Chlubení se čísly...?

Založil Colonel32, 20.11.2006, 22:51:30

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Colonel32

maly dotaz.... jsem tu jediny clovek, kteremu prijde, ze to neustale vypisovani cisel je celkem otravne? Ja totiz ani netusim co si pod tou zmeti predstavit, a vyhledavat cislo po cisle se mi nechce ani omylem...

chtel bych rozjet jakousi diskusi, na tema vypisovani cisel setu..

Aki

V tom s tebou souhlasím. Já už se ani nenamáhám zjišťovat co které číslo je. Sám mám přehled tak akorát v 60xx. Kdyby to byl doplňek fotky, možná ještě prolinkované čísla na Lugnet, ale takhle to, podle mého, má velmi nízkou vypovídací (chlubivou) hodnotu.  :-\

rdk

Asi tak. Obrázek je nad tisíc slov... 8)

gejzimirko

Ja to celkove nechapu, napsat ze neco 'vlastnim'. Kdyz to nekdo vyfoti, treba z ruznych pohledu a prida prolinkovane cisla setu, to se na to podivam velice rad (konec koncu na sestavene lego sa divam ohromne rad vzdy :P ), takhle automaticky zaviram tab hned jak se mi otevre...
"Every culture has its distinctive and normal system of government. Yours is democracy, moderated by corruption. Ours is totalitarianism, moderated by assassination."

Micho

Citace od: Aki kdy 20.11.2006, 23:03:23
V tom s tebou souhlasím. Já už se ani nenamáhám zjišťovat co které číslo je. Sám mám přehled tak akorát v 60xx. Kdyby to byl doplňek fotky, možná ještě prolinkované čísla na Lugnet, ale takhle to, podle mého, má velmi nízkou vypovídací (chlubivou) hodnotu.  :-\

Súhlas, tak by to bolo najlepšie. Ja tiež nepozerám a nehľadám čísla. To sa nedá a je pravda, že je to tým také akési otravné. Ideálne by to bolo zoradiť podľa tém a dať ako píše Aki obrázky a príslušné linky, o čom nový užívateľ nemá ani tušenie. Ja keď som začal pred 2,5 rokmi s Legom, ani som nemal tušenie o BL, BS ... Na nete som poznal lego.com a pražský Legáček.

Na druhej strane sa skúste pozrieť na to tak, že niekto našiel československé fórum a je celý (aspoň verím) natešený, že je aj iný (a to kopec) obdivovateľov, staviteľov a zberateľov. A celý nadšený uvažuje ako sa k nám pripojiť, tak sa pokúsi niečo nám ukázať a keďže zrejme nevie ako sa linkujú obrázky, tak to tam nahodí, aby nevyzeral ako že nič nemá. Možno tak nejak.

Možno by bolo dobré stanoviť nejaké doporučnie na vytváranie zbierok, ak niekto chce. Napríklad niektoré oblasti by som si rád mrkol, čo ten človek má. Inak dobré to má napríklad spracované bez obrázkov Jarmilka - SEČTENO A PODTRŽENO. A perfektne to má spravené v predajnej sekcii rdk - Pirates, Divers, Castle, Orient Expedition. Ten malý obrázok to robí super prehľadné.

Takže HO636, ak chceš, aby tvoj zoznam Asi mám co dohánět mal nejakú vypovedaciu hodnotu, tak to sprav nejak podobne.

***Banana.com

Citace od: Colonel32 kdy 20.11.2006, 22:51:30
maly dotaz.... jsem tu jediny clovek, kteremu prijde, ze to neustale vypisovani cisel je celkem otravne? Ja totiz ani netusim co si pod tou zmeti predstavit, a vyhledavat cislo po cisle se mi nechce ani omylem...

chtel bych rozjet jakousi diskusi, na tema vypisovani cisel setu..

No já si většinu běžných setů podle čísel vybavím, je to ostatně nutnost, vzhledem k objemům prodeje, a situacím, kdy se někdo ptá na nějáký set, a já zrovna nejsem doma. Když znám souvislost čísla a setu, snáze dotaz zodpovím.
Jinak pro někoho, kdo neprodává, jen sbírá, má myslím daleko větší význam to, jak set vypadá, či zda má zkompletovanou řadu dle tématu (např.9V vlaky), než čísla setů...

niessnet

Naprosto souhlasím s výše uvedenými příspěvky a jen bych navrhnul anketku na tohle téma - jen tak pro orientaci.

Obrázek mluví líp než číslo.

Už jsem si tady připadal trošku jako méněcenný, když každý hazí od pasu čísla setů a já si pod tím číslem nepředstavil ani kostičku.  ;D

EDIT: Chápu, že pokud Kanál přichází s mnoha sety opakovaně do styku, tak si jich už asi hodně pamatuje. Ale přecejen i pro toho nováčka, jak se uvádělo, který sem zabrousí, je obrázek přehlednější.
,,Nepochválím-li se sám, nikdo to za mne neudělá." Jára Cimrman

***Banana.com

Citace od: niessnet kdy 21.11.2006, 00:22:40
EDIT: Chápu, že pokud Kanál přichází s mnoha sety opakovaně do styku, tak si jich už asi hodně pamatuje. Ale přecejen i pro toho nováčka, jak se uvádělo, který sem zabrousí, je obrázek přehlednější.

Pamatuji si jich mraky, ale to je spíš i o tom, že mám paměť na čísla obecně, telefonních si pamatuji určitě přes 100. U setů je hlavní důvod, proč si je chci pamatovat, ten, že když na Ebayi projíždím x stránek denně, nemusím rozklikávat každou řádku, abych se podíval, co to je, protože to poznám dle čísla setu. Pro sběratele to význam absolutně nemá.

H0636

Zdravím Vás všechny. Jistě máte pravdu, že je otravné číst pouze čísla.
Bohužel jsem tu nováček a můj příspěvek má pár chyb. Foto Vám zatím
dát nemůžu, protože ještě nemám foťák a vložit to rovnou s odkazem
se teprve učím. Takže my radši místo kritozování můžte klidně pomoct.

Jinak Micho děkuju za radu. Pokusím se s tím něco udělat.

otaznik

Citace od: H0636 kdy 21.11.2006, 08:30:15
Zdravím Vás všechny. Jistě máte pravdu, že je otravné číst pouze čísla.
Bohužel jsem tu nováček a můj příspěvek má pár chyb. Foto Vám zatím
dát nemůžu, protože ještě nemám foťák a vložit to rovnou s odkazem
se teprve učím. Takže my radši místo kritozování můžte klidně pomoct.

Jinak Micho děkuju za radu. Pokusím se s tím něco udělat.
Obrázky se válí všude po netu - viz. např. weby v odkazech tohoto fora.

J0hny54

Ja to taky nectu kdyz je tam pul stranky cisel... Ale mam takovy pocit, ze kdyby tam byly odkazy tak me to stejne moc nezajima... Hezky to postavit vedle sebe a nafotit to je pekny... Ale desitky cisel moc lidi neohromi  8)

otaznik

Citace od: J0hny54 kdy 21.11.2006, 10:04:00
Ja to taky nectu kdyz je tam pul stranky cisel... Ale mam takovy pocit, ze kdyby tam byly odkazy tak me to stejne moc nezajima... Hezky to postavit vedle sebe a nafotit to je pekny... Ale desitky cisel moc lidi neohromi  8)
No jasně, ono už je podle mě vůbec zcestný sem dávat seznam svých setů po číslech jen tak do příspěvku, to je absolutně o ničem.
Kdyby tady na to byl nějaký formulář nebo něco podobného, tak proč ne, ale takhle?

Jarmila

Citace od: otaznik kdy 21.11.2006, 10:20:38
No jasně, ono už je podle mě vůbec zcestný sem dávat seznam svých setů po číslech jen tak do příspěvku, to je absolutně o ničem.
Kdyby tady na to byl nějaký formulář nebo něco podobného, tak proč ne, ale takhle?

Mám pocit, že něco takového mělo Slunce naše jasné v úmyslu stvořit. Ale z časových důvodů to nezrealizoval. A když není ta možnost a mám potřebu se pochlubit  ;D ( heč já taky ), tak to někteří vyřeší prostým výpisem. Heč.  :-*
Když jsem byla mladá, byla jsem domýšlivá. Ale teď? Teď už nemám chybu!!!

Leguán

Souhlas, když se někde mluví o tom, že 1234 je lepší než 5678 apod. tak to rovnou přeskakuju, to je pro mě o ničem.

Když je to číslo klikací s odkazem na Lugnet, Peeron apod. tak je to lepší, ale stejně na něj většinou nekliknu, to moc dlouho trvá.

Navrhuju dát do podmínek, že sety se musí uvádět číslem, jménem a odkazem, např. takto: minulý týden jsem si koupil zlevněnou 4886 Building Bonanza a hned jsem ji postavil...

To by se mi moc líbilo, hned by byly kostky.org přehlednější a kvalitnější ;)

Jarmila

Citace od: Leguán kdy 21.11.2006, 11:33:40
...Navrhuju dát do podmínek, že sety se musí uvádět číslem, jménem a odkazem, např. takto: minulý týden jsem si koupil zlevněnou 4886 Building Bonanza a hned jsem ji postavil...

Dovoluji si částečně nesouhlasit. I když mi vedle čísla setu někdo vypíše název v angličtině, tak mi to moc neřekne. Tedy tu Bonanzu si pamatuji, ale jinak ..... Si do hlavy neberu ani české názvy - většinou, natož v cizím jazyce.  :) Nejlepší je to s takovým malým obrázkem, jako to měl rdk v inzerátu nebo jako to měl MiP v nabídce. Ten klikací odkaz je fajn, obrázek je větší fajn. Až zase potkám někoho chytrýho, tak ho přinutím, aby mne to taky tak naučil.  ;)
Když jsem byla mladá, byla jsem domýšlivá. Ale teď? Teď už nemám chybu!!!

TomG

No dycky je lepsi obrazek. Paradni by bylo kdyby, se pred odeslanim zkontrolovaly rekneme 3 a vice ciferna cisla a jako priloha by se pridaly dolu ke zprave male obrazky danych setu podle cisel s linkem na lugnet. Nekde tusim ty miniatury jsou, ale asi to neni uplne komplet a bohuzel to neni uplne jednoduche na implementaci, na coz nejsou lidi ani cas.
Only the best can survive.

otaznik

Když je někde v příspěvku zmíněných pár setů a navíc jsou u nich i odkazy, tak mi nedělá problém na ně kliknout.

Tady se bavíme o tom, když někdo pošle svůj seznam setů tak, že vypíše pouze čísla. To je samozřejmě velmi nepřehledné a o ničem (i kdyby u toho byly odkazy).

J0hny54

Citace od: otaznik kdy 21.11.2006, 12:07:09
Když je někde v příspěvku zmíněných pár setů a navíc jsou u nich i odkazy, tak mi nedělá problém na ně kliknout.

Tady se bavíme o tom, když někdo pošle svůj seznam setů tak, že vypíše pouze čísla. To je samozřejmě velmi nepřehledné a o ničem (i kdyby u toho byly odkazy).

A jak to tady tak procitam tak celkem i zbytecne, protoze to moc lidi nezajima

Jonas

Citace od: Leguán kdy 21.11.2006, 11:33:40
.. např. takto: minulý týden jsem si koupil zlevněnou 4886 Building Bonanza a hned jsem ji postavil...

Nevím jak pro koho, ale pro mne ani výše uvedená věta (ať už je v ní odkaz nebo ne) nemá žádnou informační hodnotu, která by stála za příspěvek.  Uvážíte-li, že je tak 400 aktivních členů fóra a každý když si koupí třeba 10 setů ročně, tak tady každý den budeme vídat 10 podobných nic neříkajících příspěvků. Podle mého by to chtělo trochu větší soudnost.

Jonas - Můj Brickshelf

Leguán

Souhlas, ale ta věta nebyla stavěna tak, aby měla informační hodnotu, byl to pouhý příklad ilustrující použití čísla, názvu a odkazu.

Jde mi o to, že i když čtu příspěvek, který možná informační hodnotu má, tak pokud tam jsou jenom čísla, tak mě osobně to nic neřekne. A otevírat nová okna a hledat si, co to je za sety jenom proto, abych zjistil, jestli ta věta má nebo nemá informační hodnotu, na to jsem línej.

TomG

Ja kdyz vidim prispevek, kde je jen nekolik cisel setu vcetne odkazu na lugnet a na prvni pohled zde neni nic co by me presvedcilo, ze stoji to za to kliknout dale. Tak prispevek preskocim. U globalnich soupisu co kdo vlastni (tzn. hromada cisel), tak tohle ignoruju uplne.
Naopak, kdyz vidim prispevek s linkem na brickshelf a nadpis zni aspon kapku zajimave, tak na nej kliknu.
Only the best can survive.

Cavelon

Ja by som odporúčal tam uvádzať skupinu, do ktorej daný set patrí, napr.:
4511 (vlak).
Nič viac (ja) nepotrebujem. Táto informácia mi úplne stačí na rozhodnutie, či tomu ďalej venovať nejaký čas.

Ondra

To mi neříkejte,že neexistuje program,že jakmile píšeme nějaké číslo setu tak by automaticky dalo odkaz třeba na LUGNET.Ale správná noční můra je:Mám doma tyto sety 4511,8745,7489,7897,2155,5654,5456,5555,7777,4564,7894,5464,1234. ;D

J_BOB

myslím, že lomax mal podobné pluginy pre firefox :) vyborné vecičky  8)
"You underestimate the power of the dark side. If you will not fight, then you will meet your destiny."
— Luke Skywalker and Darth Vader

Llevelyn

Příspěvky kde nejsou čísla převedena na odkaz přeskakuju... tak kde převedena jsou, ale není tam popis , přeskakuji většinou.

Naprostý ideál je číslo, popis, mini obrázek...

Kdybych tu vypsala tapetu našich setů, unudím vás do bezvědomí  ;D ;D ;D
Prodej DUPLA a LEGA http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=9365
Dobří holubi se vracejí :-))

mulah

Citace od: ONDRA kdy 21.11.2006, 16:14:40
To mi neříkejte,že neexistuje program,že jakmile píšeme nějaké číslo setu tak by automaticky dalo odkaz třeba na LUGNET.Ale správná noční můra je:Mám doma tyto sety 4511,8745,7489,7897,2155,5654,5456,5555,7777,4564,7894,5464,1234. ;D
Jo tady je adresa http://fajkus.cz/tools/kostky/  tam jen zadáš čísla setů a ono to převede na odkazy na Lugnetu. Lomaxi dík je to super věc

Dum Dum

Já nesouhlasim, když někdo něco sbírá tak se o to zajímá a snad by měl vědět co které číslo je. My co jsme teď začali sbírat SW tak stačí aby tam hlavně bylo to číslo a pak si to člověk vybaví. To je jak když sbíráte známky  nebo vláčky. Když budou všude obrázky tak to bude jak v prní třídě ve slabikáři.
Následuj svou sílu....

Leguán

Tak to jste dobrý. Mě čísla setů neříkají vůbec nic. Já si pamatuju názvy. Proto jsem navrhoval číslo + název.

Samík

Když jsem se vrátil k Legu(cca před půl rokem) byly pro mě čísla setů "španělskou vesnicí". Vůbec nic mi to neříkalo, ale je pravda, že když člověk téměř denně prohlíží Ebay, Bl atp. tak si prostě čísla setů tak nějak vryje do paměti. Např. já už si pamatuji téměř všechny castle sety z let 1987-1997 a ještě mnoho dalších z town, trains atd.
Samozřejmě při nějakém vypisování sbírek je nejlepší odkaz + v lepším případě i obrázek, jelikož nikdo není dokonalý aby si pamatoval všechno, protože vyťukávat čísla setů do peeronu, jen abych zjistil co někdo jiný vlasní se mi opravdu nechce. Pokud tedy takový příspěvek nemá alespň odkazy, tak ho přeskočím. Když už se někdo chce pochlubit svou sbírkou, tak by bylo nejlepší nějaké souhrnné foto celé sbírky, na které se snad každý rád podívá..
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost! Tím prvním si ovšem nejsem tak jist!
--Moje Brickshelf galerie--

Benelli_2000

Citace od: Dum Dum kdy 21.11.2006, 20:05:05
Já nesouhlasim, když někdo něco sbírá tak se o to zajímá a snad by měl vědět co které číslo je. My co jsme teď začali sbírat SW tak stačí aby tam hlavně bylo to číslo a pak si to člověk vybaví. To je jak když sbíráte známky  nebo vláčky. Když budou všude obrázky tak to bude jak v prní třídě ve slabikáři.

Nikdo neříká, že u každého setu musí být fotka, ale stačí funkční odkaz. Stačí, aby to číslo setu bylo klikací  ;)
Já sbírám piráty hooodně dlouho. Od první návštěvy kostek nejaktivněji přes půl roku, ale stejně si pamatuju jen několik čísel setů. A výpis 30ti čísel mě tak akorát nas*re  >:D
Blue coats of the Carribean. No more Jack Sparrow (Captain jack Sparrow).