(cizí) město (na prodej)

Založil Igorus, 21.11.2017, 22:10:26

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Igorus

Přemýšlel jsem, kam to dát (inzerce, kolejiště, ostatní ?), ale hlavně je to už město. A pěkné město! Aniž bych měl ambice to koupit, tak by mě fakt zajímal detail některých domů. Tak třeba se někdo pochlubí :)

https://www.sbazar.cz/tcdm1972/detail/26564541-lego-kolejiste-vlaky-budovy-k-prodeji-moje






Clermont

Škoda, mám poloviční prostor v podkroví, takže to přenechám někomu jinému  ;D
Ale klidně se k němu na to příjdu podívat  ;)

Kuba

Moc povedene mesto, ktere by si nadale zaslouzilo rust. A je ho velika skoda. Moc totiz neverim tomu, ze to nekdo koupi do sbirky. Ac by to mnoho z nas chtelo domu, je to proste moc penez najednou (i kdyz v prepoctu na kostku, super nakup). Spise po tom sahne neaky prekupnik a domky a vlaky pujdou nasledne do cele CR, ne li sveta :)

roboticzech

Moc pěkný, jen mě děsí ta velikost. Kolik metrů čtverečních legu necháváte doma? Já plánuju tak 2x2m, pač malej má malý pokojík a bydlíme jen v 2+kk

hobby

Není žádná výjimka, že sběratel (čehokoliv) se zbavuje naráz celé sbírky, protože si uvědomuje, že se stal jejím otrokem. A pokud je sbírka pořád na očích, tak mu to otroctví neustále připomíná >:D.
Lego mám rád a za téměř dvacet let jsem za něj utratil dost, ale nesklouznul jsem nikdy do závislosti, jako tenhle příklad.

peter

Pěkné, ale překvapuje mne ta cena. Osobně bych si za takovouhle sbírku představoval asi mnohem víc.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Jezevec

Taková škoda to dávat pryč, mít takovou sbírku a to místo, tak to neprodám nikdy. Nikdo druhý to nedokáže docenit tolik, jak ten, kdo to poprvé s láskou koupil, sháněl, vlastnoručně stavěl.  :-\ Navíc reálně jak už bylo řečeno, kdo má po ruce volný pokoj a 180 tisíc na lego. To od něho fakt nikdo pro sebe vcelku nevezme, jedině aby to pak dál rozprodal. Smutek veliký.  :-\
Kde všude můžeš sledovat aktivity naší LEGO komunity Kostky.org?
Mrkni na náš Facebook nebo Instagram a sdílej, lajkuj, komentuj.

milanv

To je právě potíž z hlediska pokračování sbírky - ta cena je neskutečně výhodná. Popravdě pochybuju, že už to není koupené. Překupníkem, samozřejmě. Protože pro "obyčejného sběratele" je to zaprvé dost peněz najednou a zadruhé trochu popření sběratelství, ne? Právě to piplání po malých kouskách podle vlastních nápadů je na to přeci to krásné (aspoň co vím od sběratelů). Zato do BL shopu je takový inzerát požehnání. Ať už by to prodával jako sety nebo rozpartoval. A zároveň do podnikání je 180000 úplně jiná částka.
To je bohužel vlastnost sbírek (čehokoliv) - málokdy jdou prodat dál, aby v nich pokračoval někdo další.

Já bych se chtěl podívat už jen do těch šuplíků s náhradními díly... :)
Pán na Žlutém hradě

Jezevec

MilanV - no však to je přesně pravda. Já teď zrovna střádám dukáty, abych mohl začít budovat vlastní sbírku. A teď plácnu - kdybych měl dost peněz a naskytla se možnost koupit nějakou již rozjetou sbírku od někoho cizího, tak bych to stejně neudělal. Jako jo, na jednu stranu tam můžeš sehnat věci, které už se třeba moc sehnat nedají nebo jen těžko a taky ten člověk třeba nabídne nižší cenu. Ale prostě to není ono - je to jako přijít k něčemu jak slepej k houslím, není to totéž jako si to sám od píky stavět po svým dle vlastní fantazie. Prostě pro mě osobně je třeba nejhezčí to špekulírování co kde, jak koupit, co z toho postavit, co s čím nakombinovat. Koupit od někoho hotovovou věc takto naaranžovanou ztrácí smysl pro někoho, koho to baví jako koníček.  :) Navíc předpokládám, že to to asi nebude rozebírat na dílky, ale prodá ty budovy sestavené. Na legu je aspoň pro mě hrozně krásný to vysypání na hromádku a stavění, koupit postavený domky je jak koupit jídlo, který už někdo rozjedl předtím.
Kde všude můžeš sledovat aktivity naší LEGO komunity Kostky.org?
Mrkni na náš Facebook nebo Instagram a sdílej, lajkuj, komentuj.

Clermont

No jsem zvědav jestli to koupí tady někdo z Kostek a pochlubí se tím  ;)

hobby

Citace od: peter kdy 22.11.2017, 10:44:50
... Osobně bych si za takovouhle sbírku představoval asi mnohem víc.
Já taky, nákupní cena těch věcí je mnohem větší + k tomu nabízený nábytek atd. Prodávající to ví a taky ví, že pro "legaře" je prioritní zážitek/prožitek ze stavění, takže hotové stavby nejsou tak atraktivní.
Inu, všechno se jednou omrzí, i lego, přesto, že jde o geniální hračku a doporučuji na to myslet! Halt, nejdná se o´umění-kumšt-art´, což je něco jiného a co se nemůže omrzet, ba právě naopak.

TCDM1972

#11
Tak ja jsem majitel a stavitel tohoto dila  ;)
Mam radost ze se vam to libi, ja u toho staveni relaxuji a hlavne se mi libi ze vse co postavim tak muzu zase rozebrat a postavit jinak.  Prodavam, protoze jak rodinka roste tak potrebuji uvolnit pokoj.  Ano mohl bych to nekam ulozit, ale to by nedavalo smysl.  Jak bude trochu casu tak vam sem hodim detailnejsi foto, a mozna i video.  Na YOUTUBE si muzete vyhledat 1972tcdm, jsou tam nejaky videa.