(Vlastní) Doplňky do města Šlofíkova

Založil Icewalker, 28.05.2008, 13:47:42

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Icewalker

Citace od: EM4CZ kdy 29.01.2012, 23:28:09
nechceš to rovnou prodávat ? je to kvalitní jak fotky z katalogu LEGO.

neděláš taky na zakázku ?
Na nějaké prodávání a zakázky nemám čas. Na zpracování výše uvedených krabiček jsem si musel najít skuliny ve svém již tak dost nabitém programu. Pokud tě zajímají ještě nějaké detaily, navrhuji konverzaci prostřednictvím soukromých zpráv.
Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na dallart.net
Brickshelf výběr

Icewalker

Představuji autobus MHD Šlofíkov, jehož vzhled je silně inspirován reálnými autobusy pražské MHD. Autobus jsem dodělal kolem Vánoc, leč až nyní jsem si vyhradil čas pro focení, abych vyzkoušel nový fotoaparát. Ze všech nápadů, co jsem nalezl na Brickshelfu, mi zde použitý způsob uchycení dveří nejvíc vyhovuje.

Kapacita: 6 pasažérů + 1 řidič

K autobusu měla být ještě zastávka, leč schází mi na ni pár součástek, a již jsem nechtěl otálet s prezentací. Také ještě nemám umístěné číslo linky. Zastávku nejspíš nafotím, až dostavím momentálně rozpracovaný dálkový autobus.

- Kompletní galerie na Brickshelfu
- Krátké "video" zachycující otevírání a zavírání dveří
Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na dallart.net
Brickshelf výběr

Icewalker

ŽLUTÝ AUTOBUS

Dálkový autobus jistě vám známého dopravce. Vlastně jde jen o barevnou mutaci vozidla ze setu 8404 Public Transport - jen jsem navýšil počet sedaček o čtyři a přidal jsem obligátní stevardku. Oproti autobusu MHD jsem použil klasické prosklené dveře. Možná si budu ještě trochu hrát s podvozkem, ale to teď není aktuální.

Kapacita: 9 pasažérů + 1 stevardka + 1 řidič

Mimochodem, jistě poznáte cestujícího s termoskou, svačinou, náplastmi, drobnými na telefon, kartáčem na lupy, tabulkou zvířecích stop a jedním vyztuženým kondomem! (V rukou má jen první a poslední proprietu, ostatní jsou v kufru ;))

Pro uklidnění některých osob: vlasy domorodců byly poškozené už před upilováním :)

- Kompletní galerie na Brickshelfu (pár detailních fotek navíc)
Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na dallart.net
Brickshelf výběr

Colonel32

Možná by si to do budoucna říkalo ještě o kulatější střechu (nějaké slope, curved), ale jinak je to velmi dobré. Okamžitě jsem poznal předlohu, aniž bych musel číst popisek.

hobby

Ten autobus by nebyl špatný, ale co mi vadí, je ten delší přesah karoserie vepředu, než vzadu (u obou autobusů). Což je ovšem vzhledem ke skutečnosti blbost a už se to tu na kostkách objevilo vícekrát. To bych tedy určitě tu zadní část protáhnul minimálně stejně, jako předek. Tak to jen moje drobná poznámka.

Icewalker

Děkuji za tipy. Se střechou budu výhledově asi ještě pracovat, neb u pravých "žlutých" má různé vybouleniny atp., které bych rád ještě zapracoval.

Nad zadkem jsem přemýšlel, zda nebude ještě o 4 study (tj. 1 okno) delší, ale nakonec vyhrál můj požadavek na co nejkratší ztvárnění (přece chci, aby vůz vytočil legovou 90° zatáčku). Ale třeba o Vánocích najdu chvilku, sednu si, a pro zajímavost zkusím delší verzi aspoň nafotit :)
Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na dallart.net
Brickshelf výběr

Icewalker

PARNÍ MAŠINKA

Při stavbě nádraží (viz. vlákno Budování města Šlofíkova) jsem chtěl před budovu umístit historickou parní lokomotivu, jako tomu bylo v mém rodném městě, a v níž jsme si s kamarády jako malí hráli.

Naštěstí se mi podařilo vypátrat webové stránky, které obsahují dostatek fotografií a informace o této mašince, takže jsem mohl stavbu uskutečnit. Snažil jsem se o co nejkompaktnější vzhled, ale zároveň, aby se dovnitř vešla minifigurka. Dveře jsou otvíratelné (myslím, že v reálu se otvíraly možná na druhou stranu), a součástky drží jentaktak - takže není model vhodný na hraní pro děti. S trochou úprav by šla rozhýbat připojením motorizovaného vagonu, ale ambice fušovat do řemesla Mirkovi nemám  ;D

Uveřejňuji v tomto vlákně, protože kvůli pár fotkám nebudu zakládat nové ve vlakové sekci ;)

Označení: Orenstein & Koppel No.6289
Přezdívka: Adolfka
Výroba: 1913, Vídeň
Fotografie a bližší informace: web Železniční poklady
Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na dallart.net
Brickshelf výběr

Icewalker

TRAKTOR MOTORBOT PF-62

Před nedávnem mě upoutal na YouTube návod na traktůrek Motorbot, ale po sestavení jsem zjistil, že je vůči minifigurkám přece jen trochu veliký. Tak jsem se jal do zmenšování, a vytvořil vlastní variantu tohoto stroje, na němž za mého dětství jezdíval pan soused okopávat zahrádku ;) 

Označení: Motorbot PF-62
Výroba: 1969, Agrostroj Prostějov
Fotografie a bližší informace: web Autasocialismu.cz
Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na dallart.net
Brickshelf výběr