(Vlastní) UCS V-wing

Založil Robbed, 27.11.2023, 10:26:14

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Robbed

Představuji vám můj nový "UCS" model, opět z Epizody 3 (*). Ve filmu se objevil jen pár sekund na začátku v bitvě o Coruscant a na konci jako eskorta Palpatina. Naopak v Clone Wars se objevila vícekrát. Byl vidět i v jedné epizodě Mandaloriana.

Z wookipedie: Stíhačka V-wing sloužila jako podpůrná loď armády republiky během klonových válek. Vzhledem k tomu, že lodě neměly vestavěný hyperpohon, V-wing vyžadoval přepravu do bojových zón nosiči, jako je Venator Star Destroyer. Díky výborné ovladatelnosti byl V-wing agilnější než stíhačka ARC-170 a byl tak ultimátní volbou pilota klonových vojáků pro boj proti droidím stíhačkám používaných separatisty.




*Moje předchozí modely z E3 -
Venator,
Eta-2 Jedi starfighter,
ARC-170 

phoenicis

No tak to je ďalšia nádhera z Tvojej tvorby  :o
Úplne dokonalo si vystihol tie krídla, čumák a vôbec ako celok to pôsobí veľmi elegantne  8)

Robbed

Díky moc :)

Ty křídla nakonec vyšly hodně dobře, hlavně díky použitým "ball joints". Tím pádem jsou i lehce sklopené směrem k lodi, přesně jak originál, viz foto zepředu.

Mimochodem, ačkoliv nerad, byl jsem "přinucen" si vytvořit stránku na instagramu, kam budu dávat průběžně fotky starých i nových modelů: https://www.instagram.com/martin_latta_thire5/ :D

Robbed


Robbed

#4
Měnší srovnání s modelem, který jsem postavil kdysi v roce 2006


V-wing starfighter comparison by Martin Latta, on Flickr

Togaran

Jo tak tohle je jinej level  8)  Model Team ve Star Wars. I když jsem zastánce toho, že study na Lego patří, tak vizuálně je novější model o hodně lepší. Taky model působí kompaktněji a víc realisticky.

Pěkná práce! Už máš nějaké ohlasy na návod nebo recenze?
Moje stavby: Brickshelf, Flickr

Robbed

Citace od: Togaran kdy 06.02.2024, 09:51:29Jo tak tohle je jinej level  8)  Model Team ve Star Wars. I když jsem zastánce toho, že study na Lego patří, tak vizuálně je novější model o hodně lepší. Taky model působí kompaktněji a víc realisticky.

Pěkná práce! Už máš nějaké ohlasy na návod nebo recenze?

Díky, jasný, study k Legu patří, ale pro mě je to pokaždé výzva, udělat to co "nejhladší".


Jinak pár návodů už se prodalo, mám tam i jedno fanouškovské foto ;D
https://rebrickable.com/mocs/MOC-167113/thire5/ucs-v-wing-starfighter/#photos