Hodnotenie vytvorov

Založil KLF, 20.09.2005, 11:28:51

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

KLF

Mam taky napad. Ludia zvyknu hodnotit vytvory, ktore tu zverejnujeme. Nasleduju potom, malo hodnotne prispevky s nizkou vypovedaciou hodnotou, typu: "Krasne.", "Perfektny model." a podobne. Keby mal takto ohodnotit vytvor kazdy clen Kostky.org, tak by to dost zahltilo forum.
Navrhujem preto, hodnotenie vytvorov podobne, ako to je na inych weboch. Proste by si autor mohol zadat k vytvoru aj moznost hodnotenia a ludia by mohli vytvor hodnotit bodmi, povedzme od 1 do 10, pripadne - a to je mozno este lepsie - od -5 do 5, kde by sa zobrazovalo aj graficky (od cervenej k zelenej) podla priemeru, ako je zatial vytvor hodnoteny a kolko bodov z kolkych hlasov ziskal. Tym padom by mohli odpadnut prispevky podobneho charakteru, ako som popisal vyssie. Reakcie by samozrejme mohli byt, ale uz povedzme len take, kde by sa reagovalo co sa dalo vylepsit, pripadne otazky na autora ako riesil danu cast a podobne.
Co vy na to ?
Terminated.

Jindroush

Protože fórum jako takový na to nemá prostředky a nikdo jaksi nemá čas se s tím psát, dá se to obejít leda tak, že si tam autor udělá anketu. Ta má sice jasnou nevýhodu, že je anonymní a tak může dát průchod osobním vztahům mezi hodnoceným a hodnotiteli, ale je to v současný době asi nejlepčí řešení.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Aki

Citace od: Jindroush kdy 20.09.2005, 11:34:37
ale je to v současný době asi nejlepčí řešení.

Ale anketu asi nemohou dávat všechny hodnosti ne?

Jinak se mi to jako nápad moc líbí (i když je opravdu možné ovlivnění osobními spory). Na druhou stranu se autorovi dostane (podle mého), lepšího přehledu o líbivosti. Já například vůbec nepíšu příspěvku typu: nic moc atd. Myslím, že takových nás tu je víc.
Co to dát tedy do podmínek vystavení vlastního modelu (například i se standartizovanou anketou)?

Colonel32

aki ma pravdu... nektere vytovry jsou skutecne tak desive, ze je radsi nekomentuju vobec, v domeni, ze to kazdemu musi byt zrejme... tedy, asi krome autora...

Micho

Citace od: Colonel32 kdy 20.09.2005, 12:10:28
aki ma pravdu... nektere vytovry jsou skutecne tak desive, ze je radsi nekomentuju vobec, v domeni, ze to kazdemu musi byt zrejme... tedy, asi krome autora...
Z toho ale nie je jasné, či sa nevyjadruješ z toho dôvodu ako hovoríš (že sú desivé), alebo nestíhaš reagovať, alebo o danú tému nemáš záujem.

Otázka by bola. Reaguješ na všetko, čo sa ti páči?

Colonel32

reaguju ve chvili, kdy k tomu mam co rict. Ale kdyz vidim neco pekneho, ale uz je tam 10 pochvalnych prispevku, tak to na me musi delat sakra velkej dojem, abych postnul jedenactej.

Aki

Citace od: Micho kdy 20.09.2005, 12:14:49
Otázka by bola. Reaguješ na všetko, čo sa ti páči?
Řekněme, že na většinu + na ty příspěvky (výtvory) o kterých si myslím, že k nim mám co řici (poradit, upozornit atd...)

Jinak reagovat na příspěvky se dá i později (když si člověk čas udělá), takže toto bych nerozváděl. Také myslím nikdo nemluví o tématech které ho nezajímají (i když já si prohlédnu všechno co se tady objeví), ale už pokládám za ztrátu času psát hodnocení každé fotky, kterou zde někdo vystaví.

KLF

To bodovacie hodnotenie, co som navrhoval by to podla mna riesilo. No ale ked to nejde, ako Jindroush poznamenal, tak asi smola... ;(
Terminated.

Jindroush

Jen pro ujasnění: Teoreticky jde všechno, ale prakticky nestíhám  :-\
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

corelxt

moje motto: teoreticky jde vsechno, ale prakticky sem na to moc linej ;D

ps: (tohle neni narazka ani ironicka poznamka na kohokoliv zde ve foru)

TomG

Ono by to chtelo spis napsat modul pro forum umoznujici hlasovat pro konkretni model. (realny nebo cad) Zkusim to analyzovat a uvidime.
Only the best can survive.