLAT TILE 1x1 Medium stone grey - Element ID: 4211415
2 boxes - FLAT TILE 2x4 Medium stone grey - Element ID: 4560183
2 boxes - FLAT TILE 2x2 Medium stone grey - Element ID: 4211413
2 boxes - FLAT TILE 2x2 Dark stone grey - Element ID: 4211055
14x Power Functions M-Motor - Element ID: 8883
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr