Uděláme radost LEGEM 2020

Založil Ryxe, 11.10.2020, 09:04:15

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Ryxe

Zdravím kamarádi,
Na třídění LB jsme s pekim probírali, zdali se i letost pustit do předvánoční akce pro děti v nemocnicích. Dohodli jsme se, že se do toho pustíme i letos. Proto se chci zeptat, zdali i vy by jste měli zájem se i letos připojit?
Asi všichni chápeme, že letošní situace, která už nějakou dobu komplikuje běžný život se nějakou měrou může promítnout i do této akce. Jsem si vědom, že ne úplně všichni dárci, kteří se podíleli na minulých ročnících se budou moci zapojit. Předání dárků dětem bude s největší pravděpodobností provedeno distančně, aby se předešlo zavlečení nákazy atd... Ale i tak si myslím, že bychom se mohli pokusit o to, aby LEGO zase dělalo radost dětem, které si to jistě zaslouží.

V tuto chvíli jsem ve spojení s paní Medkovou z oddělení v Olomouci (kam nadělujeme pravidelně) a čekám na seznam dětí. Případné další oddělení, nebo instituci bych oslovil podle situace a zájmu Vás darců.

Děkuji a přeji všem pěknou neděli ;)


Borun

Ať je doba jaká chce, radost dětem dělat musíme.

yoshimaka

Citace od: Borun kdy 11.10.2020, 09:43:27
Ať je doba jaká chce, radost dětem dělat musíme.

Tak tak, nějak to zvládneme. Jen doufám, že ne každé dítě bude toužit po SW UCS :-)
Lust och fägring stor

Chikos


Chairudo

Taky někomu udělám radost  :)
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

peki


Robkteryten


Klaj

Rád se zůčastním, ale jelikož jsem se neúčastnil minule z důvodu pobytu v cizině, prosím o nějaké stručné info co a jak? Díky
Draco dormiens nunquam titiliandus

skywalker007

Mohu nabídnout polybagy a cmf figurky cca 50 ks, pokud by byl zájem.

Ryxe

Díky moc všem, těší mě váš zájem a chuť se zúčastnit 😉. Organizační věci dám v brzké době vědět. Letos to asi bude probíhat trochu jinak než v předchozích ročnících. V jádru ale zůstane vše při starém. Až zjistím všechny potřebné informace, vložím je sem 😉

Skywalker 007: díky, určitě zájem bude. Použili by jsme je jako dárečky za odvahu, které dáváme na oddělení každý rok😉

Lord_Maxx

Fanda Lego Technic

Borekity

#11
Rád se opět přidám  :)

Sihaja


Ryxe

#13
Dnes jsem od paní Medkové dostal seznam pro děti z Olomouce. Systém bude stejný jako každý rok. Můžete si vybrat, koho chcete podarovat a do příspěvku napsat jméno dítěte, případně set, který chcete darovat. Přihlašovat se můžete stejně jako každý rok buď na Kostkách nebo na FB ve skupině "Uděláme radost LEGEM". Já budu pravidelně aktualizovat vaše jména na seznamu.

Kromě zmíněných setů je ještě možno darovat různé LEGO drobnosti (CMF, Polybagy atd...). Ty pošleme spolu s dárky na oddělení a budou sloužit jako dárečky za statečnost (Po vyšetřeních, zákrocích atd...)

V tuto chvíli sbíráme pro dětské hematoonkologické oddělení v Olomouci, pokud bude zájem mezi Vámi dárci, můžeme případně sbírku rozšířit o další oddělení či instituci.

Jelikož je letošní situace díky Covid 19 trochu jiná, nebudeme dárečky jako obvykle předávat osobně, ale vyřešíme to zásilkou přímo na oddělení. Vaše dárečky ( můžete přiložit i přání) prosím zašlete jako obvykle mě. My se Sannou dárky rozdělíme, dárkově zabalíme, připravíme k expedici a hromadně odešleme na oddělení. Poprosil bych všechny dárce, aby dárky odeslali do 22.11. .

Michal Horáček
Ciko s.r.o.
Předměřice nad Jizerou č.p. 15
29474

Moc všem děkuji, M.

LEGO

Laura Šindelářová

Lego friends 41392 Luxusní kempování v přírodě-Horáčkovi Ryxe+Sanna

Lego Disney 41168 Elsina kouzelná šperkovniceVasyk


Tomášek Fojtík

Lego duplo 10932 Demolice na staveništi Vaňkovi


Peťa Kvarda

Lego SuperMario 71360 Dobrodružství s Mariem- startovací set Bruno


Agátka Pohlídalová

Lego friends 41424 Základna záchranářů Lenka Kutílková, Radka Janoušková (Ciko)

Lego friends 41422 Pandí domek Šipkovi


Tomášek Kvapil

Lego duplo 10932 Demolice na staveništi gearcs


Honzík Fifka

Lego 60215 Požární stanice Stimpi


Jirka Kaboň

Lego clasic 10717Pekárkovi
                                                           
                                                                       

Vasyk

Vasyk a Lucil - Lego Disney 41168 Elsina kouzelná šperkovnice

gearcs

Koupil bych   Lego duplo 10932 Demolice na staveništi

Ryxe

Kamarádi,
tak první balíčky pro děti z Olomouce již dorazily. :D

Rád bych tento týden otevřel druhé kolo. Přemýšlel jsem, kde bychom ještě mohli pomoci a jelikož je to společný projekt nás všech, zajímalo by mě, jestli by jste do toho šli s námi.

Náš projekt je primárně určený pro děti z hematoonkologických oddělení a v tomto duchu si myslím, že je potřeba pokračovat i nadále. Všechna oddělení, se kterými spolupracujeme jsme navštívili opakovaně a buď jsme s sebou přinesli dárečky, nebo pro děti připravili hry a soutěže. Letos budeme posílat dárky do Olomouce.  Jelikož se Vás, kteří chcete udělat dětem radost přihlásilo hodně,dárečky pro děti z Olomouce jste si rozebrali během chvíle a na mnoho z přihlášených se nedostalo, uděláme jako každý rok sbírku i pro druhou instituci. Napadlo mě, že bychom se letos mohli vydat i trochu jiným směrem. Co udělat radost dětem v azylovém domě? Důvodem, proč mě napadl právě azylový dům je fakt, že se tam povětšinou dostávají maminy s dětmi, které téměř nic nemají a ač tam sice získají střechu nad hlavou, musí vyjít s tak málo penězi, že na nějaké dárky k Vánocům asi moc nezbývá. Osobně si myslím, že na tyto instituce se tak trochu zapomíná a myslím, že těmto dětem co také nemají úplně jednoduché dětství by LEGO udělalo obrovskou radost.
Co myslíte? Pustíme se do toho?
Díky moc všem ;)

Lord_Maxx

Ahoj,

co byste říkali pro tento účel 10696 - Classic - Střední kreativní box LEGO? Zařídil bych.
Fanda Lego Technic

Chikos

Já jsem klidně pro, první kolo jsem se nestačil ani účastnit

yoshimaka

Citace od: Chikos kdy 28.10.2020, 09:11:41
Já jsem klidně pro, první kolo jsem se nestačil ani účastnit
Podepisují
Lust och fägring stor

Chairudo

Citace od: Chikos kdy 28.10.2020, 09:11:41
Já jsem klidně pro, první kolo jsem se nestačil ani účastnit

Taktéž
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

E-legie

Ahoj, také bych se ráda zapojila - nějaká krabice se najde.
Pokud byste teprve sháněli azylový dům, který by měl o spolupráci zájem, mohu poskytnout konkrétní kontakt (pokud by to nešlo letos, lze pomoci třeba příští rok).


Ryxe

Kamarádi, díky moc, pustíme se tedy do toho. 😉

E-legie: díky, určitě mi pošli kontakt a o jaký azylový dům se jedná. Mám také jeden vyhlédnutý, tak je kontaktuji oba a uvidíme 😉

Ravenhorn

Zdar, asi bych taky něco věnoval. No jaký azylový dům, fakt je jich hodně. Já třeba samozřejmě koukal na nejbližší co mám a ten je v Brandýse nad Labem -  Azylový dům Sv. Gerarda  pro matky s dětmi.  :)
Castle, Pirates a Star Wars.

Ryxe

Kamarádi,
ve čtvrtek jsem kontaktoval tři azylové domy. Jeden s velkými díky odmítl, jelikož pro děti shánějí věci potřebné (školní potřeby atd...). Dva domy by byly za naší pomoc moc rádi. Jedná se o azylový dům SKP HOPO v Horních Počernicích a ten v Uherském Brodě o kterém psala E-legie. Tam zatím komunikujeme kolik dětí mají a jak by naše pomoc mohla vypadat. Já osobně bych volil trochu jiný systém než děláme u onkoláčků. Viděl bych to tak, že bychom mohli pro děti vytvořit balíčky, které by obsahovaly nějaký setík (Domluvili by jsme nějakou hodnotu, aby nebyly moc rozdílné) a nějaké drobnosti k tomu (polybagy, sběratelské figurky atd...). Příklad takového balíčku : 1 set do hodnoty 500,- , pytlík s figem, polybag.
Rád bych znal vaše názory a nápady.
díky moc všem ;)

E-legie

Super. Navrhovaný systém dárků klidně podpořím, asi to bude spravedlivější i vzhledem k počtu dětí. Ale je potřeba vědět věk dětí, popř. zájem, ať je to adresnější, jinak bych volila za těch 500 Kč spíš Classic set.
U hodně malých dětí, kde je potřeba DUPLO, se odpovídající sáčky a polybagy budou asi hůř shánět, CMF bych nedávala. Jak to provedeme u nich?
Nedávno jsem díky fóru využila akce na albatrosmedia.cz, tak možná by jako varianta pro starší děti mohla být i knížečka/sešitek s dílky/figem?

Ravenhorn

CitaceSuper. Navrhovaný systém dárků klidně podpořím, asi to bude spravedlivější i vzhledem k počtu dětí. Ale je potřeba vědět věk dětí, popř. zájem, ať je to adresnější, jinak bych volila za těch 500 Kč spíš Classic set.
U hodně malých dětí, kde je potřeba DUPLO, se odpovídající sáčky a polybagy budou asi hůř shánět, CMF bych nedávala. Jak to provedeme u nich?
Nedávno jsem díky fóru využila akce na albatrosmedia.cz, tak možná by jako varianta pro starší děti mohla být i knížečka/sešitek s dílky/figem?

Nevím no já zase nemám moc rád Classic sety (jsou většinou nudné). Samozřejmě část může být, ale jinak bych to nechal na různorodosti s tím, že by bylo uvedeno jen téma jako  City, Star Wars, Classic, Friends, Duplo apod. aby se to pak dalo cca správně podle toho zda je to chlapec nebo holka. (Friends pro chlapce by bylo asi hodně divné  >:D )
Castle, Pirates a Star Wars.

E-legie

Citace od: Ravenhorn kdy 01.11.2020, 14:50:25
Nevím no já zase nemám moc rád Classic sety (jsou většinou nudné).

To je na druhou stranu pravda. Nebráním se ničemu. Jen aby ten "trojbalíček" dával trochu tematicky smysl.

Ryxe

Tematicky bych stavebnice nechal na dárcích. Samozřejmě s přihlédnutím k věku a pohlaví dítěte. Co je myslím potřeba dodržet, je cenové/velikostní hledisko. Aby jsme předešli případnému zklamání, že těm má velké, ten zas malé atd... Nějaké polybagy a figurky ještě zbyly  z minulých ročníků, letos ještě budeme něco doplňovat.

Ryxe