Umění odpadu

Založil milanv, 01.03.2020, 23:34:36

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

milanv

Umění odpadu

Experiment (částečně) stavěný přímo na Kostkování v Olomouci. Socha ve stylu moderního umění, zdánlivě chaotická a nicneříkající, navíc v popelnici - a pak si všimnete cedulky "Zmáčkněte tlačítko" a pochopíte alternativní název modelu "Květina a motýl". Účelem bylo, aby bez těch světel vypadal model naprosto netechnicky, až chaoticky - a o to bylo větší překvapení diváka.

Bohužel do modelu pak někdo asi strčil a na fotografii je už chudák mírně roztřesený, originál s barevnými tečkami na křídlech motýla a precizními okvětními lístky zůstal nezachycen... Nebo máte někdo fotku?

Děkuji Ditě za tuto fotku a Tomikovi za nápad s kilowattovým reflektotrem :)


Umění odpadu by Milan Vančura, on Flickr
Pán na Žlutém hradě

milanv

Citace od: peki kdy 26.02.2020, 09:49:41
Ještě k popelnici. Zajímavý odkaz
+ mne včera dostala Milanova hláška, že mu jedna maminka řekla:"To nemusíte rosvěcet, mně se to líbí i tak" :)
Díky za odkaz, peki. Musí být podle mě už trochu starší, protože si matně pamatuju, že jsem ho viděl, ale už někdy dřív. Je to fascinující a krásné, ale já chtěl jít jinou cestou, ne tak "technickou" - už se mu to podobá spíš 3D pixelům a počítačovému umění. Perfektně dotaženému, naprostý respekt před ním, ale přesto počítačovému. Já chtěl, aby to působilo víc "živočišně" a "crazy". A k tomu ta výzva, že doma připravím jen základy a kostru, ale "ověšení kostry masem" provedu až na místě jako instalaci přímo a jedinečně jen pro tu jednu výstavu. Kdyby to nějaký organizátor chtěl na svou výstavu také, rád mu zase postavím trochu jinou, to je právě super.
Pán na Žlutém hradě

peki

Přidám ještě jeden, zajímalo mne jak se to vyrábí.