Spuštění webu

Založil Pavla123, 08.09.2022, 14:28:54

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Pavla123

Zdravím všechny fanoušky LEGA,

chci vás poprosit o pomoc ::)
aktuálně spouštíme nový web, který se věnuje alternativním investicím (právě včetně LEGA :) ). Rádi bychom nějakou zpětnou vazbu, která nás posune o level výš. Odkaz na web:

https://delamesiradost.cz/lego

Už máme zveřejněných pár článků do LEGA, ale i do tenisek, hodinek a umění  8) jakýkoliv feedback oceníme  8)
 
Díky moc.

Kanak

Zpětná vazba:
Celé to na mě působí jako náborářský web pro multi-level marketingovou firmu.

Pavla123

Citace od: Kanak kdy 09.09.2022, 11:04:32Zpětná vazba:
Celé to na mě působí jako náborářský web pro multi-level marketingovou firmu.

díky moc za názor, můžu se zeptat, co přesně ve vás vzbuzuje tyhle pocity?  ::)

Colonel32

Za mně třeba to, že web působí, jakože se zoufale snaží přesvědčit lidi, aby do lega investovat začali, nikoli že by cílil na lidi, kteří již ví že do něj investovat chtějí a jen hledají tipy a rady. A to je prostě totální red flag.

ditetemnaporad

A nebo, že má příspěvek ihned lajk od uživatele, který má registraci: "Dnes v 15:49:26". To je opravdu hodně průhledné  >:D

Statistika FB:

Dnes 2 nových příspěvků
33 za poslední měsíc
Celkem členů 628
Žádní noví členové za poslední týden
Vytvořeno před 22 týdny

Mac166

Citace od: Colonel32 kdy 12.09.2022, 17:17:58Za mně třeba to, že web působí, jakože se zoufale snaží přesvědčit lidi, aby do lega investovat začali, nikoli že by cílil na lidi, kteří již ví že do něj investovat chtějí a jen hledají tipy a rady. A to je prostě totální red flag.

Děkujeme za zpětnou vazbu. Web cílí jak na začátečníky, kteří teprve chtějí s investováním do lega začít, tak na pokročilé. Zrovna ta podstránka kategorie je hodně pro začátečníky, proto jsou tam ty statistiky. Když si rozkliknete magazín, uvidíte že i články si můžete vyfiltrovat podle toho, jestli jsou lidé začátečníci nebo pokročilí. Zajímavé je, že Vám to přijde až tak "red flagové". Každopádně dobré vědět :) Snahou bylo vytvořit sympatický web pro komunitu sběratelů, zdá se, že jsme podcenili podezřívavost lidí z projektů. :) Na druhou stranu většina návštěvníků se na web dostane po nějaké zkušenosti, tak snad tato podezřívavost ohledně MLM, investičních poradců, atd. odpadne. ::)

Pool

#6
V posledních letech se s takovýmito projekty docela rozrhl pytel, viděl jsem už i diplomku na tohle téma,  nějaký týpek na toto téma napsal dokonce i knihu, FB je toho plný a nevím jestli i nějaký takový web už neexistuje. No každopádně, AFOL jsem už nějakých 7 let a mně osobně tyhle výtvory ohledně investování do Lega přijdou velmi vtipné a spíš plné dezinformací, a určitě je tak nevyhledávám. Asi zásadní problém všech těchto výtvorů je to používání spojení Lega a investice, když ve skutečnosti jde o obyčejné přeprodávání zboží. Je mi jasné, že to jde označit i jako investice, ale pro obyčejné lidi, na které cílíte, to může být dost zavádějící. Vzhledem k tomu, že cílíte na obyčejné občany, kteří jsou FO, tak pro ně to může vypadat, že něco koupí, obratem to prodají a mají vyděláno. Podnikatelé a živnostníky pominu, ti z hlediska svého podnikání vědí jaké jsou jejich povinnost, ale i FO jsou zatíženi daňovou povinností, což evidentně ani vám nějak nedochází. FO si může za rok vydělat bokem max. 30 tisíc, takže když někdo nakoupí sety v hodnotě třeba 20 tisíc a prodá je během jednoho roku za 35 tisíc, tak už musí daňové přiznání podat sám a uvést příležitostný příjem 35 tisíc a je úplně jedno, jestli na tom vlastně vydělal jen 15 tisíc. Navíc pokud někdo bude kupovat Lego sety a za pár let je prodávat, tak už se nejedná jen o nějaký bokový příjem, ale soustavou podnikatelskou činnost a to FO už provozovat nemůže. Takže prostě nějaké investování do Lega neexistuje, jedná se o normální podnikatelskou činnost.
Pokud chcete šířit nějakou osvětu v investování do Lega, tak tímto byste měli asi začít. Teď jsem tam zahlédl nějaký nový článek o Bricklinku, tak v tom vám navích chybí třeba informace o tom, že prodejce musí počíta s mezinárodními převody a poplatky, které mimo EU při bankovních převodech budou šílené, takže pak člověk musí mít třeba PayPal účet, kde to taky ovšem bez poplatků zdaleka není. Jinak jak tam píšete, že při nákupu je potřeba počítat se clem, tak to platí jen při nákupu zboží mimo EU a i tam vás tížit nemusí, že clo pro hračky bude nejspíš asi nulové, ale zásadní při nákupu mimo EU je DPH, které vám to značně navýší a také i poplatek za proclení. Takže upřímně, pro FO moc investování do Lega není legálně možné. Nevidím tedy nějak vůbec důvod, proč v tom šířit nějakou osvětu.

MLT


No mne upřímně nas.alo a to opravdu hodně moc, kdy jsem schválně "projevil" zájem o zaslání přírůčky... celkem jsem chtěl vědět, jaké dezinformace budou uvedeny tam (na webu je jich řada).

Po zadání emailu na mne vyskočila hláška "na přírůčce pracujeme" .... a pak teprve bude zaslána...

To jako skutečně "taháte" z lidí jen jejich emailové adresa a pak co s nima ??? Budete je přeprodávat jiným, kteří budou otravovat  a Spamovat ???

Tohle byla první věc, která mne naprosto znechutila a vím, že na Váš web už nikdy ani nevlezu.

ditetemnaporad

#8
Citace od: Pool kdy 12.09.2022, 21:36:06V posledních letech se s takovýmito projekty docela rozrhl pytel...

Velmi dobře napsané. Uvedený příklad z pohledu finančního úřadu je trefný a jak píšeš, měl by být uvedený jako první.

Citace od: MLT kdy 12.09.2022, 22:53:12Po zadání emailu na mne vyskočila hláška "na přírůčce pracujeme" .... a pak teprve bude zaslána...

Něco podobného jsem čekal a nakonec to i předčilo moji zvědavost z příručky. Díky za info.

Z toho webu přímo sálá, že autoři nejsou lidé, kteří mají letité zkušenosti s investováním do čehokoliv, ale poskytují pouze obecné a jinde publikované informace a ty nové se snaží "vylákat" z členů. Chybí tam už jenom kategorie NFT. A pokud byl záměr jiný, alespoň zde mají nějakou zpětnou vazbu :)

Pavla123

díky moc všem za zpětnou vazbu  :)