Lego na Aukru

Založil Llevelyn, 03.02.2006, 00:12:09

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Llevelyn

Prodej DUPLA a LEGA http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=9365
Dobří holubi se vracejí :-))

TomG

#1
To jo a polovina z toho je Colonelova :)
Btw ten akicita to je Aki ?
Only the best can survive.

Mates


cembry

Mam to chapat tak, ze misto nabidek v sekci soukroma inzerce si ted budem mezi sebou prodavat prebytky na aukru?  >:D ;D

Mates

Citace od: cembry kdy 03.02.2006, 09:00:55
Mam to chapat tak, ze misto nabidek v sekci soukroma inzerce si ted budem mezi sebou prodavat prebytky na aukru? >:D ;D
Ano ::) ;D >:D

Colonel32

to jsou teda levne fragy...[/sarkasm]


No, ja na aukru prodavam veci, ktere nejsem schopen si sam presne ocenit, ale sety na aukro IMHO nepatri (protoze by sly moc levne) - Fabulandovej parnik mi sel za 250, to je min nez cena samotnejch figu...

Fricoolinek

https://aukro.cz/lego-original-star-wars-sbirka-figurek-7026927723

Exklusivní sealed STAR WARS minifigy s vyvolávačkou 300 000 Korun českých.

Pamatujete někdo nějakou jinou LEGO aukci, která měla min. šesticifernou vyvolávačku?

Pool

Citace od: Fricoolinek kdy 24.12.2022, 20:20:31Pamatujete někdo nějakou jinou LEGO aukci, která měla min. šesticifernou vyvolávačku?

Jestli chceš, tak někde zkusím vyhrabat a oživit svůj aukro účet a hodím ti tam aukci klidně s vyvolávačkou 10 miliónů >:D. Dát si tam každý může co chce, ale jakou to má reálnou hodnotu, to už je úplně jiná věc.

Fricoolinek

BL cena tohoto by prý měla být 345 000,-

OK

Pamatujete někdo nějakou jinou LEGO aukci, která měla min. šesticifernou vyvolávačku, edit: přičemž hodnota nabízeného LEGA té vyvolávačce odpovídala?

hobby

Chtěl bych vidět toho člověka, kdo by to koupil. Lego není likvidní jako zlato a šperky, už o tom byla tady řeč. Navíc, pokud se chci něčeho zbavit (asi přestalo bavit a zabírá místo), tak nemůžu chtít na tom ještě vydělat. To k sobě dobře nejde a přitomje to častá praxe. A pak - alespoň pro mě - cílem lega je stavění, protože je to STAVEBNICE.

racco42

No jestli by někdo skutečně tech 300k zaplatil v hotovosti (jak je požadováno), tak by se to mohlo pěkně prodražit, vzhledem k limitu hotovostních plateb podle zákona proti praní špinavých peněz.

Pool

Citace od: Fricoolinek kdy 24.12.2022, 22:56:40BL cena tohoto by prý měla být 345 000,-

Jedna babka povídal, to známe ;D. I na BL si může každý hodit jakou cenu chce, je to stejné jako na aukru, není tam žádné omezení. Aby hodnota nabízeného Lega odpovídala vyvolávačce jak píšeš, tak bys musel na BL brát průměrnou cenu, kterou BL počítá za posledních 6 měsíců vždy z prodaných kusů, jestli sis toho nevšiml, tak to tam máš u každé položky, že si můžeš přepnout na "Price Guide" a tam vidíš tu reálnou průměrnou cenu, za kterou se to poslední půl rok prodávalo  ;). A i když se nějak v cenách SW blbostí nevyznám, tak mohu s jistotou říci, že ta jeho nabídka absolutně neodpovídá realitě. Má tam nějakých 14 položek, tak jedna by pak měla mít hodnotu přes 21 tisíc, to je úplně mimo ten člověk ;D .

Colonel32

Citace od: Pool kdy 25.12.2022, 13:57:29Jedna babka povídal, to známe ;D. I na BL si může každý hodit jakou cenu chce, je to stejné jako na aukru, není tam žádné omezení. Aby hodnota nabízeného Lega odpovídala vyvolávačce jak píšeš, tak bys musel na BL brát průměrnou cenu, kterou BL počítá za posledních 6 měsíců vždy z prodaných kusů, jestli sis toho nevšiml, tak to tam máš u každé položky, že si můžeš přepnout na "Price Guide" a tam vidíš tu reálnou průměrnou cenu, za kterou se to poslední půl rok prodávalo  ;). A i když se nějak v cenách SW blbostí nevyznám, tak mohu s jistotou říci, že ta jeho nabídka absolutně neodpovídá realitě. Má tam nějakých 14 položek, tak jedna by pak měla mít hodnotu přes 21 tisíc, to je úplně mimo ten člověk ;D .

A zkusil si ty jeho věci tím price guide projet? Protože ten Yoda TRU se podle price guide skutečně prodává za 130 tisíc a zlatej C3PO je dalších 50 tisíc.

Možná by bylo fajn si některé věci ověřovat dřív než začneš vynášet soudy, protože to pak působí dost trapně.


Pool

Citace od: Colonel32 kdy 25.12.2022, 16:07:04A zkusil si ty jeho věci tím price guide projet? Protože ten Yoda TRU se podle price guide skutečně prodává za 130 tisíc a zlatej C3PO je dalších 50 tisíc.

Možná by bylo fajn si některé věci ověřovat dřív než začneš vynášet soudy, protože to pak působí dost trapně.

Nezkusil, protože je to ztráta času ;D. Jestli se tím chceš bavit, tak klidně se s tebou vsadím o 1000 Kč, že toho nasčítáním "Avg Price" u jednotlivých položek dle BL, těch 300k nedosáhneš. Hoď sem linky na BL a částky na všechny ty položky a když to bude aspoň za 300k, máš u mne litr ;) .

Fricoolinek

#14
Ať to tedy rozsekneme....
(Bricklink.com, Last 6 Months Sales, New, Avg. price)
BTW: Má někdo tušení, proč se LEGO uchyluje k těm šíleným kódům? I kdyby LEGO vydalo už 20 000 různých setů, tak pořád by muselo vydávat tři sety denně po dalších 73 let, aby to vyčerpalo....


Pool

#15
Díky za dohledání a dopadlo to dle očekávání, ten prodejce je s tím úplně mimo realitu.

Jinak sety teď mají 5místné číslování, tak když mají vydaných těch necelých 20 tisíc setů či polybagů, jim to ještě na pár let vystačí a potom mohou pokračovat s 6místným číslováním, takže to si dali asi rezervu pro dalších pár set let ;D . 7místné číslování zavedli asi, aby tyhle mini specialitky odlišili od běžných setů/polybagů. Toť můj osobní názor, u Lega nepracuji, takže podložené to nemám. Jinak ty označení co mají navíc písmena, to je specialitka čistě BL, to není oficiální označení.

EDIT: Přeškrtnuto, takhle to není viz níže.

mesje

Citace od: Fricoolinek kdy 26.12.2022, 01:45:39Ať to tedy rozsekneme....

fajn ze si to rozsekol...
takze:
- chlapik to predava o cca 40% drahsie ako BL cena, pricom pri takejto zbierke musi byt cena za celok o dost nizsia ako sucet jednotlivych poloziek...
- predava na malom ceskom trhu, co brutalne zuzuje okruh zaujemcov
- zbierka sa predava ako celok, co limituje zaujemcov na tych, co este nic z toho nemaju
- zaroven zbierka neobsahuje vsetky SW exkluzivy, takze ani neni komplet.

Ak si to zhrnieme, tak potencialny zaujemca musi byt SW a zaroven lego fanda, a zaroven byt bohaty, a zaroven sprosty ze to preplati, a zaroven nemat v zbierke nic z tychto exkluzivov, kedze sa to predava ako celok.
To limituje moznosti predaja na takmer nulu...
a chlapik si este diktuje podmienky - cash, predaj ako celok, nezjednava... musi byt uplne mimo...
realne je aby to predaval za max 150 000 kc - aby sa zaujemcovi oplatilo vysolit tolko penazi naraz a za celok a este niesol riziko kupy z druhej ruky... resp ma este sancu predat po castiach - tak vyrazne rozsiri okruh zaujemcov...

Fricoolinek

Jasně. No a figurky nějaké svoje "tvrdě oficiální" kódové označení mají?


https://www.bricklink.com/v2/catalog/catalogitem.page?M=sw0002
Tedy, že figurka na obrázku má kód sw0002 a název Boba Fett - Classic Grays, tak k tomu se žádný ofiko LEGO materiál znát nebude?  ???


Fricoolinek

Citace od: Pool kdy 26.12.2022, 11:18:287místné číslování zavedli asi, aby tyhle mini specialitky odlišili od běžných setů/polybagů.

Specialitky.... spíše masovky. Různé foilpacky a blistery do časáků.

Hlavně se LEGO u tohoto tímto 7-místným kódem ani moc nechlubí a místo toho, aby se vyjímalo na přední části obalu, tak je zabordelený kdesi malým písmem na zadní straně.

Přitom ty jasný kódové označené jsou/bylo to, co dělá LEGO tak kvalitním výrobkem.

Pool

Citace od: Fricoolinek kdy 27.12.2022, 04:04:43Jasně. No a figurky nějaké svoje "tvrdě oficiální" kódové označení mají?


https://www.bricklink.com/v2/catalog/catalogitem.page?M=sw0002
Tedy, že figurka na obrázku má kód sw0002 a název Boba Fett - Classic Grays, tak k tomu se žádný ofiko LEGO materiál znát nebude?  ???

Nejsem na to žádný velký specialista, tak ať kdyžtak nějací prodejci, co v těch figurkách jedou, mne opraví ;D . Já se domnívám, že Lego nijak figurky neeviduje jako celek, u Lega má kazdý dílek dvě ID, takže nohy, hlava, tělo, helma..., má každý dílek element number a desing number (první je to delší číslo co v sobě nese zakódovanou i barvu, druhé kratší číslo je kód pro obecný tvar toho dílku). Takže pokud ta figurka nevyšla v nějakém tom polybagu, časopisu a tedy v nějakém šáčku co by měl označení, tak podle mne nemá žádné další kódové označení od Lega ta figurka.

Citace od: Fricoolinek kdy 27.12.2022, 04:09:02Specialitky.... spíše masovky. Různé foilpacky a blistery do časáků.
Hlavně se LEGO u tohoto tímto 7-místným kódem ani moc nechlubí a místo toho, aby se vyjímalo na přední části obalu, tak je zabordelený kdesi malým písmem na zadní straně.
Přitom ty jasný kódové označené jsou/bylo to, co dělá LEGO tak kvalitním výrobkem.

Souhlas, mají v tom zmatek. A teď jsem se ještě znova díval na sety, polybagy či sáčky z časopisů a co jsem psal dříve o té identifikaci 7 a 5 místných čísel, tak to není tak, jak jsem psal dříve. Sety mají z čelní strany to hlavní krátké číslo setu, ale ze zadní nebo nějaké boční strany mají i někde delší číslo označené "Item". Většina polybagů má taky to kratší číslo a i to delší "Item". Ale třeba na těch sáčcích z časopisů jsem našel jen to delší číslo "Item". Takže na tu otázku k identifikaci setů co jsem psal výše, nemám tušení jak to mají.

Fricoolinek

Tak určitě je třeba rozlišovat foilpacky (tj. opravdu z folie), blistery a další balast, co se dává k časákům na straně jedné a 4EUR/4USD/99Kč polybagy (z průhledného celofánu), co nyní nahrazují bývalé minisety z krabiček 9.5 x 7 x 4.6 cm  (tj. nejmenší sety, co se objevovaly mimo zadní stránku katalogů v 90s).

Krabičky byly určitě libivé, ale řekl bych, že polybagy (nevzduchotěsné!) budou snad i ekologičtější. Do rozměrnější škatule velké 50x30x20 se vešlo 80 ks krabiček, které ale celkem vážily kolem 4 kg. Na 30 dm3 krabici tedy hustota jen 120 kg/m3. Řekl bych, že polybagů by se do takové škatule dalo navalit 120-150 ks.

ditetemnaporad

Citace od: Fricoolinek kdy 31.12.2022, 09:27:56Řekl bych, že polybagů by se do takové škatule dalo navalit 120-150 ks.

Kostičky v polybagu mají tendenci se sesypávat, takže každý polybag nakonec zabírá větší tloušťku než by se mohlo na první pohled zdát. Navíc "listování" a manipulace s takto uloženými polybagy není moc uživatelsky přívětivá. Určitě bych byl raději za krabičky, alespoň ze sběratelského hlediska.

Fricoolinek

To jo no. Spíše jsem to bral tak, že pro přepravu (klidně na tisíce km) to bude výhodnější. A asi bude o dost finančně méně náročné udělat jeden větší potištěný sáček než krabičku z kartonu (+ uvnitř býval ten malý děrovaný pytlíček).

BTW: Polybagy (a vlastně i foilpacky) roztrháte "ve volném stylu" a vyhodíte nebo opatrně rozstříhnete a snažíte se je zachovat?

Pool

Polybagy jsou bez diskuze skladovatelnější na menší ploše než ty malé krabičky. I když se to v těch polybazích ty kostky mají tendenci sesypávat, jak to někdo poznačil, tak není problém je seskládat a vyplnit jimi jakýkoli prostor. V krabicích je plno vzduchu, takže i když mají pravidelný tvar a dobře se tak třeba budou skládat do velké krabice, tak využitelnost prostoru je mnohem horší, díky tomu vzduchu uvnitř krabic.

Co se týče ekologie, polybagy jsou určitě ekologičtější, i když paradoxně obsahují více plastu než ta krabička, co má v sobě jen malý tenčí sáček. Ale lidé jsou hloupí, takže třeba nakonec Lego zavede zpátky malé krabičky s papírovými sáčky uvnitř, že to bude celé recyklovatelné a vyrobené z lehce obnovitelného zdroje, ale paradoxně pravděpodobně ne ekologičtější.

Kdo nechápe, na co narážím, tak stejné to bylo s jogurty. Dříve byly jogurty v plastových kelímcích, dnes výrobci přešli na tenké plastové kelímky, které vyztužili papírovým obalem. Plastu je v těchto obalech méně, takže je to pro ně ekologičtější. Na druhou stranu už vědci si dali tu námahu a spočítali, že vyrobit jen ten tlustší plastový kelímek zanechá menší uhlíkovou stopu, než vyrobit ten tenčí plastový kelímek s tím papírem, takže paradoxně teď ty papírovo-plastové obaly, jsou méně ekologičtější a přírodě škodí více.

april.lix

Citace od: racco42 kdy 25.12.2022, 11:36:47No jestli by někdo skutečně tech 300k zaplatil v hotovosti (jak je požadováno), tak by se to mohlo pěkně prodražit, vzhledem k limitu hotovostních plateb podle zákona proti praní špinavých peněz.

...jj, je to známý prodejce i z BL a člen Kostek - Standa26

april.lix

#25

BTW: Polybagy (a vlastně i foilpacky) roztrháte "ve volném stylu" a vyhodíte nebo opatrně rozstříhnete a snažíte se je zachovat?
[/quote]
-------------------------------------------------------------------------
...než jsem si prohlédl věk v Tvém profilu myslel jsem si,
že je Ti tak maximálně patnáct...

OT. Schovávám si pytlíky od svačiny už od třetí třídy.
    Myslíš, že je mám řadit podle velikosti nebo podle
    materiálu. Zatím je mám svázané provázkem.
    Dělám to dobře?

racco42

Citace od: april.lix kdy 04.01.2023, 01:25:20...než jsem si prohlédl věk v Tvém profilu myslel jsem si,
že je Ti tak maximálně patnáct...

OT. Schovávám si pytlíky od svačiny už od třetí třídy.
    Myslíš, že je mám řadit podle velikosti nebo podle
    materiálu. Zatím je mám svázané provázkem.
    Dělám to dobře?
To bylo zbytečné. Posmívat se někomu kvůli (podle tebe) podivnému sběratelství něceho je tak čtvrtá třída základní školy ....

april.lix

Citace od: racco42 kdy 04.01.2023, 08:55:04
Citace od: april.lix kdy 04.01.2023, 01:25:20...než jsem si prohlédl věk v Tvém profilu myslel jsem si,
že je Ti tak maximálně patnáct...

OT. Schovávám si pytlíky od svačiny už od třetí třídy.
    Myslíš, že je mám řadit podle velikosti nebo podle
    materiálu. Zatím je mám svázané provázkem.
    Dělám to dobře?
To bylo zbytečné. Posmívat se někomu kvůli (podle tebe) podivnému sběratelství něceho je tak čtvrtá třída základní školy ....


 :D  :D  :D

...snad jsem zatím normální...


Pool

Citace od: Fricoolinek kdy 01.01.2023, 03:30:46BTW: Polybagy (a vlastně i foilpacky) roztrháte "ve volném stylu" a vyhodíte nebo opatrně rozstříhnete a snažíte se je zachovat?

Já osobně sáčky z polybagů schovávám a i větší plastové sáčky z krabic  ;D . Nejedu v tom ve velkém, takže zabírá to malou krabici. Ale nemám to pro sběratelské účely nebo tak něco, využívám je pak když potřebuji někomu něco poslat, že to je z pevného plastu a ten se dobře zavaří ;D .

ditetemnaporad

Já schovávám úplně všechno, jsem sběratel, jsem kompletista, jsem postižený :D