První oficiální obchod LEGO v ČR - OC Westfield Chodov

Založil peki, 05.08.2022, 12:16:03

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Petronel

No tak to je potom jiná! :o
To zní skvěle. Tak to jsem zvědav. ;)

skipper

neni to moc prijemné sa na to pozerať cez video, tipujem že tie LEDky hore blikajú na synchronizáciu obrazu, asi nič pre epileptikov


Anatyt

Ono je ideálne sa na tieto pohyblivé obrázky pozerať cez úzky priezor, kde je vidno vždy len jedno "políčko" sekvencie. Vtedy to mozog najlepšie spracuje.

poMOCník

Citace od: Petronel kdy 28.10.2022, 08:35:16
Citace od: poMOCník kdy 27.10.2022, 22:44:06Dnes jsme tam byli, už tam mají dort.

Stavěný metodou "ctrl+c, ctrl+v"  ;D

Nepreju si vědět, kolik celých takových dortu jeste nakopirovali do všech zemí. Pracovat v Legu musí být někdy za trest. 

skipper

Citace od: poMOCník kdy 28.10.2022, 23:26:27Nepreju si vědět, kolik celých takových dortu jeste nakopirovali do všech zemí. Pracovat v Legu musí být někdy za trest. 
Mierne O/T, ale pozícia v Model shop je obsahom práce jasne popísané. V rámci daných schopností je to podľa mňa stále lepšie robiť 1-2 mesiace na jednej kampani ako v automobilke montovať ten istý interiér 2 roky.
Ak tam ide niekto overqualified tak to už je jeho vec.

Valentin Dobrotivý

Nevíte někdo, jakou exkluzívní věc budou dávat k nákupu v první den otevření?

Strider

Možná destička I LOVE PRAGUE STORE, 40528 LEGO STORE a možná snad ještě 6424688 LEGO DELIVERY VAN. Možná.

ditetemnaporad

Citace od: Strider kdy 31.10.2022, 14:00:24Možná destička I LOVE PRAGUE STORE, 40528 LEGO STORE a možná snad ještě 6424688 LEGO DELIVERY VAN. Možná.

Na videu z Mnichova je ještě vidět opravdový preclík, takže v Praze možná dostane každý návštěvník vychlazenou desítku. Nebo alespoň perníček s marcipánovým LEGO logo :)

Valentin Dobrotivý

Citace od: Strider kdy 31.10.2022, 14:00:24Možná destička I LOVE PRAGUE STORE, 40528 LEGO STORE a možná snad ještě 6424688 LEGO DELIVERY VAN. Možná.

Strašně mockrát slovo "možná" ;D Vypadá to, že to před lidmi tají...divné...kvůli tomu vanu bych tam i jel.

skipper

Aktuálna ponuka na začiatok novembera, aspoň online*,  je
- Fun and Funky VIP Add On Pack (40512) od 50 Eur https://www.lego.com/en-sk/product/fun-and-funky-vip-add-on-pack-40512
- LEGO® Fleece Blanket (5007622) deka od 200 Eur https://www.lego.com/en-sk/product/fleece-blanket-bf-2022-5007622

* tuto tvrdia že z kamenného obchodu im povedali že u nich nebude a miesto toho niečo iné z ne-LEGO ponuky
https://www.stonewars.de/angebote/lego-gratisbeigaben-november-2022/
Tak ešte 2 dni na zistenie  :)


jayor


Colonel32


Colonel32

Obávám se, že většina české legokupující společnosti není tak cenově edukovaná jako průmerný kostkař  ;D

Pool

Přesně tak, kostkařům se to nevyplatí obzvlášť po tom, jak Lego šíleně vše zdražilo, ale určitě tam půjde plno rodičů s dětmi a ti už rodiče ukecají i na tento limit ;D. Já se tam půjdu mrknout jaké mají dílky, ale o ten limit 3 tisíce se určitě snažit nebudu, že kostky se stejně do něho nepočítají. Jinak na FB mají info, že kromě toho setu pro nákupy na 3k, by měl být i nějaká drobnost pro lidi co koupí za méně.

ditetemnaporad

#44
Předně, nikomu neberu jeho názor. Jedná se o čistě dobrovolnou aktivitu. Mrzí mě ale, jak zde převládá negativní nálada. O to smutnější je, že je to v souvislosti s otevřením oficiálního obchodu. Vždyť to má být důvod k radosti. Čekalo se na to dlouho a třeba na Slovensku si o tom mohou zatím nechat jenom zdát. Ano, TLC by mohlo vést propagaci lépe, mohlo by se vytasit i s nějakými většími slevami, dárky, pozvat komunitu. Je ale super, že se tady vůbec nějaký takový obchod otevírá.

Z dostupných informací je milé, že budou rozdávány pásky pro vstup. Pokud to bude provedeno dobře, člověk nebude muset čekat ve frontě, projde si obchoďák a přijde na konkrétní čas. Paráda.

Jak bylo zmíněno, bude rozdávána i nějaká drobnost. To bude nejspíše "I Love LEGO® Store Prague" destička. Tipnul bych si, že by mohli mít i čarodku, protože jí nejspíše byly mraky. Místo deky nad 5000 Kč by měla být také alternativa.

Mimochodem, budou 2x VIP body? Případně jak dlouho. A netušíte, jak to chodí s nákupem setů, které jsou omezeny například na koupi 1 ks? Co když už si člověk jeden takový koupil online a bude chtít v kamenném obchodě nakoupit druhý? Bez registrace to samozřejmě půjde, ale co když použije svoji VIP kartu?

Každopádně, už se těším, že při každé návštěvě Prahy (ano, při každé, protože je to jednou za 5 let :) ), se do oficiálního obchodu podívám.

Ještě pro doplnění - ano, v oficiálním obchodě si lidé nakoupí, i když je to dražší než jinde (i o tom se dá polemizovat, pokud se nakupuje ve správný čas). A nepůjde o jejich finanční gramotnost, ale o to, že to bude součást té události, budou mít set, u kterého si budou pamatovat, že si ho koupili při otevření obchodu v Praze. Popcorn si člověk doma taky udělá za 20 Kč, ale najde se spousta lidí, kteří si ho dají v kině za desetinásobek.

Matthes_CS

Já jsem rád, že se konečně dostanu do LEGO storu. Bohužel ten den mám dopoledne doktora a nevím, jestli to má cenu tam jezdit odpoledne nebo počkat, až odpadne ten prvnotní hype.

Jak to je s VIP kartičkou nebo teď je to nějak přes ten google? Nebo jak jim tam řeknu, že chci VIP body na svůj účet?

A myslím, že hlavní důvod návštěvy LEGO store je PaB a BaM a sety jsou jen navíc.

ditetemnaporad

Citace od: Matthes_CS kdy 02.11.2022, 09:48:41Jak to je s VIP kartičkou nebo teď je to nějak přes ten google? Nebo jak jim tam řeknu, že chci VIP body na svůj účet?

Kdysi dávno jsem byl v zahraničí a nevěděl jsem ani číslo své VIP karty. Slečna u pokladny mne ale dohledala přes email. Každopádně, mělo by stačit znát právě to číslo VIP karty. Tuším ale, že ač fyzická, musí být digitalizovaná, tedy spárovaná s účtem.

Robkteryten

Citace od: Matthes_CS kdy 02.11.2022, 09:48:41Já jsem rád, že se konečně dostanu do LEGO storu. Bohužel ten den mám dopoledne doktora a nevím, jestli to má cenu tam jezdit odpoledne nebo počkat, až odpadne ten prvnotní hype.

Jak to je s VIP kartičkou nebo teď je to nějak přes ten google? Nebo jak jim tam řeknu, že chci VIP body na svůj účet?

A myslím, že hlavní důvod návštěvy LEGO store je PaB a BaM a sety jsou jen navíc.

Na stránkách lega v sekci VIP si ji stáhni a stačí ti obrazek s čárovým kódem, jinak stačí nahlasit email.

Valentin Dobrotivý

Mně se taky otevření obchodu líbí a považuji jej, včetně akcí prvního dne, za skvělou věc.

Co je divného na tom, že první den dávají zákazníkům v podstatě totéž, jako při otevírání obchodů jinde ve světě? Pravda, mohli dávat i ten žlutý Delivery Van, ale třeba se objeví trochu později.

Co je předraženého na dárku zdarma, moc nechápu. Zatím jsem neviděl nic předraženého za 0 Kč.

Sice tam první den nepůjdu, ta tlačenice nebo čekání s páskou na ruce mi za to nestojí, ale později tam určitě zavítám. Mimo jiného tam určitě budou mít pár setů, které kromě LEGO éšopu jinde koupit nejdou.

a jedna poznámka off topic - negativní recenze ještě neznamená, že se set nebude solidně prodávat. A ze zveřejněných ekonomických výsledků nemám pocit, že by TLG bylo v úpadku.

Anatyt

Citace od: Valentin Dobrotivý kdy 02.11.2022, 16:11:25Mimo jiného tam určitě budou mít pár setů, které kromě LEGO éšopu jinde koupit nejdou.

Ale pôjdú. >:D

Citace od: Valentin Dobrotivý kdy 02.11.2022, 16:11:25A ze zveřejněných ekonomických výsledků nemám pocit, že by TLG bylo v úpadku.

Plný súhlas Valentín - Lego má takú ryžu ako nikdy predtým. Nechápem ako je to možné, ale je to tak (podľa ich výročných správ). Ale obávam sa, že čas súmraku sa blíži.

Valentin Dobrotivý

Ekonomická čísla jsou jasná - je evidentní, že spousta zákazníků má na LEGO produkci úplně jiný názor, než některé skupiny AFOLů. Takže sety se jim líbí a kupují a kupují a kupují.  ;)

Anatyt

Žeby sa líbili nie je problém. Len sa čudujem, že na to stále majú. ;)

Valentin Dobrotivý

LEGO bylo vždycky drahé, i za komoušů. A lidi prachy mají...

peki

#53
Reportáž ze včerejší VIP otevření.

Lego pozvalo zástupce AFOlů:
za kostsky peki (ambasador) s doprovodem :) IGORUS
za továrnu Kladno se mimo jiné účastnil Peter
Za Tatralug Papluh (ambasador)

peki

#54
V obchodě:

Spousta setů. Asi 1/3 věnována setům 18. V obchodě jsou i věci typu Titanic atd, které jsou i na E-shopu vyprodané.

Zeď (na spíše zídka) pro Igoruse/Papluha  zklamání.

Interaktivní obrazovka úkáže dětem co se dá ze setu postavit + video jak se to pohybuje atd.

Stolek na výrobu vlastních figurek 3 figurky cca 200 Kč.

Současně proběhlo restování obchodu, dalo se již nakupovat.
 

peki

#55
Dárky/upomínkové předměty.

VIP pozvánka na otevření (zatím jsem jí neotevřel) Kurýrní služba vlivem chyby dodala těsně před otevřením :)

Pro účastníky připravena taška s pozorností. Mohli jsme si postavit a odnést i figurku (perníčková vesnička má do budoucna nové obyvatele :) )

K nákupu pak další věci v rámci slevy. Igorus pak řekne asi přesněji, Mám, to pomíchané v rámci tašek.

No jako VIP z VIP dostal každý Ambasador symbolicky set Maják (beru to jako, že jsem tím světlem pro Vás kostkaře. Ano je to velká zodpovědnost :) ale ještě více srandy při tom
>:D .   

peter

Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

poMOCník

Vypadá to dobře: sestavování figurek i zeď tu je, to je hlavní. Obsah se snad ještě doladí a srovná s kvalitou v zahraničí. Teď podle té fotky vidím skoro samé základní bricky spíš větší velikosti, to není ideální.

Mohl by někdo nahrát kvalitnější foto abych věděl, jestli se mám taky zastavit?

Foton

#58
@peki je všude ;D 
Ta reportáž je strašná, tedy hlavně ten hlas komentátora.
To natáčeli před otevřením? Je tam nějak málo dětí.
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

milanv

Tak hlavně je ta zeď oproti např. Norimberku cca třetinová, zásoba dílů ve stavění figurek cca poloviční. Ale máme předek koně kockatého, to v Norimberku nemají, to je fakt. Pak je jenom na každém, aby posoudil, zda se tohle vyplatí :)

Pokud se nic nezměnilo, tak z Prahy jezdí několikrát denně autobus Deutsche Bahn od hlavního nádraží k hlavnímu nádraží. A stejně jsou za chvíli slavné norimberské vánoční trhy...
Pán na Žlutém hradě