Program na tvorbu plánků

Založil Vasyk, 30.01.2014, 15:40:46

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Vasyk

Potřebuji program, kde něco postavím a ono mi to udělá plánek, který si pak vytisknu, zjednodušeně řečeno.

Nevím zda něco takového existuje, v tom seznamu softu zde se nevyznám, nikdy jsem nic v pc netvořil, takže se radši rovnou zeptám.

Pokud mi někdo zběhlejší poradí a nasměruje, budu rád a předem děkuji.

Tomik

Pokud chceš, aby se kvalitativně vygenerovné návody blížili tomu, co dává Lego do krabic, tak doporučuju poskládat model v SR 3D Builderu nebo MLCadu a poté provést finální editaci a export návodu v LPub. Jak se s těmito programy pracuje je na delší povídání, ale existují k nim na netu příručky a videa (znalost angličtiny je nutná).
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

milanv

Ahoj. Je to přesně tak, jak píše Tomík. Jestli chceš něco do začátku, tak jsem tu sepsal do vedlejšího vlákna takový výcuc, pracovní postup, co používám. Je tam téměř vše včetně odkazů na podrobnější návody ke všem zmíněným programům. Chybí tam jen popis instalace, protože nemám Windows, tak já to musel dělat úplně jinak (a stálo mě to 5 dní,včetně oprav zdrojových kódů a nových překladů). Takže tady poradím jen "z druhé ruky": pravděpodobně nejsnazší je nainstalovat si ten jeden megabalík z ldraw.org - tím získáš vše naráz: knihovnu dílků, MLCAD, SR 3D Builder, LPub i prohlížítka, co potřebuje LPub poustět na pozadí.
Pán na Žlutém hradě