Bricklive Birmingham 1-4.11-2018

Založil Chairudo, 09.07.2018, 19:37:30

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Chairudo

http://bricklive.co.uk/bricklive-birmingham-2018/

Přišla mi pozvánka na účast v AFOL sekci komerční akce Bricklive v Anglickém Birminghamu.
Pro představu bude to velice podobné akci co jsem se účastnil minulé léto v Basileji

Jednání je zatím v úvodní fázi a padla otázka, jestli má ještě někdo zájem se připojit, v dodávce jsou 2 další sedadla a spousta úložného prostoru, tak je možné vzít sebou 2 lidi, teoreticky i další auto. - záleží na kvalitě modelů a cestovních nákladech.

Pořadatel pokryje cestovní náklady, ubytování a stravu během akce.
Možná bude opět dárkem nějaký setík a zdejší LUG by mohl opět udělat AFOL večer se zábavou.

Pokud máte někdo zájem se zúčastnit pište, berte to jako 9-10 denní dovolenou do Anglie s možností prezentovat své modely, prozkoumat okolí a mít všechno až na osobní výlohy kryté.
Během výstavy bude pravděpodobně opět prostor na prozkoumání okolí - zjišťuji otevírací doby hodinku vzdáleného zábavního parku Alton Towers, po cestě zpět by mohla být příležitost prosvištět nějaké anglické památky a Londýn.
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Chairudo

#1
Jak jsem dříve hlásil, navštívil jsem minulý týden tuto akci.

Celkem za 4 dny najeto 3800km ve společnosti rádia žvatlajícími 6ti různými jazyky  :)
Cesta tam byla celkem pekelná, přes česko v úterý ten velice větrný den, německo celkem v klidu, ale přes Nizozemí a kolem to na asi 400km vystřídala tma a slušný déšť :D
V Anglii mě hned po výjezdu z Eurotunelu čekala zavřená dálnice (asi nehoda) a jízda po malých opravovaných cestách, i tak jsem úspěšně do desáté dojel na hotel asi 20 min za Folkstone.

Album fotek zde
Akce probíhala na kraji Birminghamu v Národním Výstavním Centru v halách 9 a 10 o rozloze cca 10.000m2.
účastnilo se jí cca 30 AFOLů z Anglie, jedněch Němců, německého Ambassadora a mé maličkosti.

Návštěvnost kolem 4-7000 lidí denně a jak vidíte na fotkách lidé hravě zaplnili i tak velké prostory.
Zábavu měli asi 600m2 Afol zóny, asi 1000m2 soch od společnosti Bright Bricks, hromady kostek na stavění, lezeckou stěnu, obchody, jídlo a spoustu dalšího.

Ubytování jsme měli ve velice pěkném hotelu pár set metrů od výstaviště, každé ráno jsem si na místě vychutnal Anglickou snídani.
Páteční Večer jsem s pár lidmi zašli do Asijské restaurace a následně pravé Anglické hospody, Sobotní večer jsme na hotelu měli AFOL večeři a trochu zábavy.


Podobně jako Are z Norska i Bricklive začali dělat Talk show jako část programu na pobavení návštěvníků a mě si každý den pozvali na čtvrthodinkový rozhovor před asi stovkou lidí a byla to docela sranda. Kromě toho jsem měl v pátek ráno pár minutový vstup na BBC rádiu pro Wales, chtěli si popovídat s člověkem co přijel vystavovat takovou dálku ;D


Po cestě zpět jsem v rychlosti proběhl Londýn a nezapoměl jsem ani na LEGO Store :D
- k nákupu nad 80GBP dávají do 21.11 set 40289 Diagon Alley a mají velice lidové ceny, koupil jsem taky pár unikátních figurek.
v úterý jsem zamířil i do LEGO Store v Lipsku, ale s 6,5x2,3m dodávkou jsem poblíž obchoďáku nenašel parkování, tak snad příště. Zjišťuji teď aspoň obsah stěny a možná to tam otočím příští víkend, je to moc pěkné město a stojí za výlet.


Bricklive bude s pořádáním akcí dále pokračovat a podle možností zase rád na jejich akci pojedu, bude super když bude mít někdo další chuť a čas se přidat :)
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Foton

Musím říct, že to zní zábavně (až na tu cestu). A gratuluju k zápisu do GKR!
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.