60121 - CITY - Volcano Exploration Truck

Založil stmirec, 04.09.2016, 23:55:12

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

stmirec

60121 - Volcano Exploration Truck

Tentokrát som sa dostal setu, ktorý patrí k aktuálnym (2016) sopečným setom. Je to set s nákladiakom s vŕtačkou, hákom, dvoma prieskumníkmi a kusom vyvrhnutej lávy (guľou) v ktorej je osadený kryštál. Je to malý setík zo série CITY, ku ktorému si pre hranie potrebujete dorobiť nejaké tie "kulisy". Auto je akurát a zmestia sa do neho obaja minifigovia. Ja som si k nemu pre fotenie dostaval malú základňu  a zimprovizoval aj kus sopky :). Batman sa tomu len a len potešil ;)..

Rok vydania: 2016
Počet dielov: 175 - auto, guľa a minifigovia
Minifigs: 2 – muž a žena výskumníci. Žena má dýchaciu masku, ktorú som ešte nemal :) takže za mňa + .
Zaujímavé diely: detektor kovov, maska na dýchanie, predný nárazník, sopečná guľa

Krabica, návod, balenie :
Veľkosť (26x19x6cm). Je to klasické modré CITY balenie. V návode som problémy nepostrehol a ostali aj diely naviac  8)

Stavba :
Stavia sa tu iba auto. Problémy som nepostrehol žiadne. Keď to staval synátor zabudol nášlapné lišty pod dverami, ale to bolo skôr v tom že má 5 :) a niekedy po otočení stránky začína z prava. Z môjho pohľadu je tu všetko OK.

Hrateľnosť :
Pri robení scénok (hraní sa) sa mi páčilo, že do auta sa vojdú obaja minifigovia. Pri výskumníčke som síce musel dať dole kyslíkové bomby a masku, ale potom tam spolu vošli. Kyslíkovým nádržiam zavadzajú šikmé lišty podopretia strechy, no keď sa to tak vezme počas jazdy by mali byť aj tak dole ;). V prilbe vojde dievčina dnu v pohode. Čo mi pri točení zavadilo bolo, že ak odložíte pod zadný nárazník hák, tak ho v pohode vytiahnete (pripája sa cez pevný čierny diel), ale ak tam odložíte vrták, pri vyťahovaní vám modrá spojka ostane v aute a nedá sa vytiahnuť prstami. Teda ja som to nedal.. musel som použiť kombinačky. Je to taký detail no za fotenie som to riešil 2x .. tak, tak :). Inak všetko hrá. Strecha ide dolu v pohode autíčko je pevné a veľkosťou akurát.

Vzhľad a celkový dojem:
Mne sa set páči. Asi by som k nemu chcel ešte aj ten s dielmi pre sopku (oranžovej máme málo), ale 60121 je samostatne tiež dobrý set.

Za mňa je to 9.8/10 bodov, no pre deti to môže byť aj 10/10 nakoľko majú menšie prsty ;).

Video zo stavby tohto setu :


Foto k setu :

*ďalšie foto doplním