FWBC (Vlastní) - Popelka - Cinderella

Založil Hana129, 01.02.2013, 16:34:36

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Hana129


Hana129

#1
Připomínky se žádné nenašly, pohádka tedy byla přefocena i z jiných stran a fotky byly nahrány na BS, odkazy jsou přidány v prvním příspěvku.

Colonel32

No, já už se bojím někomu dávat připomínky, páč se ten člověk vždycky jen urazí a už mne to nebaví.

Takže:
Hlavním cílem soutěže mělo být realisticky ztvárnit zasněženou nebo zamrzlou krajinu. To, že zasněžený je jen jeden typ stromů je fakt divné. (ty zasněžené stromy jsou super, zbytek se tam jaksi nehodí, hlavně ty palmy). 2. chození sněhem většinou zachovává ve sněhu nějaké stopy, tady se ale sníh chová jako tráva - projdeš a není vidět, že někdo prošel. Jako bohužel, když všechny dobré stavitele zablokovalo Lipno, tak asi těžko čekat, že z této soutěže něco pořádného vzejde.

Mr. Cube

Neviděl bych to tak černě. Dílko se mi líbí - ty stopy jsou možná na diskuzi, ale "palmy" snad představují jehličnany, takže jejich umístění bych nezpochybňoval (možná dát příště listy více nahusto). Detaily jako lesní zvířátka potěší. Celek působí pěkně.

Hana129

#4
Dík za připomínku nezasněžení stromu, u toho posledního z větví jsem si to uvědomila až teď po upozornění. To doplním, i když nevím jestli dojde na přefocení.
Malé smrčky je problém, "každé" zasněžení  vypadalo tak trochu divně, takže jsme tam nedávali nic a velké smrky jsou v rámci možnosti trochu zasněžené.
Smrky z palmového listí,  byly postavené taky trochu jinak, ale vzhledem k počítanému transportu jsme je přestavěly na ty nerozpadavé. Do lesa se mi líbí.

Co se týká stop tak o tom by se dalo opravdu diskutovat. Dcera poctivě dělala celkem pěkné stopy po celé ploše z plate a nechávala tam "čtverečky nebo obdélníčky" bohužel "hluboké"  stopy (výška 1 plate) nevypadaly moc dobře a tak všechny místečka byly vyplněny tile, takže tam stopy jsou, ale takové nepatrnější a je jich tam přes 500, protože vypotřebovala všechny lugbulkové tile 1*1 a ještě chyběly. 

Dost velký nedostatek je ve fotkách, čehož jsem si vědoma, ale nějak mi to nafotit líp nejde.  :'(

Pohádku ze 70% stavěla dcera a nebyla stavěna primárně pro tuto soutěž, to jen, že zrovna to tak vyšlo, tak jsem ji i přihlásila.

Colonel32

http://www.bricklink.com/catalogItem.asp?P=3471pb01

Jestli by tohle pomohlo? Nebo jestli by to vypadalo ještě hůř? Nevím, asi by se to muselo vyzkoušet. Nebo holt zkusit víc brick-built stromků.

Hana129

#6
JJ zasněžené stromečky mám jen dva, takže kombinace by nevypadala dobře. Další za tu cenu hold pořizovat nebudu. Plochu jsme nějak vyplnit chtěly, ať je to doplnění k těmto pohádkám http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=36238.0.
Možná ještě zkusíme nějaké creator stromečky, uvidíme. Momentálně je ještě rozpracováno něco jiného.

Kuba

#7
Pěkné dílo. Pokud tento Moc skončí někde na výstavě, určitě zaujme spoustu dětí, jelikož se jedná o pohádku.

Co se týče stop, zas takovou vědu bych z toho nedělal. Se stopama by to pusobilo reálněji, ale zas by to asi nebylo tak hezké. Můžu se mýlit, ale v jiných zasněžených nebo pískových MOC co tu byly se taky stopy myslím neřešily.

takže za mě palec na horu.  ;)

Hana129

#8
Citace od: Mr. Cube kdy 05.02.2013, 14:35:19
Detaily jako lesní zvířátka potěší.

No veverka z Friends je úplně skvělá, vydání nás hodně potěšilo. Už se těšíme na srnku, taky by se tam hodila, ale bude až v září.  ;) Zajíčci v bílém se trochu ztrácí.

Popelka má vlasy použité z Friends figurky, aby se ji dala nasadit korunka, to jen jako zajímavost, že se dají použít Friends vlasy i pro klasické figy. 

Icewalker

Více se mi líbila městská zástavba a tvorba se zelení. Ale je fakt, že v zimě je to v lese víc strohé, takže nemám co vytknout. Jinak se také těším na srnku. Jistě bude použitelnější, než více jak půlmetrové veverky (ve srovnání s minifigy) ;D
Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na dallart.net
Brickshelf výběr

Chairudo

Krása ;D
Přesně tohle jsem měl v plánu postavit i já, aji jsem si od tebe koupil nějaký materiál  ;D
Pak mi to časově ale nevyšlo. Měl jsem v plánu udělat jen ten kočár zapíchnutý v rybníku a jak je princ loví z vody zavěšený na stromě.
No, materiál pořád mám tak možná někdy postavím druhou verzi  :)
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Hana129

Věděla jsem, že se zveřejněním nemáme otálet  ;D, ale Tvoji verzi si určitě ráda prohlédnu. ;)


Ano zima je taková "strožejší", hlavně těch vhodných materiálů, které by se daly použít není tolik. Snad se někdy objeví, alespoň podkytník v tan barvě, ten by se tam sem tam hodil. Jako vystupující trávu jsem chtěla použít DK tan ruce, ale dcera je vyřadila.


Marty713

Dílo na mě působí velice dobrým dojmem. Ale myslím, že kdyby se odstranila všechna zeleň a doplnilo se pár detailů seschlých křovin a polomů v hnědé, béžové či okrové barvě, bylo by to víc zimní.

Hana129

#13
Tak jsme ještě nakonec  zimní krajinu změnily. Fotky byly přidány do prvního příspěvku. Je tam i odkaz na původní verzi, ať můžete posoudit.

Jonas

Hezké dílko, zvlášť pro milovníky televizní pohádky.

Teď - po odstranění zeleně - to působí mnohem autentičtěji.
Jonas - Můj Brickshelf

Colonel32

Citace od: Jonas kdy 17.02.2013, 16:57:29
Teď - po odstranění zeleně - to působí mnohem autentičtěji.

Jsem nesmírně šťastný, až alespoň jeden soutěžící využil možnosti a dílo skutečně znatelně vylepšil na základě připomínek ostatních.