(vlastní) 42138 B model - Závodní tahač

Založil PsychoWard666, 02.01.2022, 09:46:24

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

PsychoWard666

Rád bych vám představil svůj nový alternativní model pro 42138 Ford Mustang Shelby GT500, závodní tahač.

Přímou předlohu nemám, inspiroval jsem se několika závodními tahači a snažil jsem se, aby model vypadal co nejlépe vzhledem k limitu kostek.

Stejně jako originální model má i můj natahovací funkci s odjištěním pomocí křídla.

Pokud máte zájem můžete si zakoupit návod na model zde

https://rebrickable.com/users/PsychoWard666/mocs/





Tomik

Musím uznat, že se ti ten tahač fakt povedl. Zároveň oceňuji i to, že se ti podařilo smysluplně využít díly polepené samolepkami. Vidím u něj i drobný prostor pro vylepšení - místo zadního křídla bych mu raději udělal nárazník - bez něj vypadá zadek trochu divně.

Jinak, tento set mám už pár měsíců doma a postavil jsem z něj celkem ulítlej model, který sice není 100% alternativní (musel jsem si vypůjčit nějaké díly odjinud), zato originalitou nemá sobě rovného. :) Pochlubit se s ním můžu až na jaře, tak doufám, že se mi do té doby podaří postavit ještě něco dalšího, na co se nebude vztahovat mlčenlivost. ;)
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

PsychoWard666

Díky, ono to křídlo slouží pro odjištění auta po natažení, možná by to šlo přepracovat aby ten mechanismus byl vzhůru nohama a to křídlo sloužilo jako nárazník.

starbuilder

#3
Skvěle vypadající model. Také se mi líbí perfektní využití samolepek a hodně taky oceňuji, jak vypadá předek tahače, protože to je opravdu zajímavě poskládané. Na rozdíl od Tomika mi tam přijde to křídlo lepší než dělat nárazník, jelikož křídlo tomu podle mě dodává více závodní vzhled. Celkově perfektní model, který bych klidně rád viděl jako oficiální.

Stimpi

Citace od: PsychoWard666 kdy 02.01.2022, 16:03:49
Díky, ono to křídlo slouží pro odjištění auta po natažení, možná by to šlo přepracovat aby ten mechanismus byl vzhůru nohama a to křídlo sloužilo jako nárazník.

Možná by to křídlo stačilo jen otočit dolů aby vypadalo jako nárazník. Jinak pecka!

HD

Slušná práce! Model dává smysl, klidně by mohl být i oficiálním B modelem. Líbí se mi zachování funkcionality původního setu a přední nárazník.
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns