10258 - London Bus

Založil davroman, 25.08.2018, 21:34:55

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

davroman

Recenze setu 10258 - London Bus - Londýnský autobus

Datum vydání: 1.8.2017
Řada: Creator Expert
Počet dílů: 1686 ks
Věk: 16+
Cena: 3.299,-Kč

Krabice působí dobře, na přední a zadní straně vyobrazení modelu s detaily, na vrchním boku je vyobrazen seznam všech dílů, na bocích přelepená izolepami.

Obsah:
- 16 číslovaných sáčků s kostkami (čtyři sáčky s číslem 1, pět s číslem 2, čtyři s číslem 3 a tři s číslem 4);
- návod se samolepkami v samostatném sáčku.

Tuto recenzi píšu s téměř ročním zpožděním, ale dodnes si pamatuji, jaké mi oznámení tohoto setu udělalo radost. Jízda v první řadě prvního patra londýnského busu je zážitek, na který nelze jen tak zapomenout. A mít jeden doma je splněným snem.  :D
Náš BL shop TDH Bricks: https://store.bricklink.com/TDH_Bricks

davroman

Po rozbalení krabice se vysype celkem 16 sáčků s převážně červenými a tan kostkami. Návod ve formě knížky je v samostatném sáčku a k němu je přibalen i aršík samolepek. Konečně to Lego pochopilo a začalo návody balit tak, aby se v krabici nepomačkaly.

Návod je klasika s vyznačením přidávaných kostek žlutým ohraničením. Během stavby jsem nenarazil na žádnou nejasnost. Naopak, díky stavbě mnoha stejných dílů (sedačky, opěradla, ...) je chvílemi trochu "nudný" a jeden musí dávat pozor, aby se nespletl.    :D
Náš BL shop TDH Bricks: https://store.bricklink.com/TDH_Bricks

davroman

Autobus je rozdělen na dvě části, spodní část s kabinou řidiče a odnímatelné vrchní patro, u kterého lze odejmout střechu, aby bylo vidět dovnitř.

Na bocích jsou výměnné panely s oboustrannými reklamami tvořené samolepkami, lze si tedy postavit dvě designové varianty.

Zaujala mě jednoduchá zpětná zrcátka, která jsou ale náchylná na změnu pozice při jakékoliv manipulaci. Kabina řidiče má boční posuvné okénko.

Zbylo hodně malých dílků, což odpovídá velkému počtu sáčků s dílky.

Model hodnotím jako velmi zdařilý, bodově 8 z 10-ti.
Náš BL shop TDH Bricks: https://store.bricklink.com/TDH_Bricks