Kaple Tichá Noc

Založil Borun, 22.12.2021, 22:01:10

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Borun

Model vznikl na základě skutečné kaple" Tichá Noc".Několik let jsem žil nedaleko tak bylo snadné ji stavět téměř z hlavy.Až na střechu ,která byla skutečným oříškem a musel jsem si sehnat kopii plánu řezu střechy.Právě v této kapli vznikla před dvěma sty lety koleda "Tichá noc".Model už mám několik let postavený.Má za sebou výstavu ve Varšavě,několik regionálních výstav a naposledy kostkovaní 2020 v Olomouci.Něco z bílých kostek zežloutlo tak byl na čase udělat malý repas. Vyměnit dily,přidat stromy,pár figu a vyrobit pozadí s infem o kapli a koledě.

Borun

#1
.

Borun

.

hobby

Citace od: Borun kdy 22.12.2021, 22:01:10
.... tak byl na čase udělat malý repas. Vyměnit dily,přidat stromy,pár figu a vyrobit pozadí s infem o kapli a koledě.
A když už chceš měnit pozadí, tak nedělej černé, ale radši šedivé, temně modré apod. Ta kupole na snímku splývá s pozadím a je špatně vidět. Možná že ve skutečnosti je to jiné.
Jinak velmi hezký MOC, i jako téma.

poMOCník

Líbí se mi, jak je tam všude živo. Ta fotka z pohledu přicházejících do kaple má krásnou atmosféru.

Taky jsem se chystal použít tyhle modré "blesky" jako rampouchy, ale pak jsem je vyřadil, že by to asi nevypadalo dobře. No a u tebe to dobře vypadá, tak já je zas házím do krabice se zimním materiálem :) Kolik kostek jsi musel vyměnit a za jak dlouho zežloutly? To nás čeká u perníkové vesnice a u elfí vesnice taky totiž.

Borun

#5
To černé pozadí byl záměr.Navozuje to více takovou večerní atmosféru. Zlaté hvězdy se v odraze světel lesknou a vypadá to jako by svítily. Je pravda ,že na fotkách střecha zaniká,ale v reálu to vypadá mnohem lépe.Pozadí je vlastně zadní stěna skleněné vitríny,kterou jsem vyrobil modelu na míru.A k té vyměně bílých dílků.Často se mi stává,že při stavbě modelů se mi v zápalu boje pomíchají staré díly s novými.Nejvetší problém je asi u bricků.No a asi tomu nepřidalo  jedna výstava kde to bylo za oknem.Bylo to možná dvacet,třicet  dílků,ale i ten alpský sníh není tak bílý jak známé z pohlednic🙂