*TOP* (Vlastní) Hrad Bradlec

Založil Mart, 22.10.2010, 17:58:12

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Mart

Rád bych se s vámi podělil  alespoň popisem a fotkami  hradem, který jsem si převážně sám navrhl. Pojmenoval jsem ho Bradlec .  Plní se mi tím sen, který mám už od dětství. Musel jsem si sice pár let počkat  ale snad se to vyplatilo . Samozřejmě k úspěšnému splnění mého snu patří i dostatek financí a především porozumění rodiny pro tohoto koníčka, které se mi bohužel v dětství nedostávalo.
Hrad je  dle mého odhadu  postaven z min. 25tisíc kostek. Chtěl jsem použít kombinaci jak starších světlešedých kostech, tak i nových.
Na střechy jsem použil také jak staré  ( ty se mi se svojí povrchovou strukturou líbí mnohem více ) tak i nové černé šikmé  kostky.
Převážnou část kostek jsem měl doma našetřenou z předešlých let, kdy jsem nakupoval všude možně ( Aukro apod. ) a ke své realizaci hradu jsem ještě musel rozebrat skoro celou svoji sbírku hradů, co Lego kdy vydalo.
Dost dílů jsem koupil také na Brick-linku. Tímto bych chtěl moc poděkovat českým prodejcům, převážně Linhimu. Díky!
Hrad na délku měří 90cm, na šířku 75cm, nejvyšší věž má 93cm. Celkovou váhu hradu odhaduji na 25kg.
No, a kolik času mě to stálo??? Odhaduji 600 hodin  převážně těch pozdně večerních....
Inspiraci jsem čerpal jak z nápadů ostatních stavitelů hradů zde na těchto stránkách, tak z vlastní fantazie. Myslím, že do budoucna hrad ještě rozšířím. To ale je fakt otázka budoucích několika let, přece jenom to vše něco stojí  a díly se také v takovémto měřítku dají pomalu sehnat.
Hrad jsem stavěl na tři etapy a je postaven na třech deskách. V případě potřeby jde rozpojit do tří celků ( to pro lepší uskladnění ve skříni a třeba pro převoz). Snažil jsem se o co nejpropracovanější stavbu, která by se mohla některými svými detaily přiblížit realitě skutečného hradu.
Vstupní padací most na bráně se dá plynule zavírat přes ,,dřevěné kolo" na hradbách. Pro převod z kola na řetězy padacího mostu jsem použil díly a převody z dílů Technic.
Samozřejmě na hradě nechybí: kaple, vězení, konírna, studna, a kovárna .Tak to je asi vše, co jsem chtěl o svém hradě napsat a zde je pár fotek.

Matošo

Hodně povedené!  Padací most super!

Už chybí pouze fotky s figama, aby byl hrad trochu živější.

Luky1987

Super hrad, takhle to vypadá, když někdo málo kecá a hodně staví...
Jen tak dál.

linhi

Vypadá velice dobře,jako inspirace jistě sloužil Chadziho hrad,také vidím prvky které používá Gearcs a Dan.
Musím tě jako nováčka hodně chválit,ale já bych nějaké rýpnutí měl,ale počkám až co ostatní.
Ovšem tak jako tak,máš velkou jedničku s hvězdičkou.  ;)

Mart

Ještě pár det.fotek uvnitř hradu

Siegnord

  Tak toto je skvělý hrad. Máš to hodně propracované. Nejvíce se mi líbí originální štíty střech. Všiml jsem si erbu tvé vlastní tvorby. Ukážeš ho víc zblízka?

Mart

#6
 pár erbů ;)

grohl

#7
Moc hezký hrad, i když na můj vkus až příliš pravoúhlý. Rozhodně mi to ale pramálo vadí. Fotky a celková prezentace super.

Daniel

Chtělo to už nějakej pěknej novej hrad na fóru a on přišel. Super hrad, jen bych souhlasil s tím, co zde zaznělo: pro focení je hezčí dát život a trošku zkusit rozbít pravoúhlost. Ale to nemění nic na tom, že hrad je líbivej :).
Inspirace Chadzim je hodně patrná, ale není se čemu divit - ten hrad je legenda ;).

gearcs

Nádherné! Ani nevíš jaký je to pocit, když zatím neznámý český hradař přijde s takovou stavbou jako ty. Takové okamžiky se třeba stanou jen jednou za rok nebo vůbec ne, ale když ano, stojí to za to. Já jenom doufám, že si ještě rozmyslíš, abys ho do budoucna jen rozšiřoval a nic jiného nestavěl, mohl bys být hodně dobrej.
Líbí se mi ten nepravidelný arkýř nebo prevét? A pokud chceš konstruktivní kritiku - víc úhlů by to chtělo,chtělo by to míň světle šedé, voda je studovatá - zdálky to nevadí, ale zblízka by se mi to nelíbilo. A samozřejmě - život, ten je kořením každé stavby. Když uděláš pěkný život kolem, budou se lidi k tvým fotkám vracet pořád.  ;) Doufám, že tě moje kritika nějak nevzala, ber ji tedy spíš jako rady, co bych udělal já.

Hardegon

Takovýhle nástup se povedl málo komu. Nutno jen tleskat. Samozřejmě by tam bylo pár věcí na zdokonalení (já bych spíše okna a systém padacího mostu zapustil do zdiva, místo předsazení), ale to nic nemění na tom, že je to suprový hrad. Mně ani nevadí ta jednolitá šedá ani pravoúhlost. Prostě super a *TOP* zaslouženě.

artus12

Nestačím zírat! Dokonalá stavba! Přijdu na kostky.org a vidím neznámého stavitele a hned má TOP označení, no můsím ti gratulovat k tak skvělému nástupu! Úžasný hrad a tolik propracovaný!!! Těším se na finální podobu i s figurkami, snad bude brzy! Moc se mi hrad líbí!!! :)

Mart

Děkuji všem za komentář a podporu,moc si toho cením . Hrad snad tento týden oživím a fotku samozřejmě zveřejním.Zasílám ještě pár det. fotek hradu z venčí + rozebraný hrad do tří samostatných celků.

AdamKo

Citace od: Luky1987 kdy 22.10.2010, 18:37:26Super hrad, takhle to vypadá, když někdo málo kecá a hodně staví...
Jen tak dál.

Přesně tak! Tak monstrózním a působivým prvním přispěvkem ses zapsal jako málo kdo před tebou. Gratuluji k topce, právem ti náleží ;)

Mixmax

Wow ale jak všichny říkají oživit! :D těším se na další fotky popř. výtvory
,,Toho Boh dá nebude, aby český král z boje utíkal" Jan Lucemburský bitva u Kresčaku

richchie

neskutocny hrad, snad aj mne sa raz podari postavit nieco podobne. chcelo by to ale ozivit ho a dat do neho posadku, inak neni co vytknut