Městský dům s podloubím do Spol. proj.

Založil Kuba, 15.10.2020, 21:17:40

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Kuba

Ahoj

Představuji svůj dvojdům do společného projektu modulárního města s náměstím a podloubím. Ta uzší strana je pohledová z náměstí, ta širší bude z boku. Snažil jsem se zaměřit na dům s podloubím, do ulice jsem přistavěl dům červený, ale už bez podloubí.

Centrální dům měl sloužit jako květinářství a z boku do sklepení vinárna. Vzhledem k plánu to zařadit i do vánočních výloh, se květinářství moc hodit nebude, proto do bíle cedulky nechám natisknout slovo "dekorace" nebo tak něco. Stejně tak mě ještě chystá nabílit legem nějak střechy a parapety.

;)


hobby

Mně se ten dům líbí pro své jednoduché a prosté tvarosloví. Tak to má být, tak je to i ve skutečnosti. Je chyba, když je fasáda doslova přeplácaná různými rádoby ozdobami a navěšenými blbostmi. Na to je třeba dávat pozor, to není architektura, ale kýč.
Ten dům mi připomíná nároží na náměstí v Českých Budějovicích.

milanv

Přesně tak: krásné, tak akorát zdobené. A vyzdvihl bych ten červený dům. Takové oživení oproti těm uličkám modulárů, kde je jeden jak druhý široký 32! Hned to dělá dojem reálnější ulice.
Pán na Žlutém hradě

Kuba

Děkuji, nechtěl jsem to přeplácat, tak jsem rád, že se líbí a že připomíná nějaké domy z klasických náměstí.  ;)

Kuba

Provedl jsem zasněžení. Bylo to narychlo, ale snažil jsem se to nějak v rámci možností dostupných dílků doma a z těch poskytnutých nějak vyřešit.

Dnes jsem dům postoupil již na cestu českem, tak to už ani nezlepším  ;)
V zadu na balkóně většího domu je zip sáček s kostakmi na zsaněžení střešní římsy a pokud to v budoucnu někdo odsněží na další výstavu, tak i 4x střešní okénko na střechu.  ;)