Nádraží a vlaky

Založil Pepan, 03.02.2009, 12:26:12

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Pepan

Zdravím  ;)

Jestli si mě pamatujete, tak určitě jako stavitele spíše technických modelů, například můj poslední tank Tiger. Ale pravdou je, že rád fušuji i do vláčkaření  >:D Hlavně díky Mirkovým excelentním výtvorům v této oblasti, které posloužily jako inspirace, že když se chce, tak všechno jde, jsem si začal plnit svoje dětské sny.

Tři vlakové soupravy, které mám doma, jsem vybavil LED osvětlením, pro více fotek koukněte na moje stránky, ať zbytečně nezahlcuji fórum: http://josefnav.cz/Lego%20modely/Svetla_vlaky.html

K vlakům neodmyslitelně patří nádraží, to moje malé určitě není nějaké mistrovské dílo, ale třeba se zapnutým osvětlením vypadá docela pěkně: http://josefnav.cz/Lego%20modely/Nadrazi.html
Jako základ posloužila Vila 4954 a zbytek jsem dotvořil z domácích zásob. Oproti denním fotkám, na kterých je první verze nádraží, jsem při elektrifikaci provedl pár úprav. Opravil jsem lampy, které byly moc malé, doplnil interiér hlavní budovy a prodloužil pravý konec nástupiště. Na nočních fotkách se zapnutým osvětlením to není tolik patrné.

Nádraží bych rád i nadále vylepšoval a zajímaly by mě vaše názory a připomínky, děkuji moc!  ;)

mirek

Pepane, moc pěkné, líbí se mi tvoje práce. Jen baterií budeš asi potřebovat více.

otaznik

1. Osvětlené vlaky i nádraží vypadají moc dobře!
2. Ale i tak je daň za to, tedy ničení dílů, příliš vysoká!

Pepan

Díky za pochvaly  ;) No spotřebou baterií jsem si vědom, ale tak velkou flotilu zase nemám, aby to nebylo únosné. Pár diod ve vláčku vydrží na jedny baterie svítit dlouho a navíc, všechno to vytahuji a zapínám jen občas na pokochání  ;)

S.t.a.l.k.e.r.

CitaceAle i tak je daň za to, tedy ničení dílů, příliš vysoká!
Nemôžem súhlasiť, veď neprišlo k zničeniu nejakého unikátneho modelu, celé si to vyžiadalo úpravu niekoľkých základných kociek ktoré sa dajú nakupovať na kilá. Ja som si kedysi osvetľoval rýchlikové vagóny na TT, akurát som nemusel vŕtať (veď ani nebolo čím). Drôty som nejak pripevniť musel a prišlo k menšej modifikácii, ale výsledok určite stojí za to.

To Pepan: Mohol by si pridať zopár detailov nádražia. Stavba je to pekná, ja by som nahradil horolezcov na ľavej strane odstavnou koľajou so všetkým tým 'malebným harampádím', ktoré tam železničiari dokážu za roky nazhromaždiť. Na Slovensku to nájdete takmer na každej železničnej stanici - dreziny, samotné nápravy, hromady podvalov a koľajníc, káble, vyradené osobné vagóny zmenené na bufety, atď...  :D

otaznik

Citace od: Stalker kdy 06.02.2009, 09:52:51
Nemôžem súhlasiť, veď neprišlo k zničeniu nejakého unikátneho modelu, celé si to vyžiadalo úpravu niekoľkých základných kociek ktoré sa dajú nakupovať na kilá.
To na tom přece nic nemění.
Už dlouho si myslím, že na podobné kombinace by tu mělo být vlastní téma - je to přecejen modelařina (i když zkombinovaná s LEGEM).

S.t.a.l.k.e.r.

V tom prípade by sa to malo vzťahovať na veľkú časť MOC...