Panelák

Založil Mr. Cube, 05.08.2018, 19:27:07

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Mr. Cube

S "mírným" zpožděním představuji svůj příspěvek z letošní výstavy SVĚT FANTAZIE Z KOSTEK II, konané ve dnech 24. - 25. března 2018 v Ostravě.

Jedná se o panelový dům konstrukční soustavy OP 1.13, řadové sekce 42d4. Jelikož LEGO nedělá všechny druhy rozměrů oken, které bych si představoval, musel jsem v některých částech domu zvolit trošku kompromis, a zkušenému panelákologovi to tak může připadat jako nějaký nechutný hybrid.  :D I tak si ale myslím, že OP1.13 k poznání je. Téma jsem si zvolil i proto, že jsem zatím čistokrevné paneláky, které vypadají jako paneláky (tzn. v rámci možností zachovaný rastr panelů) v LEGO provedení neviděl, respektive jen v mikro měřítku (pokud nepočítám jeden specifický terasovitě řešený dům). Jestli bude chuť a hlavně ČAS, plánuji i další přírůstky jiných konstrukčních soustav. Snad se bude líbit.  :)




Jezevec

#1
Kde jsi zjistil tu konstrukční soustavu OP 1.13, řadovou sekci 42d4? On je nějaký katalog paneláků? Bych se s chutí podíval, v jaké soustavě a sekci to vlastně bydlím, v tomhle totiž ne.  :D Moc hezká práce. :)
Kde všude můžeš sledovat aktivity naší LEGO komunity Kostky.org?
Mrkni na náš Facebook nebo Instagram a sdílej, lajkuj, komentuj.

Mr. Cube

Citace od: Jezevec kdy 05.08.2018, 19:33:16
Kde jsi zjistil tu konstrukční soustavu OP 1.13, řadovou sekci 42d4? On je nějaký katalog paneláků? Bych se s chutí podíval, v jaké soustavě a sekci to vlastně bydlím, v tomhle totiž ne.  :D Moc hezká práce. :)

Díky :)  Nevyčerpatelnou studnicí informací a zajímavostí je web http://panelaky.info/  ;)

Foton

Hustej web! A parádní panelák!
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

pitris47

Ta stavba je super! No a ten web taky slušnej.

Izabella08

Moc povedené...už v Ostravě jsem na věrohodný panelák koukala:)

hobby

#6
No vida, panelák a povedenej. Koho by napadlo, postavit z lega panelák! Oceňuji, že to je něco nového, nepopulárního a nečekaného. Přitom paneláky jsou podstatnou součástí většiny měst. V Československu tvořily/tvoří podstatné procento hromadné bytové výstavby. To procento je největší v Evropě. A to měly mít životnost asi 40 let a jak vidno, nikdo je nebourá a bourat nebude. Kde by také lidé bydleli?
Doplňuji:
O tom bourání to neplatí pro sídliště Luník v Košicích a pro Chánov v Chomutově... kdo tam bydlí/bydlel, je každému jasné >:D

networ

Předběhl jsi :)

Nicméně je to luxusní ztvárnění. Budu si brát inspiraci, pokud nevadí :)
Učím se stavět ...

peter

Zajímavý počin, který se opravdu moc často nevidí. Osobně si pamatuji jen na jedno jiné ztvárnění paneláků a sice od Maďarských AFOLs, kteří se s námi podíleli na výstavě KidsFest v Praze roku 2015.

např. tato fotka:
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Mr. Cube

Děkuji za ohlasy.  :)

peter: No výborně! Díky za sdílení té fotky s LEGO věžáky, tu jsem asi nikdy neviděl. O tan barvě (nebo to je bright light yellow?) jsem nejdříve také uvažoval, protože to je jedna z použitelných barev, dostupná v panelech 1x6x5. Protože jsem ale potřeboval i bricky 1x6x5, tak zvítězila stará light gray, díky které to má takový správný ošuntělý vzhled.

networ: Jsem rád, že se líbí. Braní si inspirace samozřejmě nevadí, já jsem se přece taky inspiroval reálným domem.  :)

Igorus

Skutečně pěkné. 

Ohledně těch Maďarských paneláků myslím, že to bylo spíš v tanové barvě.