Brickfest Zutphen 16-17.6.2018

Založil Chairudo, 22.06.2018, 21:14:17

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Chairudo

Minulý víkend jsme expedice Skywalker007 s bráchou, Robbed se svou polovičkou a moje maličkost byli pozváni na první Nizozemskou akci Brickfest Zutphen.

Fotečky zde, ve volném čase snad udělám krátké video.

Čtvrtek
Cesta byla krkolomná, po cca 1200km a několika kolonách jsme asi po 20 hodinách dorazili s kluky na hotel, Robbed s polovičkou přijeli v pátek po vlastní ose.
Na hotelu byl bazén, příště se pro jistotu kromě deštníku musím vybavit i plavkami  :) (pn)

Pátek
Dopoledne jsme si prošli pěkné asi padesátitisícové historické městečko, obdivovali zdejší houfy hus okupujících vodní plochy a někdy i silnice a odpoledne se vrhli do instalace, za cca 4 hodiny jsme byli hotoví.


Prostory byla asi 4000m velká sportovní hala a zaplnilo ji asi 50 AFOLŮ z Nizozemska a okolních zemí, některé AFOLy člověk potká všude, pár jich přijelo z akce v Portugalsku o předchozím víkendu..... taky bych se jednou tak chtěl mít  :)
Co musím vypíchnout, že kromě mého tam byli další 4 AFOLové s pouťovými atrakcemi.
Kromě AFOLů bylo na akci neobvyklé množství prodejců, kteří zaplnili téměř polovinu plochy.




V sobotu se Robbed s polovičkou podívali do Amsterdamu a navečer jsme si všichni udělali další procházku městem, na náměstí jsme sedli na pizzu a mé oblíbené lasagne.

Návštěvnost byla asi 2000 lidí což na první akci není špatné, příští rok to snad bude co do návštěvnosti i účasti lepší.
Akce se bude pravděpodobně opakovat, kdyby si chtěl někdo další udělat výlet určitě to půjde domluvit :D

YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Robbed

Díky za reportáž a fotky!

Ve shrnutí na jejich stránce na FB píše, že plánovali asi dvojnásob vystavovatelů, ale z různých důvodů jich bylo nakonec 39 a zbytek "museli" vyplnit prodejci/dalšími atrakcemi. Je fakt, že i tak tam bylo dost prázdného prostoru, ale aspoň to nebylo přeplněné. Osobně bych byl jako návštěvník asi trochu zklamán (za vstup 10€), ale jako vystavovatel to bylo fajn (dalo se dohodnout na proplacení nákladů podle potřeby). Klidně pojedu za rok zase.


Za mě pár fotek zajímavostí a postřehů:

1) děda, co si vyrobil stroj z Lega na motání náramků, byl hrozně nadšenej, když se kdokoliv zastavil a obdivoval jeho vynález a za drobný pčíspěvek rozdával náramky.

2) zmíněné husy, co si to rázujou přes silnic

3) velice zajímavý místní vlak, spíš takový ledoborec...

4) ... a jeho Lego verze

5) měli tam i ne-Lego atrakce, jako Harry Potter stánek s rodeem, nebo skákací hrad

6) a taky plně automatický R2-R2

7) zajímavý koncept - svítící 3D-tisknuté Lego-kompatibilní bricky, podobně, jako electric plates se nasazením spojí kontakty a kostka se rozsvítí

papluh

To posledné je LightStax. Duplo verziu som dostal do detskej DUplo zbierky. System verziu som bral z Kickstarter-a. Okrem nejakých detských chorôb s presnosťou to funguje dobre. A tie chybné mi vyreklamovali. A nieje to tlačené ale odlievané. Majú aj lampy.

Chairudo

Pro zájemce co se ptali, Brickfest Zutphen letos nebude. Ale neskončil, pravděpodobně bude pokračovat příští rok.


Místo toho si ale milovníci Hry o trůny můžou zajet na ThroneWeekend - budou tam i někteří herci včetně Hodor a já si na to asi beru dovolenou  ;D

https://www.facebook.com/ThroneWeekend/
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr