*TOP* (Vlastní) Zabít Daimya

Založil gearcs, 25.12.2011, 08:35:27

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

gearcs

Několik banditů proniklo lstí do daimyovy zahrady (daimyo - japonský feudální pán). Chtějí ho zabít a ukrást jeho zbroj, která je považována za nezničitelnou a zázračnou. Brání ho už pouze jeho osobní strážce, který se za něj chystá položit život...

Tato stavba by nemohla vzniknout bez pomoci několika BL prodejců, přičemž zde musím vyzdvihnout ochotu Hany129, za kterou moc děkuji.  :)
Další věci, bez kterých by to nešlo jsou knihy Bonsaje a zahrady a Bonsaj nejen v paneláku od Marka Pišla.  8)
Také děkuji Colonelovi za inspiraci, jeho techniku s řadami tiles 1x1 odsazenými o půl studu jsem použil u vchodu do zahrady.  :)

Brickshelf galerie: http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=492117
Flickr galerie: http://www.flickr.com/photos/45079829@N07/sets/72157628548826181/

Hardegon

Je to naprosto super. Dům, stromy, potůček... všechno má krásné detaily, vidím zase horu nových nápadů. Prostě tradiční gearcs.

Johny650

Nádherný, vše do detailu propracovaný. Klobouk dolů.

Jotun

Super téma, super provedení, radost pohledět, jak z filmů od Akira Kurosawy:D ;)

marian20

Výborný model, skvelé nápady (otočená samurajská prilba ako nádoba na vodu, čajník, páči sa mi aj mriežka na kanáli, schody pod osobným strážcom..) posúvajú MOC minimálne do TOP 3 v danej kategórii. Budem držať palce.  ;)
weiter, weiter ins Verderben, wir mussen leben bis wir sterben...

peter

Naprosto famózní MOC! Už dlouho jsem zde na fóru neviděl něco, co bych si prohlížel se zájmem delší dobu. Na modelu nemám vůbec co vytknout, vše je naprosto parádní. MOC je opravdu plný rozmanitými detaily, které se najdou na každém kousku cestiček, provedení minifigů vč. jejich naaranžování do dynamických póz, pokračujíc ztvárněním krajiny a konče výborně vystiženou architekturou domku. Díky za tento MOC!
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

P4tr1cius

Čo sa už k dielu od Gearcs dá napísať, aby to bolo výstižné a neotrepané? Snáď iba to, že jeho diela sú prosto už iný level. Iný level od všetkých. Držím Ti palce v súťaži, a prajem jedine výhru.

Snáď mi tu "LEGOfandi" odpustia, keď tu ja, ako absulútny LEGO amatér, si dovolím poznamenať jeden môj maličký postreh. Myslím si, že pre Teba - Gearcs, stavanie prírodných scenérii, záhrad, ... je mrhanie tvojho talentu. Samozrejme veľmi dobre viem, že dokážeš "zeleň" v stavbách dotiahnuť k dokonalosti, len som presvedčení, že budovy a život v dielach sa cení viac. A ty dokážeš, ako sme sa tu už všetci neraz presvedčili, postaviť také diela, pri ktorých je vobec ťažko uveriť že sú z lega.

Na záver si dovolím verejne poznamenať, že Ťa pokladám, za absolútnu jedničku medzi staviteľmi tu u nás v Československu. Si už rozhodne v úzkej svetovej TOP špičke.

Daniel

Včera jsem na to koukal aniž bych tušil, že je to od tebe. Abych se přiznal, tak dílo z dálky nějak moc nezaujalo (asi nemám rád tuto tématiku, nebo nevím), ale když jsem si rozkliknul fotky, tak šílený kvanta krásných detailů a stavebních technik - asi nemá cenu vyjmenovávat vše co zaujalo, protože by to byl hodně dlouhý seznam ;).

Neuvěřitelné jak si jakoby komplikuješ stavění - kde to jde vyskládat obyčejně kostkama na sebe, tak ty to prostě uděláš vždy jinak (třeba skály kolem potoka, zakončení potoka, atd.)...a vždy precizně a neuvěřitelně!!! :-*

Popřál bych hodně štěstí v soutěži, ale ani nevím jestli bude potřeba, protože toto porotce musí detaily zaujmout i bez štěstí. Tak vyhraj!

gearcs

Děkuju za podporu!  :)
Když se to lidem líbí, tak mám velkou radost.

P4tr1cius: No to zase ne, jen jsem prostě pořád velké dítě, co má dobrou fantazii ;)
Ale k tomu mrhání talentu - já myslím, že dnes už je ohledně hradních budov a života vcelku obtížné přijít s něčím inovativním a takových MOCů je na netu pořád víc než dost. Japonská tématika je zase něco jiného a v tomhle ohledu zase pořád nedostatečně legově využitého. Stavěl jsem to proto, že začátkem roku jsem se začal zabývat bonsajemi a japonskými zahradami. Zatím jsem viděl asi jen jeden MOC - před pár měsíci na BB, který aspoň trochu používal japonské prvky i pro přírodu. Jinak většinou každý, kdo staví nějakou tu japonskou budovu, naplácá vedle na sebe několik rostlin a toť vše. Chtěl jsem se aspoň pokusit ukázat, že i zahrada jde udělat tak, aby to zaujalo. Jestli jste někdo v jap.zahradě byl, víte proč mě to tak chytlo.

Daniel: Jo, já si rád komplikuju stavění, o to větší je to zábava ;D Díky, snad se porotcům bude líbit...

frantoka

Woow, sila, sánka dole šéfe. gratulujem k super dielu.  ;)

Colonel32

Musím říct, že skutečně oceňuju to, že gearcs má dobře zpracované věci, které ostatním často vyčítám - tedy, že jeho kompozice dávají smysl.

Mr. Cube

Můstek, dlažba na schodech, střecha...no, nebudu to vyjmenovávat všechno, je to S K V Ě L É ! ! !

linhi

No ta tohle je zase kousek který člověku vyrazí dech a stále nachází nové líbivé detaily.
Myslím že to máš v kapse. Držím palce!

Friend

Gratulujem, je to skutočne nádherné dielo. Som šťastný, že si niečo takéto krásne môžem vôbec porieť a snažiť sa postupne z toho čo najviac naučiť. Takže veľká vďaka za takéto skvosty :)

Ryxe

No tak k tomuto snad nemá ani smysl něco říkat. To je prostě famózní!!! :o Sice nemám moc rád Japonskou tématiku, ale co se týče zpracování, to je hodně vysokej level! S tímhle prostě musíš vyhrát.

grohl

Perfektní zpracování, krásně členitý terén a hlavně - každý dílek zde má svou odůvodnitelnou úlohu.

McMagic

Nemám slov:) Vizuálně perfektní.
----
Jelikož jsem nováček, tak mě zaráží některé věci (které jsou asi běžné). Nejen u této stavby ale i u ostatních. Jsem si všimnul, že plno věcí je stavěno na efekt (ladící oku, detaily apod.) Ale nedokáži si představit jak je to postaveno - přijde mě že jsou kostky jen položené a celé to nedrží pevně u sebe - třeba u této stavby schody, dveře apod.

Je to tak nebo se pletu?

germik

No, ono to na sobě drží - třeba jen na pár studech, ale drží ;)
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

McMagic

#18
Děkuji za info - už jsem se obával, že je to jen tak položené.
No mám ještě co dohánět, momentálně bojuji s nedostatkem kostek:(

Nápady by byly - jen musím nějak rozumně sehnat jakékoliv kostky do začátku - proto sleduji inzeráty s prodejem hromad kostek:)

Colonel32

Citace od: McMagic kdy 02.01.2012, 13:42:20
Nápady by byli

Začátky jsou vždycky těžké, a je potřeba jít na to s rozmyslem. Kromě hromad kostek bych se být tebou koukal i po výprodejích, zváště teď po vánocích je spousta setů za polovinu. Většina obchodů navíc nabízí klubové karty, které dají dalších cca 5% slevu (nějakým způsobem). Dát pozor na to, že licencované sety jsou v evropě mnohem dražší kvůli té licenci, a tak často nemají takový poměr cena/výkon jako nelicencované sety.

McMagic

::)

No jak už jsem zde někde psal, tak jsem dostal teď po 20ti letech lego pod stromeček.
Jednalo o SW set 8085.
Na základě toho jsem si pak koupil během týdne:
SW set 3in1 - 7913,7957,7914
SW 7956
SW 7965
Vše za sníženou cenu.
+ v obchodě jsem neodolal 50% slevě na 8088
A jako poslední kousky jsem si pořídil: SW10215 a Castle 10193 (z kterého mám největší radost)
---
Teď už se krotím a spíše hledám to kde najdu to co potřebuji (nebo odhaduji, že by se mohlo hodit) + čekám na reakce známých - zdali nemají doma někde staré nevyužité lego:)

gearcs

Díky  :)
Citace od: McMagic kdy 02.01.2012, 13:32:48
... Je to tak nebo se pletu?
No a to se pleteš  ;D Já téměř vše konstruuji tak, aby to sneslo případný převoz a nerozpadlo se to. Schody jsou každý blok napevno, nejdou posunout, jen jsou v nich natěsno naskládané cheesy slopes. Dveře taky napevno pomocí hinge plates. Akorát ty kameny na vodní hladině jsou položeny volně, ale jen pár kusů, dál rostliny na hladině a mostek. U Annína - stavby do Roztok jsem dělal přesné umístění figů dříve než dlažbu. Pak jsem dal na jejich místa plates 1x1 a na ty je přichytil, aby se při případných posunech stavby neposkládaly jako domino. Zbytek jsem vydláždil.
Jen tak pro zajímavost -  i terén dělám tak, aby se při dotlačení bricků nepropadl, vše je napevno, aby to šlo případně doplnit nějakým tím detailem.

otaznik

Klobouk dolů, nádherná stavba, která opravdu nemá slabinu. Nejvíce mě dostaly schody k můstku - geniální.