Onkologie FN Plzeň 2019

Založil Hardegon, 26.11.2019, 09:47:55

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Hardegon

I letos proběhne akce v Plzni.
Pro malé připomenutí: Předloni jsme dělali vyléčeným dětem hrací odpoledne. Loni jsme byli pozváni na vánoční besídku, kde jsme byli jedno velké hrací stanoviště pro děti i rodiče.

Letos nemá onkologie v plzeňské fakultní nemocnici kapacitu dělat podobné akce, ale obrátili se na nás, jestli můžem přijít za dětmi na oddělení a přinést jim tam trochu legové radosti.

Domluven byl termín čtvrtek 12.12. Pro oddělení je to kvůli nedostatku personálu o víkendech těžko proveditelné. Osobně se nezúčastním, ale už mam domluvenou skupinu vánočních pomocníčků, kteří se mnou tyhle akce v Plzni vždycky obcházeli.

Od Ryxeho jsem vyprosil pár malých dárečků pro 12 dětí, které mají na oddělení, takže tímto děkuji Ryxemu za zprocesování, Pekimu za pořizování inventáře na tyhle akce a Kostkám a kostkařům, že to platí aukcemi a dary.

Fotodokumentace bude samozřejmě pořízena.

peki

Supr, pokud se bude moc udělat nějaká společná fotka, tak pak dejte info. Jinak materiál průběžně doplňuji (příjem od dárců /někteří chtějí zůstat v anonymitě/, nákup, lego podpora  atd.)

Ryxe

Super, balíček se sety mám v práci přichystaný k odeslání. Je moc dobře, že i akce v Plzni pokračují. Ať se akce podaří ;)

Hardegon

Ve čtvrtek ve FN Plzeň proběhla blesková (hodně improvizovaná) akce na dětské onkologii. Kvůli možnostem oddělení to šlo realizovat jen ve všední den kolem poledne. Já jsem osobně nemohl dorazit, tak jsem domluvil skupinu nadšených studentek, které byly ochotny si jít s dětmi na hodinku hrát. Nakonec tam strávily krásné 3 hodiny, všechny děti si chtěly vyzkoušet všechno. Některé i několikrát.

Hodnotím to tedy osobně velmi pozitivně. Děti nadšené, sestřičky spokojené a 4 puberťačky mají krásné zážitky.

Z pekiho fondu na podporu těhdle akcí jsem dostal krabici polybagů. Některé se rozdaly dětem rovnou, některé byly darovány oddělení, aby je časem dětem rozdali jako odměny.

Fotky mám jen z chodby. Na samotném oddělení se kvůli nepodepsaným souhlasům od rodičů malých pacientů nesmělo fotit.