Sisyphus podle Jasona Allemana

Založil Jonas, 29.08.2022, 21:20:26

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Jonas

Modely Jasona Allemanna (tvořícího spolu s partnerkou Kristal pod značkou JK Brickwords) patří k tomu nejúžasnějšímu z LEGA, co lze spatřit na internetu a zejména na YouTube. (Jejich kanál letos přesáhl 1 milion odběratelů).
Já sám už nic vlastního nevymýšlím, za to si rád stavím Jasonovy modely, zejména ty, u nichž nemá návody a kde tedy člověk musí všechno vyčíst z videa, případně zaimprovizovat, modifikovat, atd.
Letos v létě mě hodně zaujal jeho GBC modul 02, k němuž vytvořil i samostatný model nazvaný Sisyphus. Začal jsem nejprve stavět tu GBC verzi, ale pak mě stále více fascinovala ta druhá, a u ní jsem také skončil. Má totiž úžasnou atmosféru člověka odsouzeného k nekonečně opakující se práci ve stísněném strohé kobce, kde z celkové šedi barevně vystupují pouze místa vyznačující ZDE VEZMI a TADY POLOŽ. Celý model je geniálně navržen, a to jak po technické, tak i estetické stránce.
Strávil jsem stavbou (s mnoha chybnými pokusy a omyly) asi 2 týdny, ale nakonec to všechno docela spolehlivě funguje.
Zde je video:

 
Jonas - Můj Brickshelf

milanv

To je prostě nádherné. Jason je drsoň, to je bez debat, ale dovedu si živě představit i tu tvou část: tu kouzelně detektivní práci, při které každou chvíli člověk objeví další a další fíglík :) To by mě taky bavilo! No a výsledek je krásný: vtipný a drsný zároveň...
Pán na Žlutém hradě