Hledá se technický provozovatel stránek

Založil Jindroush, 13.08.2017, 13:29:54

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Jindroush

Čau,
protože jsem si v několika odkazovaných tématech všiml, že je dlouhodobá nespokojenost s mojí pasivitou, která se týka údržby tohoto serveru a musím těmto názorům dát za pravdu, vyhlašuji toto:

Hledá se technický provozovatel stránek Kostky.org

1) V současnosti běží vše na LAMP a rád bych to zachoval, pokud se neukáže být dobrý důvod dělat to jinak. Kdo neví, co je to LAMP, ať se ani nehlásí  >:D Dtto bych chtěl zachovat SMF jako hlavní software fóra, opět pokud se neukáže dobrý důvod přejít na něco jiného. Očekává se i technická údržba fóra, instalace dalších doplňků apod.
2) Od tohoto člověka (člověků nebo člověkyň) se očekává, že zadarmo, ve svém volném čase, bude pravidelně udržovat server, aplikovat všechny nutné bezpečnostní aktualizace a že má zkušenosti s provozem takovéhoto nebo podobného projektu.
3) V současné době běžíme na pronajatém serveru v německém serverhostingu. Pokud daný správce dokáže najít levnější a srovnatelně spolehlivý, nebo i klidně zadarmo, hostovaný někde na vlastní infrastruktuře, o to lépe.
4) V rámci hostingu je nutno nově vyřešit i tyto problémy:

  • Zálohování, jak software, tak obsahu db, tak i celého webu s obrázky
  • Možnost pro důvěryhodné uživatele editovat všechny stránky fóra (i ty dnes statické na kostky.org). Předpokládám nějaké CMS, volbu bych rád schválil po předložení relevantních argumentů. (Typicky CMS jsou velmi náchylné na bezpečnostní chyby, proto má nedůvěra k nim a nutnost aktualizační disciplíny, která je pak velmi nutná)
Prosím tedy o zájemce o tento nevděčný úkol, ať se hlásí v tomto vlákně, a to do konce září 2017. Prosím o podrobné popsání zkušeností a názorů na tento přechod přesně podle mých očíslovaných bodů. Pokud bude více zájemců, rozhodnu se podle svého názoru a sdělím to zde.


Pokud se úspěšně povede tento technický přechod, může se pak znovu rozběhnout diskuse o obsahu titulní strany, logu apod. Bez technického zajištění toto nelze provést a já nejsem z důvodu svého vytížení tomu věnovat tolik času a pozornosti. To není omluva, omlouvám se za to, že mi trvalo tak dlouho si uvědomit, že svou neaktivitou brzdím rozvoj komunity.

J.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Martins

Ahoj,
nabízím vše potřebné pro provoz fóra na našich firemních serverech, zdarma:
1. LAMP a SMP není problém, nevídím důvod proč to měnit.
2. webovou tvorbou a provozem vlastních serverů se zabýváme 20 let, nějaký ten volný čas a podporu tomu osobně určitě vyhradím, o technické záležitosti se postarají kolegové
3. vlastní servery fyzické i virtuální, český housing u několika provozovatelů, volbu technologie a prostředků nechám na našich správcích
4a. zálohování máme řešeno standardním procesem, db se zálohují každé 3 hodiny, veškerá data projektu na externí úložiště 1x denně, zálohy min. 30 dní
4b. CMS systém nabízím vlastní (špičková bezpečnost), ale toto téma je asi na jinou diskuzi. Technicky lze web odstínit od fóra a finální řešení vyplyne z dalších diskuzí.

Budu mít určitě nějaké otázky:
- na stávající hosting dostaneme přístup nebo dostaneme kompletní tar včetně databáze?
- jaké jsou tam verze PHP, MySQL? Případně další nějaké speciality a nestandardní požadavky?
- kolik je to dnes dat?
- mám rád, když mohu spravovat DNS - je to zejména z důvodu řešení náhlých technických problémů - bude to možné? Nabízím i vlastní DNS servery... to je pro nás úplně nej...
- jakou roli si představuješ, že v budoucím "nastavení" budeš mít?
- určitě se ještě něco najde... :)

Zdraví Martin (vizus.cz)