"City/Town apokalypsa" přelomu milénia (Junior, zrušení)

Založil Fricoolinek, 30.03.2021, 03:51:11

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Fricoolinek

Mohu se zeptat, jak se vlastně AFOLové aj. s odstupem dívají na to expmerimentování City/Town na konci 90. let? Jako fakt, že roku 1997 byla vytvořená nějaká "easy" linie pro 5-letá děcka (kterým byly "paírově" určeny jen malé systémové stavebice), by se dal akceptovat, ale ta čistka klasického City o rok později, to bylo už šílené. Následně se vlastně vytratil i Junior a až po nějakém čase bylo City/Town obnoveno. Naštěstí.

Ale dejme tomu pro dětské fanoušky City, řekněme, ročníků 88-91, to nebylo hezké.

Jak Lego ve druhé půlce mělo nápadité (sub)linie/sety (Western, Císařské loďstvo u Pirátů, Záchranáři, Kyvadlový express 4559...), tak toto byl hrozný fail. Spolu se Stroji času, kde ty sety připomínaly pohádku o tom, jak Pejsek s Kočičkou pekli dort.

Icewalker

"Juniorizace" mi tenkrát vadila, a to mi bylo kolem deseti. Naštěstí právě byl western a ostatní normální série. Time Cruisers mi přišly, jako když jim zbyly dílky z výroby, a chtěli je nějak jednoduše upotřebit. I když ty 2 nejmenší sety celkem šly, brácha jeden měl.
Co dobrého přineslo tehdejší junior city byly zelené silnice a některé zajímavé díly. A taky potisky místo dnes protěžovaných samolepek ;)
Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na dallart.net
Brickshelf výběr

Fricoolinek

Tak potisky o tom žádná. Tam se dá toho zkurvit u těch samolepek.

Je to vůbec o tolik výrobně náročnější?  ???

ditetemnaporad

Citace od: Fricoolinek kdy 30.03.2021, 20:12:43
Je to vůbec o tolik výrobně náročnější?  ???

Výrobní ekonomiku nálepka vs potisk neznám, i když sázím na řádově levnější nálepku. Tím hlavním důvodem ale bude redukce položek na skladě / v systému. To ušetří jmění :) LEGO vydání každého nového potisku určitě velmi pečlivě zvažuje, proto buďme rádi za každý takový.

Fricoolinek

Tak i kdyby to byl specifický díl (resp. ten natištěný motiv by byl specifický) pro jeden set, tak když bude normálně v ofiko katalogu, tak se ty sety dělají v milionech, ne?  ???

ditetemnaporad

Milióny zní hodně, ale v miliardových počtech kostek je to opět řádově jinde. Máš kostičku, která se použije do 1000 setů. Když ji potiskneš motivem počítače, už jde jenom do 10 setů. Kromě další položky na skladě a v systému/databázi, tě něco stojí potisková forma a pak hlavně technologický čas na výměnu před/po každým tiskem. Kdyby to byla zakázková výroba, je to něco jiného, ale toto je brutální sériovka a pokud není důvodem třeba branding, je to vždy o ekonomice.