Zvýrazňování jmen LEGO setů na internetových stránkách

Založil jajir, 08.11.2013, 13:32:05

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

jajir

Ahoj,

před časem jsem udělal jednoduchý nástroj na zvýrazňování jmen LEGO setů na internetových stránkách. Jak to funguje, je vidět na http://www.cubiculus.com/api/example. Pokud přejedete myší přes podtržené číslo LEGO setu, tak se zobrazí malé okno obsahující základní informace o setu.

Přidání zvýrazňovače do stránek je jednoduché. Jedná se o přidání kusu kódu do zdrojového HTML kódu stránek a o uložení zdrojových souborů zvýrazňovače na server.

Pokud by jste měli zájem o použití zvýrazňovače LEGO setů, budu rád. S případnými problémy vám pomohu, rád také odpovím na všechny dotazy a připomínky.

blindmelon

No mně se to líbí, dokonce by mi stačila i verze, která zobrazí jen malinký obrázek. Ale tohle je spíš pro toho, kdo píše blog, nebo sem na fórum, doufal jsem v plug-in do prohlížeče. I tak :palec: :)
Hezký den, Blindmelon

holub


Jamesek

Řešili jsme to už v hospodě. Nápad i provedení super, ale na forum to budeme dostávat těžko a pokud dostaneme, bude nám zvýrazňování chybět jinde. Také bych preferoval plugin do prohlížeče :) .

Dobrá práce!

jajir

Ahoj,

děkuji za všechny reakce.

Ještě trochu doplním popis zvýrazňovače. Zdrojové kódy jsem dal na SourceForge.net, jsou zdarma na adrese https://sourceforge.net/projects/cubiculus/. Dokumentace ke všem publikovaným programům je na http://cubiculus.sourceforge.net/. Zvýrazňovač funguje tak, že projde text stránky a vyhledá textové řetězce, které se zdají být číslem LEGO setu. K těmto číslům se pokusí načíst z cubiculus.com informace o LEGO setu, pokud se to povede, přidá se do kódu stránky podtržení čísla LEGO setu.

Citaceto by bylo hodně dobrý,kor třeba v inzerci

Zkusím návrh napsat do části admin části fóra. Samotná integrace je přidaní java scriptu na stránce
a jeho zavolání, mělo by to být snadné.

Plugin do prohlížeče je dobrý nápad. Zkusil bych něco publikovat na SourceForge.net. Minimálně pro Chrome by to mělo jít.

S tvorbou pluginů moc zkušeností nemám, kdyby mi někdo mohl pomoct s vývojem, poradit nebo pomoct s testováním, určite budu velmi rád.

Ahoj Honza

milanv

Citace od: jajir kdy 12.11.2013, 10:47:47
S tvorbou pluginů moc zkušeností nemám, kdyby mi někdo mohl pomoct s vývojem, poradit nebo pomoct s testováním, určite budu velmi rád.

Ahoj,

podle mě je zbytečné vyvíjet vlastní plugin od začátku (integrace do prohlížeče). Mnohem méně práce, a s lepším výsledkem (dlouhodobě testovaným, včetně bezpečnosti), je použít Grease Monkey (pro Firefox) - zavaděč javascriptů jako pluginů. Takovým (java)scriptům se pak říká "userscripts" (klíčové slovo pro google). Pro Chrome se rozšíření jmenuje TamperMonkey a podle toho, co jsem četl (nezkoušel jsem to), umí načítat stejné userscripty, takže bys nemusel udržovat dvě verze. Snad se nepletu.
Pán na Žlutém hradě

jajir

Ahoj,

tak jsem neodolal a zkusil vytvořit plugin do prohlížeče. Protože používám chrome, první verzi jsem udělal jako plugin do chrome.

Plugin si můžete stáhnout na https://chrome.google.com/webstore/detail/cubiculuscom-lego-set-hig/efhpogcppgnhnifkpjbilimfmcbchohc.

Je to zatím pouze první verze, ale funguje. Jestě musím provést optimalizaci REST volání na server.  Taky se mi nelíbí, že je třeba být myší přímo nad číslem LEGO setu. Zdrojové kódy pluginu během příštího týdne a publikuji na sourceforge.net.

Prosím, dejte mi vědět, jestli s tím nejsou nějaké problémy.

Ahoj Honza

Raistlin M

#7
Mě to nefunguje. Stáhl jsem to, je to aktivní. Může to způsobovat ad-block? Já ho mám pro kostky tedy vypnutý, ale i tak ... nemůže tam být nějaká kolize?

MÍLA

To je plugin do pozadí a ne do prohlížeče, sety to neukazuje a akorát mi to blokovalo chat na FB.

jajir

Ahoj,

děkuju za zprávu o chybě. Mrzí mě že je s tím problém, budu se snažit to opravit. Na jeden problém jsem už přišel. Nezobrazuje se to protože tam mám chybu s cross site scripting. Už pracuju na opravě, jakmile to bude, dám vědět.

jajir

Ahoj,

opravil jsem problém, kde se nezvýrazňovali LEGO sety. Můžete to prosím zkusit. Je třeba mít poslední verzi pluginu - 0.1.2.

CitaceTo je plugin do pozadí a ne do prohlížeče, sety to neukazuje a akorát mi to blokovalo chat na FB.
Muzeš mi, prosím, napsat, jestli problém trvá i s poslední verzí pluginu? Případně, jak se blokování chatu na FB projevuje. Zkoušel jsem to na svém FB a zdá se mi, že to funguje, ale FB moc neznám.

Děkuju Honza

Raistlin M

HLÁŠENÍ: Tak to povětšinou funguje. Dokonce mi to zvýrazní i počty příspěvků v threadu  ;D Ale některá čísla to nezvýrazní. Někdy to zvýrazní číslo i uprostřed podtrženého texu, někdy i nepodtrženého a někdy to číslo v podtrženém (odkazu) nezvýrazní. Koukni se třeba, co to dělá v mém prodejním threadu v soukromé inzerci. Je to až druhá strana soukromých obchodů.  8)

jajir

Ahoj,

děkuji za potvrzení od ,,Raistlin M", že plugin funguje. Některé sety to nezvýrazní, protože informace o nich nejsou v databázi setů, ze které plugin čarpá. Jako databázi LEGO setů plugin používá cubiculus.com, kde jsou informace o 2500 LEGO setech. Pokud by jsi měl chuť chybějící set přidat, bylo by to skvělé.

Dostal jsem od ,,EM4CZ" zprávu, že plugin nefunguje s částí facebooku, kdy skryje facebook chat. Za pěkný popis problému, děkuju. Bohužel tento problém není snadné vyřešit. Asi vždy budou existovat stránky, které by plugin mohl poškodit, zdá se, že je třeba mít nějaký snadný způsob, jak plugin vypnout/zapnout. Zkusím něco vymyslet.

Příští týden plánuji drobná technická vylepšení, která by měla částečně vyřešit problém s poškozenou stránkou. To dám vědět.

Jestli má někdo, nápad, dotaz nebo narazí na chybu, prosím dejte mi vědět.

děkuju Honza

jajir

Ahoj,

publikoval jsem zdrojové kódy k chrome extension. Jsou součastí projektu na https://sourceforge.net/projects/cubiculus/. Jednoduchý popis, jak extension funguje je na http://cubiculus.sourceforge.net/chrome-extension.html.

Bohužel se zdá, že vyřešit problém s tím, že zvýrazněná čísla LEGO setů pokazí hlavní stránku, nelze rozumě řešit. Do pluginu přidám jednoduchou část, kde bude možné extension úplně vypnout.

Ahoj Honza

Foton

Chvilku jsem laboroval, než jsem zjistil jak přesně set použít na Johnyho seznam (http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=23265.msg197778#msg197778).
Nakonec zabrala kombinace  "barevný cubiculus" a znovunačtení stránky.
Zvýraznilo to zhruba 2/3 čísel a VÝRAZNĚ mi to usnadnilo rozhodování :-)

DÍKY
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

martinlx

Také děkuji, také mě Jonyho seznam vyprovokoval k nainstalování pluginu  :)
Dobrá práce!

Johny650


Foton

Zkusil jsem extension použít teď ( aplikace Chromium, což je open Chrome na linux) a bohužel nic nezvýraznil :-(
Barevný je, ale na http://www.morelega.cz/lego-batman-movie-488/?osCsid=vb6bfhnle5uu2gi12a0jna2ld3 a http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=50815.msg245988#msg245988 nic nezvýrazňuje.
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.