Duplo kostky mohou být tak špatně vylisované?

Založil Hana129, 14.03.2017, 12:09:51

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Hana129

Jedna zákaznice mi reklamovala krabici Lego Duplo a že se ji nezdají vylisované kostky, ještě jsem se s něčím takovým nesetkala.
Vyžádala jsem si kostky zpět. Kostky jsou pohmatem klasické Duplo, ale  co je zvláštní, že zadní stana je docela hladká, není tam prolis a jsou tam patrné škrábance.
Na studech je potisk Lego. Vypadá to opravdu na nějaké méně kvalitní výlisky. Myslela jsem si, že je to tím, že kostky byly již zamíchané, ale v pátek jsem náhodou tuto sadu ještě  koupila originál zabalenou a kostky v origo krabici a zatavených sáčcích jsou taky takové.
Srovnávala jsem kostky s našimi staršími výlisky i těmi co jsem otevřela loni, ale takto vylisované a hlavně poškrábané zezadu jsem nic nenašla.

tomaslambo

Jestli náhodou nejde o nějakou starou repasovanou formu?  :-\

otaznik

Citace od: Hana129 kdy 14.03.2017, 12:09:51
Jedna zákaznice mi reklamovala krabici Lego Duplo 6176, že se ji nezdá, že je to originál Lego
Divné, každopádně reklamace je velmi pravděpodobně neoprávněná.

Valentin Dobrotivý

Formy se jako každá věc opotřebovávají, po určitém počtu lisovacích cyklů je potřeba ji repasovat nebo vyměnit.

Navíc si myslím, že LEGO z kapacitních důvodů zároveň nasazuje více forem na jednu kostku. V detailech se tedy kostky můžou lišit. Rozhodující je funkčnost kostek a jejich barva....

Hana129

#4
Tak funkčnost je v pořádku, kostky na sebe zapadají ani barva není nikterak zvlášní. První dojem, když mi kostky přišly byl dobrý, až opravdu při bližším zkoumání. Druhou stranu kostek mám v několika verzích, ale nikde jsem nenatrefila na nějaké takové škrábance. Vypadá to opravdu ve srovnání s kostkami divně.   Kostky jsem vzala zpět, ale i tak právě nevím co si o této "podivné kvalitě" myslet.


STARHAWK

Asi by som poziaal o vysvetlenie TLG zakaznicky servis.

Cavelon

Možno, že nejaké subdodávky LEGO už berie od LEPINa. >:D
(myslím to samozrejme ako vtip, ale kde sa jedná o prachy, tam si človek nikdy nemôže byť už istý...)

Villa Legina

Citace od: STARHAWK kdy 14.03.2017, 17:09:58
Asi by som poziaal o vysvetlenie TLG zakaznicky servis.

Urobila by som to isté, žiadala vysvetlenie. Totiž, pri takejto "neštandardnej" kvalite by zákazník mohol nadobudnúť oprávnený dojem, že kúpil fake, a tým pádom by mohla byť poškodená povesť predajcu, a nie výrobcu. Čo je neprijateľné. Musia sa vyjadriť.

Hana129

#8
Ano, poslala jsem to i na Lego servis, jsem zvědavá jestli to  budou řešit. Je to opravdu špatný pocit, řešení takové reklamace.

S divnou kvalitou některých dílků u Lego - barvy, jsem se už setkala, při třídění, stavění,
ale u Duplo kostek snad nikdy.  Je fakt, že byly roky, kdy jsem nové Duplo kostky neměla v ruce, jen krabice, takže to bylo pro mě zklamání a snad to je opravdu jen nějaká náhoda, že jim to uniklo. Proto se ptám jestli jste se s tím někdo taky setkal.

nikolinek

#9
Prošlo mi už pod rukama dost nového i staršího dupla, ale ještě  jsem se s podobným nesetkala nebo jsem si toho nevšimla.