hromadný nákup legostore OC Chodov?

Založil Colonel32, 05.12.2022, 23:06:01

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Colonel32

Co se domluvit a udělat společný nákup ve více lidech? Mají tam spoustu extra odměn podle výše nákupu (elfy, santu, brick house) takže když 4 lidi utratí každý po tisícovce, nedostanou nic, ale když 4 lidi utratí 4 tisíce v rámci jednoho nákupu, měli by dostat všechny tři odměny naráz.

Co se vyplatí kupovat:
- sety které nejsou v běžné distribuci (Brickheadz, Brickheadz zvířátka, malé kytky...)
- Pick a Brick "naplň si kelímek"
- postav si figurku

poMOCník

Já bych ten model trochu obměnil. Už tady padlo, že ne všichni jsou z Prahy a tak se do obchodu nedostanou. Co kdyby ten, co nakupuje za ně a musí jim to pak rozesílat dostal navíc nějaké odměny, protože "jeho nákup" bude prostě větší? Mimochodem, když jsem naposled vyskládával dílky do kelímku, aby se jich tam vešlo víc, byla to celkem práce.

Colonel32

Citace od: poMOCník kdy 05.12.2022, 23:20:02Já bych ten model trochu obměnil. Už tady padlo, že ne všichni jsou z Prahy a tak se do obchodu nedostanou. Co kdyby ten, co nakupuje za ně a musí jim to pak rozesílat dostal navíc nějaké odměny, protože "jeho nákup" bude prostě větší? Mimochodem, když jsem naposled vyskládával dílky do kelímku, aby se jich tam vešlo víc, byla to celkem práce.

Tak to ani není vyloženě "obměna", spojit to s tím že se případně naberou kelímky pro mimopražské jsem tak nějak i počítal. Jinak zrovna dneska jsem posílal balíček brickoffroadovi viz vlákno stěna. 

Colonel32

Citace od: horde kdy 05.12.2022, 23:32:22co se takhle relevantně vyjádřit k položené otázce - co sis od toho sliboval? Takhle to zní j ako potrefená husa se ozvala

Je mi extrémně nepříjemné to, jak vyhledáváš každou příležitost, abys mne mohl urážet nebo zesměšňovat a je to daleko za hranicí kyberšikany. Odmítám na tebe dále jakkoli reagovat.

ditetemnaporad

horde - co je divného na tom, že lidé, kteří se na fóru znají, mají zájem koupit něco společně, aby k tomu měli ještě nějaký bonus? A co se rozdělení týče? Ať už se mezi sebou členové Kostek dohodnou, půjde to do banku a nebo to není jediná akce, takže těch GWP bude více, tobě to může být přeci jedno, protože se zjevně nechceš zúčastnit.

MiHo

Citace od: horde kdy 05.12.2022, 23:32:22co se takhle relevantně vyjádřit k položené otázce - co sis od toho sliboval? Takhle to zní j ako potrefená husa se ozvala

Hromadné nákupy zde na kostkách mají určitou mnohaletou tradici. A jak vyplývá z tvého profilu Počet transakcí: (0) máš s nimi naprosto nulovou zkušenost. Tak prosím nekritizuj ostatní, kteří jich mají za sebou úspěšně mnoho desítek.

MiHo

Citace od: horde kdy 05.12.2022, 23:49:48Co to je prosím za připomínku? Já mám za to, že pokud se jeden nevyjadřuje vulgárně, nevznáší rasistická a ideologická témata apod, tak jakékoliv seriozní forum ctí zásadu svobodného vyjadřování.. pokud tobě / vám není příjemné, že jsem si dovolil píchnout do "vosího hnízda" (= v čemž spatřuji naprosto nesmyslný a nelogický návrh na hromadný nákup za "směšných" 4000 kč) .. tak to není má chyba, ale může si to za to daný jedinec sám.. takže bych ocenil nepoučování.. nehledě na to, že nějakých "transakcí" se může očividně domoci jen někdo, kdo má v úmyslu lego sety od někoho tady kupovat či mu prodávat.

Vůbec netušíš k čemu všemu slouží hodnocení transakcí, tak si o tom něco přečti.

Žádné vosí hnízdo neexistuje. Pročti si prosím zpětně vlákna týkající se hromadných nákupů a hodnocení úspěšných hromadných nákupů a pak se teprve prosím vyjadřuj. Ty vlákna k hromadným nákupům vždy byla určena pro ty, kteří se jich chtěli zúčastnit, nikoli těm, kteří se jich zúčastnit nechtějí a chtějí dělat jen zbytečné dusno. 

Kanak

Kdyby mně někdo nakoupil nějaké dílky do kelímku a tím si pomohl k nějakému bonusu, budu jen rád.

MiHo

Citace od: horde kdy 05.12.2022, 23:22:59Je to celé totálně "na hlavu".. může to vycházet zajímavé v nějakém matematickém modelu, který právě nepočítá s tím, že lidé "nejsou osobně v partě a ve styku", ale reálně, jak se zmiňováno, když se vůbec neznají a jsou stovky km od sebe, tak to je čirá iluze.  A pokud jsem správně pochopil zadání:


Ale většina účastníků hromadných nákupů se zná z výstav, z třídění, z dalších akcí a jsou spolu ve styku. Tebe jsem však na žádné výstavě, ani akci nikdy neviděl. Takže jsi "reálně" totálně úplně mimo.

MiHo

Citace od: horde kdy 06.12.2022, 00:06:04celé je o tom, že já označil tento aka "hromadný nákup" jako racionální a logický nesmysl (z mnoha úhlů pohledu) a ostatní nejsou schopni to svými přesvědčivými argumenty zatím vyvrátit.

Nevím jaké bys chtěl další a další argumenty. Odkázal jsem tě na vlákna k úspěšným hromadným nákupům, ale na to přečíst si je a vstřebat ty argumenty jsi asi příliš líný.

Při hromadných nákupech ve Vídni mne i mnoha dalším Chairudo koupil desítky kelímků s mnoha tisíci dílků. Já jemu a dalším členům zase kelímky v Norimberku nebo v Lipsku s průhlednými kostkami na sochy. Žijme od sebe 250 km a neměli jsme nikdy problém si na výstavách ty nákupy předat.

Clermont

Já myslím, že horde je úplně mimo realitu jak funguje tato komunita kde se známe z výstav a jak už dneska funguje společné nakupování v Lego storech viz příspěvek výše od Miha.
A že těch lidí co si takhle pomáháme je hromada.

Horde doporučuji něco postavit, vystavovat s námi, najít si zde přátelé a pak třeba poznáš i krásu společných nákupů.

PS: Tím nechci brát tvůj názor že se ti to zdá hloupé, ale obávám se, že budeš nejspíš ve výrazné menšině.

 

Strider

Hordeho toto intelektuální vypětí muselo unavit.

peki

Hele chápu že je konec roku a obecně stoupá napětí, ale je to nutné hrotit ? Pokud se chce někdo účastnit něčeho nechť se účastní. Kdo se účastnit nechce ať se ani nezapojuje do diskuse s cílem vysvětlovat co druhá strana vysvětlit nepotřebuje.

 

Skwor4435

a už jste tam nakupovali a ta akce je jaká nebo nad jakou částku musím nakoupit abych mohl nabrat ten kelímek třeba ? a jak velký je ten kelímek ?

Colonel32