MINIFIGOVÉ- VÝHODY A NEVÝHODY

Založil Šejmus, 11.12.2006, 19:27:09

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Šejmus

Rozhodl jsem se založit toto téma, protože mě párkrát naštvalo při stavění realističtějších modelů nemožnost ncpat vedle sebe dva figy, a zachovat jakž takž skutečný poměr velikosti vozidla vs. figa. Co si o tom myslíte vy?Jsou rozměry figů, jejich příslušenství, různých staveb atd. ideální?Změnili byste to nějak (např. jako technic figy?(ti mi připadají ideální))?Na kolik by to mohlo lego s.r.o. přijít, a zda by to bylo možné?
Fool of a Took!

Samík

hm, to nějak nechápu. :P Při stavění realističtějšího vozidla přece stačí postavit vícestudové vozidlo a je to Ok. Prostě musíš uzpůsobit rozměry vozidla figům...
viz  Colonelovo vozidlo na potlačování undergroundových živlů
jinak příslušenství mi přijde docela přiměřené a když chceš reálnější stavbu, tak ji prostě postav větší a je to v pohodě, nebo ne?  ;)
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost! Tím prvním si ovšem nejsem tak jist!
--Moje Brickshelf galerie--

***Banana.com

Citace od: Samík kdy 11.12.2006, 20:24:17
hm, to nějak nechápu. :P Při stavění realističtějšího vozidla přece stačí postavit vícestudové vozidlo a je to Ok. Prostě musíš uzpůsobit rozměry vozidla figům...
jinak příslušenství mi přijde docela přiměřené a když chceš reálnější stavbu, tak ji prostě postav větší a je to v pohodě, nebo ne?  ;)

tak tak, viz můj megavagón na šířku 10 studů  ;D >:D

Vasyk

Citace od: banana.com kdy 11.12.2006, 20:39:05
tak tak, viz můj megavagón na šířku 10 studů  ;D >:D

Akorát, že ty jsi trochu megaloman...  ;D ;D ;) ;)

***Banana.com

Citace od: Vasyk kdy 11.12.2006, 20:45:21
Akorát, že ty jsi trochu megaloman...  ;D ;D ;) ;)

;D  Včera jsem ho chtěl připřáhnout za celého Metrolinera a málem jsem uvařil motor, protože jen ten vagón má ke kilu možná...ale mašina samotná ho utáhla..

Samík

Citace od: banana.com kdy 11.12.2006, 20:47:07
;D  Včera jsem ho chtěl připřáhnout za celého Metrolinera a málem jsem uvařil motor, protože jen ten vagón má ke kilu možná...ale mašina samotná ho utáhla..

Teda chudák Metroliner..ty ho moc nešetříš. >:D
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost! Tím prvním si ovšem nejsem tak jist!
--Moje Brickshelf galerie--

Šejmus

já to myslel takhle- postavíte si auto pro dva figy vedle sebe- teď vezmete figa a   poměříte kolikrát se vejde do šířky/výšky, výsledek vynásobíte 1,75 a dostanete jak velké by to bylo ve skutečnosti - a to vycházejí velmi nerealistické modely- to samé minif. acesory- např revolver dlouhý jako celá noha?puška delší  než minifig? meč stejně dlouhý jako fig?to jsou ty chybky které mi na tom vadí...
Fool of a Took!

Šejmus

Citace od: Samík kdy 11.12.2006, 20:24:17
ohledně tohole- pokud chci stavět k figům v měřítku (což je jediný co dělám), to vychází špatně- stačí ho postavit vedle, a hned vidíte že normální člověk by za (a) musel do auta lézt po žebříku
(b) být tlustý jak =´ů§ů% atd.
Fool of a Took!

niessnet

No nevim, jestli je účelné řešit zrovna takovéhle problémy u Lega.  :-\  Už se tady o tom psalo. Je to Lego. Primárně je to hračka. Na přesné modely jsou jiné stavebnice.
,,Nepochválím-li se sám, nikdo to za mne neudělá." Jára Cimrman

Ondra

To by auta musela být široká 7 studů,náklaďáky 10 a vlak 12.Což není možné,ale bavíme se tu o ničem,lego je svět sám o sobě a má svá pravidla.

Hansel

Pokud chceš stavět superrealistické modely, máš tu TECHNIC a TECHNIC pajduláky, tam jsou poměry těla člověku výrazně podobnější :P U minifiga je blbost tohle řešit.
Mé dílo se rozrostlo o další kus.
I když mírně infantilní :)

Jindroush

Hehe, zrovna stavím 'co nejrealističtější' kiloMOC v minifig měřítku, tak se pak zmíním, jak je to s těma poměrama, měřítkama a o kolik vlasů mám šedivejch navíc  8)
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

***Banana.com

Citace od: ONDRA kdy 12.12.2006, 17:20:38
To by auta musela být široká 7 studů,náklaďáky 10 a vlak 12.Což není možné,ale bavíme se tu o ničem,lego je svět sám o sobě a má svá pravidla.

Hehe, Ty jsi neviděl můj 10 studový vlakoNICMOC>:D

Ondra

Citace od: banana.com kdy 16.12.2006, 18:50:45
Citace od: ONDRA kdy 12.12.2006, 17:20:38

Hehe, Ty jsi neviděl můj 10 studový vlakoNICMOC?  >:D
Viděl takhle by měli být široké všechny vlaky. ;D

Šejmus

Citace od: Jindroush kdy 16.12.2006, 18:34:42
Hehe, zrovna stavím 'co nejrealističtější' kiloMOC v minifig měřítku, tak se pak zmíním, jak je to s těma poměrama, měřítkama a o kolik vlasů mám šedivejch navíc  8)

;D ;D O TOM JSEM MLUVIL- POKUD SE SNAŽÍM NAPŘ. POSTAVIT AUTOBUS, TAK NEŽ UPRAVÍM DVEŘE A ULIČKU MEZI SEDADLAMA ABY JÍ MOHL PROJÍT MINIF (4STUDY) TAK TO ZAČNE VYPADAT JAK OBYTNÁ BUDOVA
Fool of a Took!

hobby

Vidím, že opět je na pořadu dne měřítko minifigů. Prostě, nelze ho uplatnit, protože samotný minifig je mimo poměr a zápasník sumo je vůči němu vyhublá anorektička!  :D. A jak tu již bylo řečeno, jde především o hračky pro děti. A jak známo, dětský svět s vlastní fantazií je mimo veškerou realitu.