(vlastní) Pool - Modular building, street, square

Založil Pool, 29.06.2017, 19:50:41

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Jaká varianta auta se vám líbí nejvíce?

S bílou zadní částí.
S tanovou zadní částí.
S tmavě hnědou zadní částí.

Pool

Nopové náměstí

Když Lego k desátému výročí svých modulárních domků vydalo set Shromáždění na náměstí, tak mě tím inspirovalo k vytvoření tohoto díla. Mým cílem nebylo ovšem udělat kopii jejich náměstí, ale mou snahou bylo udělat poctivé náměstí v AFOL stylu.

Náměstí je postaveno na pěti baseplate 32x32 a rozměry základny jsou cca 85x50x40 cm. Přibližný počet dílků celého díla je vice než 9 600.

Náměstí tvoří jedna baseplate, na zbylých čtyřech jsou umístěny modulární domy. Rozměry domů odpovídají přibližně Lego modulárům a jsou konstruovány jako modulární, takže na každé baseplate je samostatný dům či dvojdům, umístění domů lze tak měnit a domy přehazovat. Náměstí tvoří tři obytné domy, čtvrtý dvojdům tvoří malý minimarket a Mateřská školka. Zarytí Legisté snad odpustí pár samolepek..., ale dost bylo povídání, zbytek dopoví fotky.

Link na celou galerii:

Mr. Cube

Snad to nevyzní blbě vzhledem ke zbytku celého díla, ale ten čáp je skvělý!  :D

Pool

Tak aspoň něco se líbilo  ;D ;D  Čáp se mi také líbí, jen je možná trochu proporcionálně větší oproti budovám  :(. Zkoušel jsem i jeho menší variantu, ale ta dopadla jako zmutovaný papoušek, tak radši jsem nakonec nechal tento  ;D.

Chairudo

Čáp mi zobákem připomněl robokačera z kačerova, ale je super ;D
Nádherné dílo, pěkně to barevně ladí. Koukám, že ten white/tan dům vpravo je kromně střechy snad skoro celý postavený z dílů dostupných ve Vídni. Jestli pak jsem je nekupoval já :)

Stavíš podle designu v LDD, nebo něco jiného?
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Pool

#4
Ano, tobě samozřejmě jako hlavnímu dodavateli kostiček patří velké poděkování za vydatné zásobování. A poznáváš dobře všechny ty bílé oblé díly, díly na parapety, dva druhy zubů a tydlecty zdobící díly nad dveře... vše z Vídně. A slušní žrouti dílků jsou zadní stěny, to u těch dalších domů jsem nacvakal pár kelímků DBG 1x2  ;D.

Stavěl jsem to úplně bez LDD a inspiraci jsem hledal hlavně v reálných budovách, pak trochu dle fantazie a trochu dle toho, co kde obkoukám u ostatních děl  >:D. LDD je na mě dost zdržovačka, spíš to pak jedu stylem pokus omyl, takže třeba u toho levandulového domu, jsem tu vhodnou kombinaci tmavší a světlejší barvy chvíli hledal (ještě jsem vyhrabal fotky z výběru, takov LDD v reálu  ;D

Foton

Moc pěkný kousek. Teda víc kousků.
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

o.m.p

Je to strašně pěkné, nejlepší je jak je každej od spoda až nahoru úplně jinej. Střechy každá jinej styl, jednou podloubí, jednou předschůdky, jednou výloha atd. Taky bych jednou chtěl mít tolik volných peněz, času a chuť něco takového stvořit ;) Mohu mít dotaz na kolik tohle tak vyjde, zda to není tajné?

Mr. Cube

Citace od: Pool kdy 29.06.2017, 20:23:17
Tak aspoň něco se líbilo  ;D ;D  Čáp se mi také líbí, jen je možná trochu proporcionálně větší oproti budovám  :(. Zkoušel jsem i jeho menší variantu, ale ta dopadla jako zmutovaný papoušek, tak radši jsem nakonec nechal tento  ;D.

No tak jsem to právě nemyslel, líbí se mi to celé!  ;)

Pool

Citace od: Mr. Cube kdy 30.06.2017, 08:01:59
No tak jsem to právě nemyslel, líbí se mi to celé!  ;)

Ano, ano, já to pochopil, to byla jenom snaha o vtipnou reakci  :). Samozřejmě děkuji za pozitivní ohlasy.

Citace od: o.m.p kdy 30.06.2017, 01:10:17
Taky bych jednou chtěl mít tolik volných peněz, času a chuť něco takového stvořit ;) Mohu mít dotaz na kolik tohle tak vyjde, zda to není tajné?

Ve stavění nejsem žádný rychlík, takže mi to zabralo určitě 4 měsíce. Ale čistého času nevím, to jsem nesledoval, často stavba úplně stála a čekal jsem na nové dílky. Jinak cena není tajná a už jsem ji i více méně uvedl. Spočtením a podle váhy jsem vykalkuloval, že to má min. 9400 dílků, takže pokud něco většího plánuješ postavit, tak už bude jenom záležet, jak výhodně ty dílky nakoupíš. A o výhodných nákupech je zbytečné se tu rozepisovat, už jsou tady na to specializovaná vlákna, kde už je vše napsáno. Ale jinak to má "jen" necelých 10k dílků, takže to zase není nic moc velkého, to tady někteří šílenci stavějící mnohem větší věci  >:D

peki

Stavba pěkná, už se těším až uvidím v reálu.

milanv

Pěkné náměstíčko. Je supr vidět, jak jsi využil těch všech zásob dílů a opravdu postavil něco většího. Co na to říct víc? Ono to vypadá tak přirozeně jako by to ani nic nebylo. A přitom je tam všude snaha o detaily, neopakovat se (třeba s řešením střech, každá jiná), pěkně vyřešený prostor - tak akorát aby na všechno bylo dost mista...

Čáp je taky skvělý detail, perfektně to oživuje. A je otázka, jak udělat menšího. Já našel jen tohoto beznohého - musel bys mu pořádnou nohu udělat a pak je zase otázka, jestli by byl o tolik menší. No a taky jsem kdysi dva postavil, ale ti nejsou stojící, ti jsou jedoucí, tak nevím jestli by se jako inspirace dali použít :)
Pán na Žlutém hradě

Hana129

Jako celek moc pěkné.

Čápy jsem kdysi stavěla takto.

Pool

Díky za náměty na ptáka  ;D, já jsem si jich pár taky dřív vygooglil, ale právě chybí mi stavební materiál na lepší zobák, tak jsem takhle improvizoval  ::)

Kuba

Moc pěkné, všechny budovy skvělé. U té fialové mi jen trochu nesedí podloubí, protože je budova jinak poměrně moderního stylu. Ale to je jen takový detajl.

Fakt hodně dobré  ;)

Pool

#14
Dům s okenicemi

Když jsem před rokem viděl Chairudovy fotky z výletu do Basel (https://flic.kr/p/UJD6vY), tak mě na první pohled zaujaly tyhle domečky s okenicemi a bylo mi hned jasné, že si něco takového postavím. Trvalo to dlouho, ale nakonec díky 25panelům na zadní strany se to povedlo a výsledek můžete posoudit sami:




Chairudo

Krásný, za chvíli dám fotky z Colmaru, třeba tam taky najdeš inspiaci ;D
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Pool

Jaká varianta zadní části auta se vám líbí nejvíce?
Hlasujte prosím přes anketu, díky.

stricekfido

Za mě ta "dřevěná", tedy poslední možnost

Icewalker

Citace od: stricekfido kdy 13.09.2018, 06:57:10
Za mě ta "dřevěná", tedy poslední možnost
Taky "hlasuji" pro hnědou verzi.
Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na dallart.net
Brickshelf výběr

Pool

Trochu se mi to začíná rozrůstat a tady můžete vidět výsledek prezentovaný na Olomoucké výstavě 8)

Chairudo

Jo, nakombinovali jsme to podle volného prostoru a vypadá to moc pěkně.
Jaké jsou další plány, bude se město ještě rozrůstat, nebo přestavíš na něco jiného?
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Pool

Chtěl jsem si postavit ještě pěkný rohový, tak zatím jsem si to nechal doma postavené. Ale na ten rohový mi chybí jedna barva takže uvidím, jestli dřív nepostavím nějaký jiný  ;D. Tak malé městečko časem možná bude  >:D.

Cavelon

Je to pekné, škoda by to bolo rozobrať, radšej rozširovať. :)