Kostky.org

Diskuse o stavebnicích => Technic => Téma založeno: Stano kdy 03.01.2024, 01:11:41

Název: CAT D11
Přispěvatel: Stano kdy 03.01.2024, 01:11:41
Zdravím!
Som tu nový a potrebujem radu ohľadne tohto modelu. Podrobné informácie doplním zajtra, keď sa trošku zorientujem v diskusii.
Deťom som kúpil túto stavebnicu(samozrejme aj sebe), pustil som sa do stavania, a prvý raz som narazil na problém s ktorým si neviem rady.
V balení sú 4 motory a Power Up, konkrétne typy napíšem zajtra. Ako neslušné slovo som tu základnú prevodovú časť skladal a rozoberal asi 6 krát po stranu v návode kde bolo potrebné otestovať funkčnosť. Ani raz som nedokončil tento krok spôsobom, že by aplikácia a motory spolupracovali tak ako majú, až potom ma napadlo,že vyskúšam motory len pripojiť k PowerUp a otestujem,či sa tie motory točia, no a dva z nich sa nepohnú, s tým , že som si úplne istý, že konštrukcia je urobená správne a ani zvyšné dva motory nerobia to čo majú, tie sa točia, ale v modeli sa točia chaoticky a model neurobí funkciu ktorú by mal.
Existuje nejaká možnosť ako zistiť, prípadne preinštalovať Power Up? Stalo sa niekomu, že by dostal v stavebníci vadné motory? Nie som na lego expert, postaviť ho viem, ale už to ovládanie cez aplikáciu mi lezie na nervy. Neviem ako správne overiť funkčnosť Power Up a motorov. Pevne verím, že len niečomu nerozumiem a pôjde o nejakú banalitu, ale skúšal som všetko...

Ďakujem za akúkoľvek radu a nasmerovanie.
Doplním zajtra.
Název: Re:CAT D11
Přispěvatel: Jamesek kdy 03.01.2024, 01:21:44
Spatne motory jsem zatim nepotkal.

Zacal bych cistym projektem v powered up aplikaci a motory jen roztocil, pripadne vyuzil hotovy ovladac k modelu a naprazdno otestoval.

Asi neni od veci aktualizovat firmwary.

Doma testuji pres pyBrick, ale to je asi pro pokrocile.
Název: Re:CAT D11
Přispěvatel: Stano kdy 03.01.2024, 01:49:25
Pozeral som na tú aplikáciu, vyskúšam. Práve preto mi tie aplikácie vadia ;D
Ako bežný človek kúpim hračku a chcem aby fungovala. Ak si s tým nebudem vedieť poradiť, budem musieť niekoho poprosiť o pomoc s tým firmwarom. Aktualizáciu mi ponúklo hneď po spárovaní, ale neviem či som ju dokončil. Ovládač je cez aplikáciu control+.
Písal som aj do obchodu, zatiaľ mi neodpovedali. Osobne si myslím, že bude niečo s tým powerupom... Dosť drahá stavebnica na to, aby som ju nechal nefunkčnú.
Zajtra dám čísla motorov a toho upu.
Název: Re:CAT D11
Přispěvatel: Stano kdy 03.01.2024, 15:56:01
Tak som ich odfotil, tie väčšie motory netočia vôbec, k otestovaniu cez powered up som sa ešte nedostal.
Malo by to fungovať automaticky, stiahnuť aplikáciu a krabička dá pokyn...
Neviem príde mi, že tá krabička nedáva korektné pokyny, jediný raz z asi 10tich pokusov urobila pri teste čo mala a čo znázorňuje aplikácia, až na tie dva motory ktoré nepretočí vôbec. Inak je to ovládanie nefunkčné, akože niečo to robí, ale vôbec nerobí to čo má
Název: Re:CAT D11
Přispěvatel: otaznik kdy 05.01.2024, 16:37:00
Powered Up (Control+) Hub ani motory jsem zatím nefunkční neviděl. Ten buldozer jsem zatím nestavěl, ale např u 42114: 6x6 Volvo Articulated Hauler (https://brickset.com/sets/42114-1/6x6-Volvo-Articulated-Hauler), když se po sestavení vozidla poprvé zapnula aplikace control+ a spojila s hubem, tak si hub chvíli sám nastavoval a zkoušel motory a až pak korektně fungoval. Tady by to mohl být podobný případ.
Název: Re:CAT D11
Přispěvatel: otaznik kdy 05.01.2024, 16:37:36
Zkus se na youtube podívat na pár recenzí toho setu, určitě někde nastavení aplikace budou zmiňovat.
Název: Re:CAT D11
Přispěvatel: Stano kdy 07.01.2024, 01:44:01
Ďakujem za rady!
Nateraz to mám vyriešené, je to niečo podobné ako s tým Volvom.
Dopadlo to tak, aplikácia v časti venovanej otestovaniu funkčnosti prevodovky a základných funkcií,nefunguje správne.
Hlavne preto som nepokračoval v skladaní.V minulosti som kúpil synovcovi žeriav, ktorý bol na stavbu obdobne náročný a pri stavaní som niekde v prevodoch urobil chybu a musel som to rozobrať a ísť nanovo, tu som sa tomu chcel vyhnúť a preto som v zmysle návodu testoval ;D

Potom som sa vykašľal na testovanie, preskočil som to a zadal som v apke jazdu s hotovým dózerom, všetky motory fungujú a robí to čo má.
Je trošku škoda, že aplikácia nerobí čo má pri testovaní, zistiť po dokončení, že to nefunguje, nie je bohvie čo  :D