SVĚT KOSTEK OLOMOUC 27-28. 11. 2021

Založil Chairudo, 03.02.2021, 12:24:16

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

kladovec

Citace od: Chairudo kdy 19.10.2021, 14:28:18
Dala by se udělat plocha až 8 x 12m, zase aby jsme to nepřehnali  ;D
Ta plocha na fotce vypadá na cca 6x5m když beru že zábrany budou 2m, možná 250...

Větší plochu bych spíš viděl ne proto, aby se tam vešlo více techniky, ale právě aby se nerušil ten signál. Jestliže bude minimálně pět vystavovatelů s Technic modely, na ploše 4 x 8 metrů a každý bude předvádět .... Nebo nechat 4 x 8 a střídat se, anebo se pletu a vůbec to nebude vadit ... jsem jenom člověk a můžu se plést.

Chairudo

Jo větší část by nemusela být problém, jde o to vyzkoušet zase něco nového co by mohlo být super pro všechny a hlavně ulehčit mi plánování >:D
Než dělat několik jízdárniček mezi stoly, bude lepší větší plocha kde to budou návštěvníci pěkně vidět.

Tady je další pohled z jiného ročníku. K tomu se dají přidat stoly pro statické modely a super že v ježdění se můžete prostřídávat a kochat se, taky dáte odpočinout vozům  ;)




YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

HD

Jo, to vypadá použitelně. Tam by mohl být i nějaký improvizovaný terén.  >:D
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

Stimpi

Citace od: Tomik kdy 19.10.2021, 13:55:11
A nenarazíme tu spíše na technická omezení? Mám na mysli PF IR ovládání, které má pouze 4 kanály, takže umožní ovládání maximálně 4 modelů na jednom místě. U alternativních systémů ovládaných přes modrý zub (bluetooth) toto omezení odpadá.

Pokud se použije IR rak jsou jen 4 kanály a jsou modely, které zaberou i dva a více kanálů. Takže to je opravdu problém. Martin i já máme pořešené ovládní přes Sbrick, kde je kanálů více, nicméně tam je zase omazení co ovladač (PS4/Xbox), to jedno android zařízení.

Osobně zatím nemám MOC, který bych mohl prohánět po aréně, takže z toho vypadávám.

Na "veřejné" ježdění mám tovární sety, nicméně ještě je nemám připravené. Vzhledem k rostoucí ceně PF komponent zvažuju přechod na čínské kopie komponent, ale nemám je ještě vyzkoušené (hlavně serva a ovladače při tom dost hoří).



martindavid

Jak píše Stimpi je to tak ovládání pokud možno s brick /control+.
Pokud se bude jezdit doporučuji nekombinovat Moc modely s továrními sety všichni pak budou chtít jezdit se vším nehledě na to že bych do toho nešel abych já jezdil s modely a děti by narážely do našich modelů .
Za další já jezdit bohužel nebudu nemám ps4 ovladače ,telefony přes které to vše běželo, půlku modelů ,ani dráhu která se měla původně zvětšovat o dalších 8m2( staveniště kruhový objezd a další)

Lukas

Tak zaleží kdo by všechno jezdil , a jestli chcete aby jezdily i deti a pod. protože z vlastní zkušnosti je to cekem něco to ohlídat aby lidé nenarážely s modelama do jiných a tak.
Nehledě na to že pak každý chce jezdit se vším......
A je fakt že martinův model team by tam asi trochu zanikal a to by byla škoda. Ale mužu řít že se mi líbila minulá olomouc kdy třeba byly dvě rozdílné dráhy vedle sebe.
Jinak já mam ir, s-brick a ty nove bluetooth moduly.
Ale uvažuju že letos asi modely půjčovat nebudu, nebo jen minimálně. Nechce  se mi při současné vlně desinfikovat ovladače behem pujčování a nebo se s někým hádat že on to nemá. Nehleďě na to že cena starých motorů šla hodně nahoru a já už nemám žádná serva na výměnu.

Chairudo

Jo na půjčování lidem to asi letos nebude. Ale rád bych vás s jízdárnou dal pěkně doprostřed na volný plac, klidně samostatné sekce pro každého, ale relativně pěkně u sebe, myslím že to bude lepší než plochy v řadě mezi stoly. Pošlu vám pak nějaké návrhy a uvidíme co vymyslíme :)
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Matthes_CS

Udělal bych přednášku o vlacích, asi jednu denně, nevím, jaké jsou představy o trvání apod. Přibravil bych si vlastní prezentaci, takže by byla dobrá možnost připojení vlastního notebooku nebo flashky.
Kdyby nikdo jiný nechtěl, tak bych udělal i povídání na téma Kostky.org a lego jako koníček, takové to obecné info a hlavně asi co koho bude zajímat.

vico

Ahojte,
rád se do společného ježdění zapojím, mám ale trochy namíchané sady modelů, dálkově ovládané jsou přes BT. 5 dálkově ovládaných MOCů (traktory, nakladač a náklaďáky) a MOC sportovních aut McLaren (většinou statické a jedno na BT).
Plánoval jsem mít tak 3-4 gamepady zapojené přes BC2 na ovládání a pod dohledem to půjčovat. Náročnější modely asi jen starším dětem. Půjčování trochu klade nároky na zázemí (mobily/notebook na ovládání a dobíjení) a tak.

Asi bude hodně záležet na rozestavění, jak někdo zmiňoval, lepší by to bylo nějak tématicky sladit.

Vico


Chairudo

#129
Ahoj lidičky,
plánování pokračuje a i když se nám situace pomalu zhoršuje, budeme doufat že se to brzy přehoupne přes vrchol a nezakážou nás.
Děláme všechno pro to aby akce mohla v klidu a bezpečí proběhnout a budu rád za jakékoli další nápady a podněty....k čemukoli ať všechno proběhne hladce.

Flora už do reklamy nainvestovala přes 100k do novin, rádií atd, včera večer jsme pracovali na televizním spotu do kin a nákupních center, brzy pošlu :)
Tady je zatím verze letáku na FB, klasickou A4 pošlou příští týden.

Pracuji taky na plánku akce, příští týden dám první nástřel.

Pár velmi důležitých věcí pro všechny:

1) Flora nás žádá, jestli bychom mohli v neděli akci posunout až do 18.00 hod, aby to bylo za oba dny stejně = jednodušší pro reklamu a možnost větší návštěvnosti což je pro ně vzhledem k nákladům důležité. Zvažte prosím jestli jste ochotní to zkusit, třeba i za cenu přespání do pondělí, to není problém zařídit.
Na nikoho ale netlačím, je to dotaz. Taky bych nejraději skončil v 5 a v klidu zabalil a dobře chápu ty, co dojíždí zdaleka.
Nestyďte se a pište prosím kdo s tím máte problém ať jim můžu příští týden říci jestli ano, nebo ne.

Při klasickém konci v 17.00 by v 18.00 proběhlo vyhlášení soutěží a večeře a cca 18.30 rozprchnutí domů. Při konci v 18.00 by se vše o hodinku posunulo.
Ještě přemýšlím bychom mohli ukončit hlasování v 17.30, spočítat (zvážit) hlasy, dát vyhlášení na 18.00, Pizzu na 18.30 a tím minimalizovat ten čas navíc ať kdo má během chvilky zbaleno může jet domů.

2) Ubytování - podařilo se mi zajistit pro všechny na kolejích Generála Svobody, UP, mělo by být i lepší parkování a od výstaviště je to 5 minut autem nebo 20 pěšky.

3). Covidová opatření
Hlavním opatřením pro zajištění bezpečnosti všech na akci je prokázání se platným očkováním nebo negativním testem = to platí i pro nás.
U dětí do určitého věku je tam vyjímka, ještě ověřím a napíšu později.
Očkování nebo platný test bude pravděpodobně potřeba doložit i na ubytování (ověřuji)

Kdo nejste očkovaní pište mi prosím sz a pokusíme se pro vás něco vymyslet, Flora bude mit k dispozici testy.

- nošení roušek je taky povinné, ale pokud nám hygiena nebude stát za zadkem, nikdo vás peskovat nebude jestli budete mít roušku na bradě, na čele, nebo namalovanou.
Alternativou roušky může být taky ochranný štít a na výstavě nemusíte být celou dobu.
Prostor za stoly pro vystavovatele taky nebude cca 80cm jako na Roozveltce, ale kolem 3 metrů hloubky, možná i víc.
Pracujeme taky na menším zázemí - místnůstce.

- pokud máte jakýkoli problém nebo jakýkoli nápad jak můžeme akci pro všechny zpříjemnit, prosím pište, vyřešit se dá téměř všechno.


4)Výlet: Letos kromě/místo výstupu na věž domlouvám další výlet do zajímavé části Olomouce, uvidíme jak s Covidem a snad to vyjde.

5) Přednášky - jsme se rozhodli že letos nebudou, nejdřív se v klidu v nových prostorách rozkoukáme, aklimatizujeme a na příští rok můžeme vymýšlet spoustu nových věcí. 

6) Vstup pro rodinu - padl na mě dotaz od místních Afolů na vstup pro rodinu. Budu mít nějaký počet rodinných vstupenek na akci, kdo ssebou chcete vzít rodinu (Foton, yoshimaka, ogar....a další) napište mi o vstupenku. Kdo není nahlášený se na výstaviště bez placení nedostane  ;D

7) Afol Večeře bude přímo v restauraci na Floře.


Toť zatím vše na co jsem si vzpomněl, kdyby cokoli ptejte se, pište a vyřešíme to.
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Chairudo

A úplně jsem zapomněl na událost na FB: https://www.facebook.com/events/900724377505871/

Kdo pomůže sdílet dostane na výstavě speciální dárek  ;)
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Chairudo

#131
A tady je reklamní spot na kterém jsme včera do desíti večer pracovali a bude na vás vyskakovat v Olomouckém kraji a možná i jinde  ;D
https://www.youtube.com/watch?v=6DjpQdhN2YA

Dělal ho kameraman co pracuje na českých filmech a dělá i spoty pro všemožné příležitosti včetně Flory.
S trochou štěstí budeme mít i video z výstavy  :D

Záběry jsou ilustrační a miha snad potěší že jsme použili i kolejiště  :)
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Chairudo

#132
Ještě přemýšlím bychom mohli ukončit hlasování v 17.30, spočítat (zvážit) hlasy, dát vyhlášení na 18.00, Pizzu na 18.30 a tím minimalizovat ten čas navíc.
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Vasyk

Jaké jsou možnosti pro neočkované ? Testy ? Kde, kolikrát, za kolik ?
Aby to nebylo zle pochopeno, nejsem rebelující odpůrce, jen se nenechávám do ničeho nutit a už vůbec ne do věcí, co evidentně smrdí. To si radši různé kratochvíle odpustím. Takže pokud to bude pro mě nebo někoho jiného více než snesitelná komplikace, zůstanu radši doma. Myslete si o tom co chcete, je to moje volba, díky.

samy405

Tome,

Nemám problém s koncem výstavy v 18:00
hlasování bych nechal až po ukončení výstavy (je to fér vůči lidem a i vůči vystavovatelům)
Covid - Pokud budou k dispozici testy na místě tak je to vyřešeno :)
Roušky - pokud od lidi budu více jak 2m taky jí musím mít ?

danyboy

s prodloužením nemám problém. :) Opatření jsou takové jaká jsou, to v době konání neovlivníme, za mě vše oka.

poMOCník

Citace od: danyboy kdy 29.10.2021, 09:10:59
s prodloužením nemám problém. :) Opatření jsou takové jaká jsou, to v době konání neovlivníme, za mě vše oka.

Taky tak.

peki

Je zájem o lego aukci?
Pokud ano přijedu, přivezu.
Kdy ? Den hodina.
Pokud pojedu  budu potřebovat nějakou vstupenku (peki, Zuzka Lenka)?

Matthes_CS

Já ani táta (pifik) nemáme s prodloužením v neděli problém.

Foton

Já klidně do 18, očkováný jsem.  Prosil by 4 lístky pro zbytek rodiny (dospělec + děti 9,7,5  let).
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Robkteryten

No neděle... u me kazda hodina dobrá... co se ale dá dělat.  Mohu od 17:00 provést komentované rozebrání modelu s názornou ukázkou vnitrku modelu a jeho rozložení?  >:D
Covid... co se dá dělat dospělí ockovani,  děti ne.

Hardegon

Citace od: Robkteryten kdy 29.10.2021, 11:45:18
No neděle... u me kazda hodina dobrá... co se ale dá dělat.  Mohu od 17:00 provést komentované rozebrání modelu s názornou ukázkou vnitrku modelu a jeho rozložení?  >:D

Tohle je věc, kvůli které prodlužuji výstavu o den. Aby bylo i vidět, jak se modely převáží a kompletují. Mudlové o tom nemají ani páru, ale když to někdo začne rozdělávat, hned zastaví a koukají a jsou z toho zajímavé diskuze.

yoshimaka

Citace od: Foton kdy 29.10.2021, 11:41:12
Já klidně do 18, očkováný jsem.  Prosil by 4 lístky pro zbytek rodiny (dospělec + děti 9,7,5  let).
To samé jak přes kopírák (jen věk dětí je jiný)
Lust och fägring stor

poMOCník

Citace od: yoshimaka kdy 29.10.2021, 13:55:44
Citace od: Foton kdy 29.10.2021, 11:41:12
Já klidně do 18, očkováný jsem.  Prosil by 4 lístky pro zbytek rodiny (dospělec + děti 9,7,5  let).
To samé jak přes kopírák (jen věk dětí je jiný)

Já prosím 3 lístky.

Aukce (hlavně u mých dětí) vítána!

Chairudo

#144
Citace od: Vasyk kdy 29.10.2021, 08:46:21
Jaké jsou možnosti pro neočkované ? Testy ? Kde, kolikrát, za kolik ?
Aby to nebylo zle pochopeno, nejsem rebelující odpůrce, jen se nenechávám do ničeho nutit a už vůbec ne do věcí, co evidentně smrdí. To si radši různé kratochvíle odpustím. Takže pokud to bude pro mě nebo někoho jiného více než snesitelná komplikace, zůstanu radši doma. Myslete si o tom co chcete, je to moje volba, díky.

V pohodě, taky jsem se nikam nehnal dokud mě nedonutili se zahraničními cestami a musel jsem si to zjednodušit.

3). Doplnění Covidová opatření

Děti do 12 let nemusí nic řešit.

12 let a více je potřeba očkování nebo test jak na Floru, tak na ubytování.

Levnější Varianta A) ke snídani na Floře antigení test od Flory, ještě ověřím ale na 99% bude zdarma a každý večer na hotelu za 100,- - jsou to samotesty tak platí bohužel jen lokálně a s novými nařízeními jen 1 den.
Kdo budete potřebovat test napište mi prosím sz ať to můžeme dopředu připravit a pojede to jak po másle. - Projednám to ještě s Florou a třeba to půjde ještě zjednodušit.


Dražší Varianta B) Zajít si ve čtvrtek na PCR za cca 800,- a mít přes víkend klid.


Citace od: samy405 kdy 29.10.2021, 08:55:02
Roušky - pokud od lidi budu více jak 2m taky jí musím mít ?

Respirátory jsou v různé formě povinné ve všech vnitřních prostorách už asi rok  ;D a na vnitřních akcích to platí taky.
Ale jak jsme viděli na Lipně a skoro všude jinde toto pravidlo lidé dodržují dle vlastního uvážení a pokud za tebou nebude stát paní s kartičkou od hygieny, nikdo tě peskovat nebude.
+ bude ta relaxační zóna pro Afoly a když se v rozumné míře zajistí dohled, není nutné být na akci celý den.
- to ještě doladíme a za měsíc se může hodně změnit.


Citace od: peki kdy 29.10.2021, 10:33:18
Je zájem o lego aukci?
Pokud ano přijedu, přivezu.
Kdy ? Den hodina.
Pokud pojedu  budu potřebovat nějakou vstupenku (peki, Zuzka Lenka)?

Určitě na Afol večeři v sobotu, na to by ses neměl ani ptát  ;)
Připravím rodinnou vstupenku a píšu vás 3 na seznam na večeři?

Citace od: Foton kdy 29.10.2021, 11:41:12
Já klidně do 18, očkováný jsem.  Prosil by 4 lístky pro zbytek rodiny (dospělec + děti 9,7,5  let).

Píšu si +1 rodinná.

Citace od: Robkteryten kdy 29.10.2021, 11:45:18
No neděle... u me kazda hodina dobrá... co se ale dá dělat.  Mohu od 17:00 provést komentované rozebrání modelu s názornou ukázkou vnitrku modelu a jeho rozložení?  >:D
Covid... co se dá dělat dospělí ockovani,  děti ne.

Dětem ještě není 12? Pak je vše ok.


Citace od: Hardegon kdy 29.10.2021, 12:02:12
Citace od: Robkteryten kdy 29.10.2021, 11:45:18
No neděle... u me kazda hodina dobrá... co se ale dá dělat.  Mohu od 17:00 provést komentované rozebrání modelu s názornou ukázkou vnitrku modelu a jeho rozložení?  >:D

Tohle je věc, kvůli které prodlužuji výstavu o den. Aby bylo i vidět, jak se modely převáží a kompletují. Mudlové o tom nemají ani páru, ale když to někdo začne rozdělávat, hned zastaví a koukají a jsou z toho zajímavé diskuze.

Tam je potom komplikace aby se návštěvníci nemotali mezi vystavovateli a nezavazeli, taky bezpečnost.
Já třeba když rozebírám kolo tak tím můžu někoho i zabít  >:D
Ale to ty věřím vyřešíš.
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Chairudo

#145
Citace od: poMOCník kdy 29.10.2021, 14:04:58
Citace od: yoshimaka kdy 29.10.2021, 13:55:44
Citace od: Foton kdy 29.10.2021, 11:41:12
Já klidně do 18, očkováný jsem.  Prosil by 4 lístky pro zbytek rodiny (dospělec + děti 9,7,5  let).
To samé jak přes kopírák (jen věk dětí je jiný)

Já prosím 3 lístky.

Aukce (hlavně u mých dětí) vítána!

- Kdo v registraci přihlásil i rodinu dostane pro každého při příjezdu kartičku na vstup. - není třeba se hlásit.
- Volné vstupenky jsou jen pro neregistrované.
- kdo se nijak neozve bude platit  ;)
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Robbed

Prosím o 3 vstupenky pro dospělé (rodiče a bratr), pokud možno.

Co se týče večeře, je potřeba něco vybírat/nahlašovat dopředu? Minule mi ta informace unikla a v restauraci pak byl trochu zmatek.

Kanak

S posunutím do 18 hodin nemám problém. Očkovaný jsem. Potřeboval bych 4 lístky.

Ongon

#148
nevadí mi do 18, jestli by byly možné 4 dospělé vstupenky 1 dětskou


EDIT 13.11 !!

martindavid

Prodloužení do 18hod nevadí
Očkování jsme já i syn .tak v tom není problém
V respiratoru nevydržím ani hodinu tak se budu muset někde schovat  ;D