75170 - Star Wars - The Phantom

Založil Darth, 26.08.2017, 17:34:05

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Darth

Číslo setu: 75170
Název: The Phantom
Cena: 1199 Kč (doporučená), 799 Kč (Pompo)
Počet dílků: 269

Set jsem si vybral kvůli admirálu Thrawnovi, který je můj oblíbený SW imperiál už od doby, kdy jsem poprvé četl Thrawnovu trilogii. Měl jsem nutkání koupit za plnou cenu, za aktuální cenu v Pompo (26.8.2017) jsem neváhal a set si pořídil.

Krabice:
Krabice je trochu větší, podlouhlejší, než u Carbon Freezing Chamberu. Uvnitř jsou celkem tři číslované sáčky (totožná velikost jako u CFC, jen více stránek). Co zamrzí hned, když člověk krabici otevře, je aršík samolepek.

Stavba:
Stavba samotná je poměrně přímočará a jednoduchá, Phantom neobsahuje žádné složité mechanismy, celá stavba mi trvala kratší dobu než u CFC (cca 25 minut). Stavba se dělí do tří částí, kdy první část postaví spodek Phantomu, druhá část boky a horní část trupu a v poslední části se udělá křídlo a kokpit.

Kdysi jsem vlastni set 8036 - Separatist shuttle, takže můžu srovnávat. Musím říct, že původní Neimodian Shuttle je mnohem více propracovaná, větší a obsahuje i více propracovaný mechanismus (odsouvací zadní dveře - s použitím ozubeného plate 1x4 a ozubených koleček). Zde nic takového není, jen sklopná zadní plošina. Je fakt, že taková je i v seriálu, i přesto, že druhý Phantom vychází ze stejného modelu neimodiánského raketoplánu (první Phantom zničil Ezra). Ovšem s interiérem si mohli více pohrát, je zde akorát místo na jednu bednu, do které se šoupnou dva potištěné round 1x1 termální detonátory.

Figové:
Velkoadmirál Thrawn je prostě skvělý. Bílá uniforma (s oboustranným potiskem), hlava a odpovídající vlasy. Kanan ve verzi s maskou (ta je napevno součástí jeho vlasů) má pod maskou i potištěný obličej - dokonce oboustranně. Sice je to k ničemu, když nejde maska oddělit od vlasů, jedině ho použít plešatého.  Třetím "figem" je Chopper - překvapilo mě, že má oproti R2 mnohem menší trup.

Celkový dojem:
Přijde mi, že díky místu za kokpitem je kokpit příliš vepředu a Phantom je moc protáhlý. Určitě by nebylo od věci udělat větší nákladový prostor, aby odpovídal velikosti kokpitu. Nepochopil jsem připojení kokpitu k lodi, které napovídá, že se může odpojit. Nic takového se v seriálu nestalo, takže není jasné, jestli jde o výmysl autorů modelu aby zvýšili hratelnost, nebo o něco, co Phantom opravdu umí a objeví se ve čtvrté sérii seriálu.

Škoda, že jsem kdysi nepořídil i Ghosta, podle informací z netu jde i tento Phantom připojit ke Ghostovi jako šel první model Phantomu.

Hodnocení:
Celkově příjemný set se skvělými figy (Thrawn je hlavním lákadlem, bez něj by se set asi moc neprodával).

Kvůli nesymetričnosti lodi a poměrně vysoké ceně dávám 8/10