6. ročník akce Albert - prezentace modelů - šance pro vánoční modely

Založil Tomik, 13.06.2022, 08:07:12

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Robkteryten

#30
Blboun podivný

Kdysi dávno ve Friends světě nevyšel experiment se znovuozivenim populace Blbouna Nejapneho a vznikl tento přerostlý kříženec.  Bohužel skladba jeho jídelníčku se nemusí líbit slabším povahám a proto bych přihlásil pouze opeřence bez misky žrádla...

Blbouna jsme naučili mávat křídly, pohybovat krkem a hlavou a otevirat zobák.  Vic toho bohužel neumí.

Použité sety 31123+41697

Marty713

#31
Helikoptéra zeleného nindži

Tichá a ultra rychlá helikoptéra pro průzkumné mise či mise v utajení na nepřátelském území.

Vlastnosti a funkce: Hlavní i ocasní rotor jsou oba funkční. Na levé straně přistávacích ližin je namontovaná jediná výzbroj, kterou je kosa pro přesekávání lan a tichou likvidaci nepřátelských stráží. Vedle ní je držák na katanu. Za nindžou je místo pro jeho zeleného přítele a mistra Kung-fu, pana Žabáka.

Poznámka: Postavit smysluplný model, který nějak vypadá, je dostatečně pevný a má i nějakou tu funkci, pouze ze dvou pytlíků z daného výběru byla opravdová výzva. Stavebně nejsložitější částí byl ocas, u kterého mě překvapilo, jak solidní jsou kloubové spoje. Vrtulník můžete držet za tmavě šedý technic connector na konci ocasu a nic se ani nehne.

Použité sety: 30593 + 30588







Izabella08

KOUZELNÁ SKŘÍŇKA

sety: 11019 + 30416

odkaz na video:
https://www.youtube.com/watch?v=IRvPbITHAB0

Izabella08

PLÁŽOVÝ ROZVOZ

sety: 30416+41697

Izabella08

VÝLETUJEME S ROSNIČKOU

sety: 30588+31123

Izabella08

DĚTSKÉ HRÁTKY

sety: 30588+30416

Izabella08

ZÁCHRANÁŘSKÉ VETERINÁRNÍ VOZIDLO

sety: 41697+31123

Izabella08

HOLČIČÍ RELAX

sety: 41697+30588

Izabella08

OVOCE OD SRDÍČKA

sety: 30593+30416

Izabella08

LETÍME!

sety: 11019+31123

werny

Letoun Dráček

použité sety: 30593+31123

werny

Přijela k nám pouť

použité sety: 11019+30588
...kolotoč se jako správný kolotoč točí:)

zde odkaz na video:
https://www.youtube.com/watch?v=AqUx8yKN1co

werny

Bojovník v akci

použité sety:
30593+11019

nástroje a zbraně lze různě měnit, třeba i z otáčivého stojanu

werny

Holčičí vyjížďka

použité sety: 30588+41697

werny

Oslaď si život!

použité sety: 11019+31123

werny

Ninjago bojovník

použité sety: 30593+30588

werny

#46
Holčičí vyjížďka 2

použité sety:
31123+30416

werny

Ninjago letadélko

použité sety: 30593+41697

werny

Oboustranné důlní vozidlo

použité sety: 11019+31123

odkaz na video zde:
https://www.youtube.com/watch?v=oKRnt_oFNbE

Marty713

#49
Průzkumný robot č. 5

Neohrožený průzkumník, který se vydává tam, kam se ještě nikdo před ním nevydal. Při kolonizaci planet je robot vysílán do neprobádaných území, aby zde objevoval nové formy života či nerostné bohatství, analyzoval a sbíral vzorky. A pro případ, že by se setkal s nebezpečím, je vyzbrojen paprskometem a vybaven satelitním telefonem (obojí má zavěšené na opasku).

Vlastnosti a funkce: Robot je plně polohovatelný a obě ramena (i hlava) jsou připevněna k točně. Díky tomu je robot schopen telefonovat, tasit paprskomet, lyžovat nebo bruslit na kolečkách (viz obrázky), sbírat vzorky a sám si je ukládat do schránky, kterou za tímto účelem nese na zádech. Také si do ní může uložit hůlky.

Poznámka: Po sesypání všech 3 pytlíků dohromady jsem dlouho přemýšlel, co z takové směsky postavit. Mimochodem, taky vás vyděsilo, když jste zjistili, kolik dílků nemá study nebo jich má jen velmi málo? Po neúspěšném pokusu o psí spřežení mi v ruce zůstala dvě ramena na točně. Když jsem k tomu sestavil hlavu, která měla dostatečnou ,,osobnost", robot byl na světě. Vzniklo něco mezi WALL-E a Číslem 5, proto i ta reference v podobě číselného označení na ramenou a schránce.

Použité sety: 30593 + 30588 + 30416









Marty713

#50
Terénní náklaďák s vlastním jeřábem

Mnoho zvířecích záchranných stanic se nachází v divočině, což často znesnadňuje přístup, a tím i zásobování potravinami a léky. Toto terénní vozidlo s velkou nákladní korbou a vlastním jeřábem tak představuje jediný způsob, jak k ohroženým želvám včas dopravit vše potřebné.

Vlastnosti a funkce: Plně funkční jeřáb s ovládacím panelem a nákladní prostor pro bednu a další krabici. Vyvážená a stabilní konstrukce zajišťuje, že vozidlo se nepřeklopí na žádnou stranu, ani když rameno pokládá/zvedá náklad těsně u země. Řízení je řešené podobně jako u elektrického vysokozdvižného vozíku.

GIF ANIMACE JEŘÁBU

Popis obrázku č. 2: 1 - zaháknutí, 2 - zvednutí, 3 - položení, 4 – otevření víka

Poznámka: Cíl byl jasný, postavit z obou setů Friends něco, co jednak nabízí nějakou zajímavou funkci/herní prvek, jednak využívá hnědý krk/ocas jinak než jako palmu. Taky docela výzva. Chvíli jsem se trápil, ale po pár pokusech o obojživelné vozidlo a zavrhnutém nápadu na Brachiosaura mi mezi prsty vzniknul kloub jeřábu. A bylo to. Ještě byla alternativa, že z toho bude vůz technických služeb. Z toho sice sešlo, ale oběma figurkám už zůstaly oranžové vesty.

Použité sety: 30416 + 41697







Tomik

#51
Název modelu: Pestrobarevné letadlo
Soupis setů: 11019

Jedním z mých oblíbených témat na stavbu modelů jsou po vrtulnících letadla s vrtulí, která se točí, když letadlo jede po dráze. Toto letadélko je právě jedním z nich a navíc prvním, které jsem s touto funkcí postavil ze systémových kostek. Vtipným detailem je pilot, nebo lépe jeho hlava, v kokpitu.







www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

Robkteryten

Záchranářská loď

Loď záchranářů má vše co záchranáři potřebují, rychlost díky šestivalcovému motoru pohanějicim dvě JET trysky.
Nízký ponor pro nepřístupná místa,  pátrací světlo.

Použité sety 31123+41697


grohl

Triceratops a Lloyd 31123 + 30593

Ochočený ještěr otevírá tlamu, otáčí a naklání hlavou, pohybuje všema nohama a ocasem.

yoshimaka

Hodina přírodopisu

Sety: 41697+30588+30416

V naší třídě právě probíhá hodina přírodopisu a paní učitelka Layla vysvětluje na tabuli dětem, jak pracuje včela. Třída je plná pomůcek i na další témata. Děti mají možnost se podívat zblízka na pomůcky a osahat si exponáty, či si samy také něco tématického vyrobit. Například výstavka z tématu "vesmír" je stále patrná.
Lust och fägring stor

yoshimaka

Mechanical monsters

Použité sety: 11019+31123

Pozn. autora: letos jsem se u této soutěže zapotil snad více než jindy. Nevím, jetli mi dochází inspirace, nebo snaha být za každou cenu alespoň trochu originální brání ubírat se osvědčeným směrem. Toto je výsledek. Po "klučičím" a "holčičím" tématu jsem si přihřál polívčičku a postavil také něco pro sebe  >:D

Zde jsem se inspiroval jistou, již zaniklou, LEGO řadou - dokonce jsem některé zkombinoval - (modří vědí, snad je to dostatečně patrné). Představuji vám, milí diváci, zhmotnění mých bujných fantazií a nočních můr: Mechanická Monstra

Toombleroo - zelený nepřekonatelný masivní stroj, který projede téměř všude
Alienatorex - vypadá neškodně, ale jakmile přicupitá v jakémkoli terénu, není před ním úniku (leda byste měli rychlé nohy)
Dragsteera - nejrychlejší příšerka, která svoji křehkost maskuje neskutečnou rychlostí - její hrabáky zaručují, že zaručeně nesjede z cesty
Lust och fägring stor

milanv

#56
Kreslicí stroj aneb Malujeme s kuřátkem

Použitý set: 11019

Autoři: Milan a Dita

Rychlé a snadné malování kytiček různých tvarů. Kvočnu usadíme na jednu z fialových podložek, můžeme jí prodloužit osičku pomocí zelenočervené prodlužky, kloub osiček alias "tiskovou hlavu" můžeme ještě posouvat po osičce vedoucí od kuřete. Lze nakreslit dokonce i kytičku v kytičce.

Tužka nebo fixa se snadno připevní gumičkou k červené placce s držátkem a pak jako celek se to přicvakne na stroj. Lze tak rychle a hlavně bez manipulace s celým strojkem např. vyměnit barvu fixy.

Hmyzíci jsou na ozdobu, aby se kvočna s kuřátkem necítili sami :)

Jednoduchou ukázku můžete vidět na videu.

EDIT: Nová sada fotek s lepší kytičkou a s pohledem na soukolí pro hustší kytky :)
Pán na Žlutém hradě

Foton

Skříňka tajemství
ze setu 11019

Skříňka se zamčeným šuplíkem. Pokud nechcete použít hrubé síly, ale síly svého mozku, musíte přijít na to jak se otevírá.
Postup je uživatelsky měnitelný!

Prezentace na videu https://photos.app.goo.gl/xcwP6pkTsrw95USA7.

Původně jsem chtěl nějakou kombinaci otočných zámků, ale nevyšlo to.


Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Marty713

#58
Nindža a zelený drak

Od pradávných dob se traduje legenda o zeleném drakovi, který obývá vrcholky mlžných útesů. Prý je starý tisíce let a dokáže nahlédnout do duše. Říká se, že stále čeká na bojovníka s čistým srdcem, kterému by slíbil svou věrnost a pomohl mu opět sjednotit kdysi rozvrácenou říši. A právě náš bojovník už jde svému osudu vstříc... tedy jede v bugině.

Vlastnosti a funkce: Drak je plně polohovatelný – přední i zadní nohy, krk, hlava, obě křídla i ocas. Ve všech polohách je i poměrně dost stabilní. Bugina má odklápěcí přední rám s volantem, zadní přítlačné křídlo a celá je lehce zkosená. Vše je snad dobře vidět na fotkách.

Poznámka: Když jsem otevřel krabici s Off-road Buggy a vysypal z ní všechen obsah, přišlo mi, že je tam toho hrozně málo. A pak to věčné dilema: v setu jsou krásná kola, škoda nepostavit nějaké to vozidlo. Zároveň ale jak být originální a nevracet se pořád k terénním autům a traktorům? Pak jsem si vzpomněl na jeden z mých prvních alternativních modelů pro Alberta, The Ninjago Wolf. Koncept hrdiny s nějakým vozidlem a velkým tvorem mi stále přijde velice hratelný a musím přiznat, že u focení jsem si fakt skvěle hrál. >:D

Použité sety: 30593 + 31123







yoshimaka

Vánoce u strejdy Lloyda

Sety: 30593 + 30588 + 30416

Tak jsem si říkal, že tu chybí ještě to vánoční téma  8)

Lloyd si vzal na Vánoce děti z dětského domova, aby také okusily radost z Vánoc v kruhu rodinném. V krbusice ještě není zatopeno, zato stůl se prohýbá pod dobrotami a pod stromečkem, byť trochu kostrbatým, avšak sladce nazdobeným, se nachází spousta velkých dárků.
Lust och fägring stor