Studio vs LDD pre zaciatocnika

Založil STARHAWK, 11.01.2019, 21:57:33

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

STARHAWK

Chcel by som skusit spravit v Lego CAD maensi model a potom skusat rozne farebne variacie, potom eventualne vytvorit navod a zoznam kociek. S Lego CAD programami som este nerobil poriadne, nainstaloval som LDD neskor aj Studio.
Studio uz ma ver 2.0 takze po case ktore odporucate skor pre moj horeuvedeny ucel s ohladom na to ze som zaciatocnik ?

Studio v prvej verzii mi islo dost spatne, je to uz stabilne ?

LukaMull

Já osobně používám studio. Verze 2.0 má navíc funkce pro tvorbu návodů které ti (pokud plánuješ dělat návod) hodně usnadní život. LDD už jsem dlouho nepoužíval ale vím že byl problém s dostupností nejnověvjších dílů. Studio má v tomhle skvělou podporu takže v knohovně najdeš i nové díly a zarověň ti automaticky ukáže zda jsou v dané barvě dostupné. Za mě je studio mnohem dál než LDD a dnes mi LDD přijde jako krok krok zpět.  :)

Tomik

Z uvedených dvou programů mám zkušenosti pouze s LDD a to mi přijde ideální na první polovinu tvého cíle. Snadno se v něm totiž staví a změny barev tam můžeš udělat pro celý model jen s pomocí pár kliků - jdou tam vybrat naráz všechny kostky dané barvy a tu potom změnit na jinou. Návod v něm ale neuděláš. Nicméně by mělo jít otevřít soubor z LDD ve Stud.io a pak si můžeš udělat návod v něm.
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

Robbed

Citace od: Tomik kdy 12.01.2019, 14:03:07
Snadno se v něm totiž staví a změny barev tam můžeš udělat pro celý model jen s pomocí pár kliků - jdou tam vybrat naráz všechny kostky dané barvy a tu potom změnit na jinou.

Tohle můžeš i ve studiu.  ;) Navíc okamžitě vidíš aktuální ceny na BL, tím pádem i to, jestli kostka v dané barvě existuje. Stejně tak exportovat part list buď do CSV formátu, nebo přímo jako wanted list do BL.

Za mě - studio naprosto převálcovalo ostatní Lego CADs především co se jednoduchosti a rychlosti stavění týče. V základu už je podle mě velmi stabilní. Instruction maker vyšel ve verzi 2, takže tam pořád jsou nějaké mouchy. Nicméně já už v něm jeden obsáhný návod dělal a je to možná i jednodušší a rychlejší, než LPub3D.

Jediné co mi zatím chybí, je generátor ohebných prvků (hadice, řetězy, kabely...). Ale to jsem vyřešil vygenerováním v jiným software (MLcad/LDcad) a pak importoval do studia jako "Custom part". Stud.io totiž používá stejnou LDraw paletu dílků, takže lze importovat jakýkoliv LDraw dílek, nicméně takto importovanému dílku bude chybět informace o "snapping", takže nepůjdou automaticky přichytnout, je tedy potřeba posunout je ručně na danou pozici. Ale pracují na tom, takže snad brzo bude velmi jednoduše možné i tohle.

U studia jsou každý měsíc aktualizace, naopak vývoj LDD se zastavil před dvěma lety a Lego neplánuje pokračovat.

otaznik

Používám jak MLCAD, tak Stud.io, některé věci mi totiž vyhovují více v MLCAD.