HELP - PayPal

Založil MildaPajda, 11.01.2006, 13:01:54

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

otaznik

Citace od: bartas kdy 15.06.2010, 02:53:53

Přeci nebuďte od Prahy tak chytlaví, je to jen diskuse. :(
Alergický jsem zejména na tyto řeči!

otaznik

Citace od: bartas kdy 15.06.2010, 02:53:53

Ale pamatuji. Nezkouším, nedělám si srandu, jen se snažím zjistit informace a vůbec nikoho nenutím, aby je četl a nebo odpovídal. Zase jsem zjistil o něco více, i když ne všechno, třeba to, kdy po příchodu peněz na můj PayPal účet mohu s penězi disponovat vzhledem k ochraně nakupujícího.
Co je na tom, když se zeptám dvakrát potom, co stále nenacházím potřebné informace. A přijít o několik tisícovek bezmeznou důvěrou k někomu z východu, koho neznám a bez referencí, se mi také nechce, kor když může zaplatit třeba kradenou kartou a transakce může být zrušena až po odeslání stavebnice.

Přeci nebuďte od Prahy tak chytlaví, je to jen diskuse. :(
Tak znovu:
peníze můžeš vybrat hned jak se ti objeví na balanced účtu - případně se ti převedou na účet, když to tak máš nastaveno.
Pokud máš takovýhle strach, tak ti doporučuji vůbec Paypal nepoužívat a obchodovat pouze v ČR!
Howgh!

winring

Potřebuji poradit, nebo přesněji potvrdit své domněnky. Založil jsem si PAYPAYL účet a nechal si potvrdit kartu.
Používám MasterCard od Komerční banky s aktivovanou možností platby na internetu (platím tak například WOW a žádný problém).

Trochu mě zarazil příspěvek, který jsem našel na zdejším návodu ohledně používání PAYPAL. Přesněji příspěvek, že je potřeba si nastavit limit na internetové placení (viz http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=2040.msg16031#msg16031)

Platí toto i pro moji situaci? Nerad bych někomu psal, že musí počkat na platbu pár dní, neboť musím zajít nejprve do banky.

Díky moc.

linhi

Na kartě by měl být určitě ihned povolený limit asi 5000,já to tak měl,ale musel jsem to při hromadných nákupech zvednout. Ale raději se zeptej přímo v bance,nebo mrkni na internetové bankovnictví,já to tam mám u karty přímo napsané. Asi jsem ti nepomohl :-(

winring

Limit mám povolen snad do 10 000, jen z toho příspěvku to chápu tak, že je klasický limit a limit na internet. Stačí, když mi řeknete, že tu melu voloviny a že to bude v pohodě  ;D

Cavelon

Limitov existuje viacero, napr. limit na jednu transakciu, denný limit, týždenný limit, limit na výber z bankomatu atď. Závisí to od banky ako Ti nastavila limity a najlepšie bude, keď sa budeš informovať priamo tam.

winring

Ok dík. Má tu někdo zkušenost vysloveně s PAYPAL a KB?

Honzik

Citace od: winring kdy 10.08.2010, 12:12:30
Ok dík. Má tu někdo zkušenost vysloveně s PAYPAL a KB?

co konkrétně tě zajímá?

winring

Otázka platí pořád stejná, potřeboval jsi na paypal krom aktivace a klasického zvednutí limitu na kartu dělat něco jiného?

Honzik

Musel jsem povolit na embosované platební kartě platby přes internet, což v KB trošku vyvolalo rozpaky, protože vydavají speciální platební kartu na placení přes internet, jenomže ta je na paypal na dvě věci...

winring

Citace od: Honzik kdy 10.08.2010, 13:40:53
Musel jsem povolit na embosované platební kartě platby přes internet, což v KB trošku vyvolalo rozpaky, protože vydavají speciální platební kartu na placení přes internet, jenomže ta je na paypal na dvě věci...

jj taky mi to vymlouvali, ale nebudu si pořizovat druhou "jako kartu" kvůli tomu.

A jinak pak už vše v pohodě? Platby chodí?

Frco

Nechcem zakladať ďalšiu tému s PayPal platbami, je ich tu dosť, tak oživím napríklad túto.

Je prosím na internete niekde nejaká prehľadná(!) tabuľka/kalkulátor, koľko percent si berie PayPal z jednej prichádzajúcej platby? Je to aj podľa krajín, kam tovar (lego) smeruje? Mám pocit, že áno.

Lebo predávam lego a prijímam platby cez PayPal.
A čo som si všimol, tak z posledných mojich troch predajov, ktoré smerovali do:

1. Maďarska
2. Izraelu
3. Taiwanu

tak z každej tejto platby si PayPal strhol/nechal iný počet percent.
Až mám pocit, že to robí náhodne  :D
A ja teda neviem, koľko mám zákazníkom "chargovať". Dávam defaultne 4% za používanie PayPalu, ale napríklad pri Maďarsku si PayPal strhol menej, pri Izraeli a Taiwane si strhol viac.

Miketuk

Citace od: Frco kdy 04.04.2023, 19:44:39... Je prosím na internete niekde nejaká prehľadná(!) tabuľka/kalkulátor, koľko percent si berie PayPal z jednej prichádzajúcej platby? Je to aj podľa krajín, kam tovar (lego) smeruje? Mám pocit, že áno...

Jestli přehledný nevím, ale komplet poplatky má PayPal uvedené zde.

V zásadě se poplatky budou lišit, pokud jde o vnitrostátní nebo mezinárodní transakci (jiné jsou poplatky v rámci regionu Evropy a zbytku světa).