Nové Star Wars sety

Založil Jindroush, 26.09.2004, 19:38:29

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Jindroush

Na http://fbtb.net jsou informace o dvou nových setech:

Úplně nový 10134 UCS Y-Wing a re-release 7262 Tie Fighter a Y-Wing.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Mičánek

Už zase. Copak u Lega nedovedou vymyslet nějaké nové lodě. Vždyť toto tu bylo už v roce 1999. Stavebnice 7262 je naprosto stejná jako 7150, pouze nová krabice. Nevíte někdo, proč tomu přiřadili nové číslo?  Stavebnice 10134 je další stavebnice pro snoby. Cena 110 Liber je jeden podprůměrný (ale běžný) český, čistý měsíční plat. O těchto stavebnicích se mi může jen zdát.
Když se to tak vezme, tak letos byla ve Star Wars pouze jedna jediná nová stavebnice. Ty další jsou pouze drobně či více obměněné stavebnice z minulých let. Proč se stále opakují?

Jindroush

#2
a) Re-release classic Star Wars je naprosto rozumná záležitost - teď někdy vyjdou díly 4,5,6 (klasické) na DVD. Nový X-wing je lepší, Millenium Falcon je lepší, Snowspeeder, tam je to na vážkách. Ten 7262 je čistý re-release setu, který se už nedá koupit. IMO se to prostě nedá brát tak, jako že LEGO neumí. Oni jsou prostě vázáni životním cyklem té licence - vyšel film, vyšly sety. Classic vydali v roce 1999 proto, že v té době vyšly ty díly na VHS. Letos se vydává znovu classic Star Wars, protože jsou na DVD. Příští rok vyjdou nové sety pro třetí film. A v roce 2007 bude konec  ;)

b) Já UCS stavebnice obdivuju. Kdybych měl víc peněz, mám je všechny - takhle mám jen ty první dvě (7181 a 7191) a to jen za výprodejovou cenu. Cena je, jaká je. Je pravda, že by LEGO konečně mohlo určovat cenu na stejné úrovni jako v USA + DPH, ale zatím to nedělá.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Mičánek

Já Ti věřím, že když dělají přepis VHS na DVD, že Lego vydá novou stavebnici. Ale proč to není úplně nová stavebnice? Proč vezmou starou stavebnici a dají ji do nově potištěné krabice. Proč zase nové číslo?  Připadá mi to tak, že firma chce, aby si stavebnici s tím novým číslem koupili i ti, co už mají tu původní 7150. Kdyby přišla na trh se sejným číslem, tak by si ji ti, co už ji mají, nekoupili. Přitom je to to stejné. To mi připadá nefér. 

Jindroush

Nevím přesně od kdy, ale všechny re-releasy mají nové číslo. V tomto případě je navíc naprosto jasné, že tam jsou jiné šedé, než v tom release z roku 1999.

Takže nové lodě vydali (X-wing, MF, Snowspeeder), re-release jsou označeny novým číslem. UCS set je zase velmi pěkný. Tak nějak nevidím žádný důvod ke stížnostem  8)
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Mičánek

Citace od: Jindroush kdy 27.09.2004, 00:44:10
Takže nové lodě vydali (X-wing, MF, Snowspeeder),  8)

To jsou staré lodě, které jen trochu předělali. Některé více, některé méně. Když je nedáš vedle sebe, tak laik ani nepoznal, že se liší. Vždyť X-wing z roku 1999 je X-wing 2004. Pořád je to X-wing. Jen trochu pozměněn. Žádná nová loď jiné třídy, jiný tvar či rozměr. Když jsem poprvé uviděl Milennium Falkon z roku 2004, tak jsem se musel podívat do katalogu 2000 abych zjistil rozdíly. Dost mi to připomíná hádanku v křížovkách, kde jsou dva skoro stejné obrázky a pod nimi otázka "Najdi 10 rozdílů".

Jindroush

Tady už to ale začíná být o osobních preferencích. Mě ty modely připadají dost jiné a ten nový daleko přesnější, když tedy mluvím o X-wingu. Se podívej znovu na ty fotky:
http://guide.lugnet.com/set/?q=7140_1&v=z
http://guide.lugnet.com/set/?q=4502_1&v=z

Jinak je jasné, že letos _museli_ vydat X-Wing. To měli zase vydat 7140/7142? Já tedy dávám přednost 4502.

A u MF je to totéž v bledě modrým, ten novej je hezčí
http://guide.lugnet.com/set/?q=7190_1&v=z
http://guide.lugnet.com/set/?q=4504_1&v=z
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Mičánek

Když se podíváš do mého seznamu stavebnic, tak zjistíš, že mám skoro všechny stavebnice Star War z českých katalogů (nepočítám rok 2004, kdy čekám, až budou levnější a koupím je třeba až v roce 2005 za polovinu současné ceny). Takže je znám. Podívej se třeba na X-WING. Vždyť tam není ani 20% nových dílků. Aby to byla nová stavebnice, tak by musela mít aspoň 60% nových dílků. U MF je to trochu lepší, tam je to tak 40%. Ale pořád to jsou původní staré lodě.  Jen trochu předělané. Nová stavebnice by musela obsahovat úplně novou, dosud nevydanou loď s novým číslem. A to se nestalo. 
Star Wars jsou moje nejoblíbenější stavebnice. Také velice fandím filmům.  Mám všechny filmy na VHS 5 dílů + zlatou třídílnou kolekci. Celkem 8 kazet (nepočítám do toho kopie s originálním zvukem a českým dabováním které se daly koupit za komunistů na burzách). Jakmile vyjdou na DVD tak je kupuji znovu.

gruzinec

#8
Nu já si přisadím. Za půl roku vyjde epizoda III. Myslím si, že Lego vydá nové sety a také si myslím, že vás dost šokují...

Jindroush

Budu si prostě pořád mlít svoje. IMO není možné, aby vydali novou loď, když v epizodách 4 až 6 se žádné nové lodě nezjevily. Téměř nikdo nebude kupovat nějakou loď, která se zjevila na 4 vteřiny záběru v přístavu Mos Eisley.

Musel to být X-wing a musel to být Millenium Falcon. A já osobně jsem rád, že jsou to ty nové verze, protože jsou hezčí a přesnější.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

peter

No co, ale mohly vydat jako novinku, je např. Sandcravler. Myslím si, že spousta fanoušků SW na něj čeká.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

otaznik

LEGO SW nekupuju, ale když jsem viděl novej Millenium Falcon, ale hlavně Snowspeeder (10129 , ten je fakt naprosto super), tak jsem o nich začal uvažovat. A rozdíl v Millenium Falconech je tak obrovský, že se snad o tom ani nemá cenu bavit.

otaznik

Citace od: Mičánek kdy 29.09.2004, 00:20:03
(nepočítám rok 2004, kdy čekám, aľ budou levnějąí a koupím je třeba aľ v roce 2005 za polovinu současné ceny

BTW: poraď, kde se dá pořídit LEGO z minulého roku za polovinu ceny!!!

Mičánek

#13
Vzdávám přesvědčování, že Lego nevydalo žádnou novou stavebnici. Každý máme svůj názor a takhle by jsme se mohly přít ještě několik roků, než natáhneme brka.
V Brně je několik supermarketů a dá se zde občas narazit na výprodej. Třeba na jaře se mi v Tescu podařilo koupit stavebnici č.7163 za 1.999,- Kč. Katalogová cena byla 4.339,- Kč. Skoro všechny nové stavebnice které mám (a mám jich asi 300), jsem koupil se slevou, někdy větší někdy menší. Většinou mám problém, když je nějaká akce se slevou, abych měl dost peněz koupit vše co mají. Nejlepší úlovky jsou, když se nějaký obchoďák rozhodne udělat výprodej ležáků nezávisle na Lego Trading. Pak jsou slevy i přes 50%.

KLF

To mozem potvrdit ! V Bratislave su najlepsie povianocne - januarove vypredaje ! Falcon Millenium I. ma stal v tescu 1200.- Sk ;)
Terminated.

Adamsith

chápu plně rozhořčení některých z vás, ale rád bych reagoval i já.

- Prvně ohledně Y-Wing. "Stavebnice pro snoby" mne s prominutím přijde zbytečně ošklivé. Já na to nemám, ale že na to má někdo jiný, tal mu to jen a jen přeji a doufám, že se mu nový Y-Wing líbí. UCS jsou nádherné a detailní stavebnice (já vlastním pouze maličké Naboo N1 v Deluxe Edition) a pro ty, kteří na to mají je to určitě krásný sběratelský cíl.

- 7262 jestli je pro LEGO výhodné toto vydávat, inu proč ne. Je spousta lidí (a to není teorie, to jest praxe), kteří začali se sbíráním LEGA později a myslím, že ocení reedici. mimo jiné - jedná se o reedici z modelu 10131 (v případě Vaderova TIE Advanced), což je model, který obsahuje 4(!!!) TIE Fightery - Advanced, dva TIE Fighter (klasické) a jeden bbonusový, podle knih, ne podle filmů. Y-Wing je takřka beze změn.

Jinak, myslím si, že reedice nebyly na škodu. Napříkald X-Wingu reedice pomohla jako sůl a snowspeeder také znatelně ožil - a navíc, pokud máte nějaké výhrady, tak bych jako argument řekl, že jsem nové a staré verze dal porovnat lidem, kterým SW technika něco říká a dozvěděl jsme se, že nové věci jsou přesnější a lepší. Nehledě na fakt, že nové verze se opravdu drží už od oka lépe originálu.

Johny

Nevíte někdo, jestli někdy vyjde reedice epizody jedna?

Jindroush

Jak jako re-edice? Sety 71xx určitě jako skupina nevyjdou. Některé sety byly recyklovány - X-Wing, Millenium Falcon, teď vyjde znovu Tie Fighter.

Na S@H se dá sehnat re-edice 7150/7152.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Johny

Myslim jako tenhle rok byl novy X-wing a M.F. , tak jestli budou prodavat trochu obmeneny kluzaky a jiny veci z epizody jedna.

Karel K

Vážení přátelé,
chtěl bych všechny informovat, že v hračkářstvích obchodní sítě POMPO probíhá výprodej mimo jiné LEGA Starwars za 50% ceny. Nabízejí levnější stavebnice, ale také dražší, například AT-TE.
Nevím, kde všude POMPO je. Já znám: POMPO - Futurum Ostrava, POMPO - Shopping park Ostrava, POMPO - Obchodní centrum Karviná.

lordvader

Citace od: Karel sběratel kdy 15.01.2005, 21:31:35
Vážení přátelé,
chtěl bych všechny informovat, že v hračkářstvích obchodní sítě POMPO probíhá výprodej mimo jiné LEGA Starwars za 50% ceny. Nabízejí levnější stavebnice, ale také dražší, například AT-TE.
Nevím, kde všude POMPO je. Já znám: POMPO - Futurum Ostrava, POMPO - Shopping park Ostrava, POMPO - Obchodní centrum Karviná.

Stačí kouknout na jejich stránku (www.pompo.cz), jsou tam adresy všech poboček, včetně telefonních čísel, takže není nic jednoduššího než si tam brnknout, paní ve Zlínském Pompu byla ochotná a dokonce mi řekla co mají na skladě, takže jsem tam nemusel jezdit 40km zbytečně.

Dinosaur

Viděl jsem  stavebnici č: 10030. Dost dobrá .

lordvader

Koukal jsem, že na Legáčku už nové sety mají, bohužel se nekoná ani Anakinova stíhačka, ani Tie Fighter, a co mě nejvíc mrzí, rozhodně se nekoná Imperial inspection. A ty modely mi připadají trošku předražené - no jo, u nás jsou ty obrovské platy na rozdíl od západu, tak proč to tady neprodávat dráž. Ale to bude asi obecný problém všech SW stavebnic. Líbil se mi ten ARC fighter, ale v přepočtu to vycházelo kolem tisícovky, teď je na to cena 1500, což už je na mě moc.

Colonel32

Villa Bonanza

do usa za 39.99 USD
do nemecka za 49,99 Euro
do CR 1.759 Kc

Je to svinarna, ale uz se to tu resilo mockrat.. a my s tim proste nic nenadelame

lordvader

Hmm, asi počkám na konec roku a začátek roku 2006, AT-AT za půlku byl docela dobrý kup, pokud slevní i ARC fighter, nebo i další sety, tak bych do toho šel. Jenom Imperial Inspection bych koupil za plnou cenu, tu chci už pd doby, co jsem viděl stavebnici Imperial Shuttle.

lordvader

A nevíš, jak to vypadá s těma novýma setama, které jsem u nás ještě neviděl - Tie Fighter, Anakinova stihacka a Imperial Inspection? Dovezou to k nám?

Jindroush

Jestli se nepletu, tak TIE fightera určitě v Globusu měli.

Imperial Inspection nebude na 99%.

JSF netuším.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Colonel32

LodrVader -> S@H nakup

lordvader

NEEEEE - a na to SaH se dostanu jak, pls?

Colonel32