(Vlastný) Most

Založil marian20, 13.11.2006, 09:39:34

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

marian20

Ide o MOC postavený pre súťaž na CC, most zbúrala lúpežná banda forestmanov, aby spomalila trestnú výpravu, ktorá ich má eliminovať  :).
Akékoľvek pripomienky sú viac ako vítané.
weiter, weiter ins Verderben, wir mussen leben bis wir sterben...

Aki

Tak teď jsi mne rozbil. Včera a předevčírem jsem zrovna také jeden gotický most udělal. Bude tu umístěn co nevidět (měl být původně pro soutěž ze Starých pověstí českých).

K tomu tvému:
Při opravě poničeného mostu mi chybí nějaké dřevěné lešeníčko.
Taky mi chybí nějaká základna mostního oblouku na obou březích, ale jinak je to pěkné, oceňuji krajinku i vydláždění cesty. Ten detajl s elkovým platte u zábradlí, i zábradlí samé.  ;)

Mimochodem znáš tyhle stránky? http://web.quick.cz/vylety/

marian20

No oni to ešte neopravujú, práve len zisťujú že neprejdú  ;) . O tom mostnom oblúku porozmýšlam. Vďaka.

Cavelon

Citace od: Aki kdy 13.11.2006, 09:50:50
Při opravě poničeného mostu mi chybí nějaké dřevěné lešeníčko.

Pokiaľ som to dopbre pochopil, tak ide o deštrukciu mostu, nie o opravu. A pri deštrukcii asi lešenie nikto používať nebude. ;D

Ešte mám jednu poznámku. Pod miestom, kde most zničili je akosi málo materiálu. Ale je možné, že to rozdrvili na prach... ;)

Jonas

Docela hezké a příjemně barevně vyladěné. Zajímavě jsou vyřešené skály na obou březích, aniž bych tam viděl klasické BURPy.

Jen mě tak napadá, nedala se by třeba ještě zvýšit dynamika scény tím, že by se něco dějového přidalo i na pravou stranu mostu. Např. vůz těsně na hraně zlomu s kolem spadlým dolů?
Jonas - Můj Brickshelf

marian20

Citace
Ešte mám jednu poznámku. Pod miestom, kde most zničili je akosi málo materiálu. Ale je možné, že to rozdrvili na prach... ;)

zvyšok už odplavila voda.  :)

Citace od: Jonas kdy 13.11.2006, 10:08:31
Jen mě tak napadá, nedala se by třeba jeątě zvýąit dynamika scény tím, ľe by se něco dějového přidalo i na pravou stranu mostu. Např. vůz těsně na hraně zlomu s kolem spadlým dolů?
Ok, skúsim tam dať nejaký voz.

Jarmila

Ten žlutý flek dole pod mostem je po kameni lezoucí krab?
Když jsem byla mladá, byla jsem domýšlivá. Ale teď? Teď už nemám chybu!!!

marian20

Citace od: Jarmila kdy 13.11.2006, 10:23:45
Ten žlutý flek dole pod mostem je po kameni lezoucí krab?
jj, fotil som to ja, sestra je v robote, preto tie fotky ako zvyčajne mizerné  ::)

***Banana.com

Neotřelé téma, velmi pěkné provedení..co víc dodat.

TomG

Pekne udelany a vymysleny MOC.

Jen jedna technicka: Mam dojem, ze v dobe, kdy se stavely takove mosty, tak oblouk byl i na tech skalach a ne jen na tom piliri ve vode. Tzn. oblouky z obou stran.
Only the best can survive.

marian20

Citace od: TomG kdy 13.11.2006, 10:42:08
Jen jedna technicka: Mam dojem, ze v dobe, kdy se stavely takove mosty, tak oblouk byl i na tech skalach a ne jen na tom piliri ve vode. Tzn. oblouky z obou stran.

jj, to už aj Aki spomínal,niečo s tým urobím, vďaka.

Aki

Mimochodem zatím je to v té soutěži na CC nejzajímavější MOC (i když ještě přihlášen nejseš).  :-*

Samík

Tak to je naprosto perfektní MOC..velice se mi líbí prostřední pilíř, který je velmi pěkně udělaný a ty skály také namají chybu..jenom mi tam trochu nesedí ten krab...raka bych ještě snesl, ale kraba jsem v řece neviděl. >:D
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost! Tím prvním si ovšem nejsem tak jist!
--Moje Brickshelf galerie--

otaznik

Moc hezký nápad, velmi dobré zpracování. Já osobně bych udělal ten most širší (přecejen asi po něm jezdily vozy) a dláždění ze šedých dílů, ta bíločerná kombinace mi k tomu nesedne, když je most někde venku v přírodě.

Ale celkově opravdu velmi hezké.

Rever

Tak ty skály jsou naprosto perfektní, lepší než nějaké výlisky, které se dnes vyskytují skoro ve všech setech. Také se mi líbí použití těch křídel (nebo jak se ta kostka jmenuje) na boku mostu, sám jich pár mám a vždycky přemýšlím, jak jich upotřebit. Také je dosti originální ten stromek v dutém pařezu.

marian20

Citace od: Samík kdy 13.11.2006, 13:55:07
..jenom mi tam trochu nesedí ten krab...raka bych ještě snesl, ale kraba jsem v řece neviděl. >:D

ten MOC je čo dom dal, a doma mám len kraba  ;)

Citace od: otaznik kdy 13.11.2006, 14:02:31
Já osobně bych udělal ten most ąirąí (přecejen asi po něm jezdily vozy) a dláľdění ze ąedých dílů, ta bíločerná kombinace mi k tomu nesedne, kdyľ je most někde venku v přírodě.

ono to je čierno šedá(OldGray) kombinácia toho dlaždenia. Širší ho asi neurobím, je taký preto lebo najprv som mal skaly a potom som k tomu napasoval most a vyšlo to na 8 studov  ::)

Citace od: Rever kdy 13.11.2006, 14:10:32
Také je dosti originální ten stromek v dutém pařezu.

Ten nápad nie je z mojej hlavy, už som to niekde videl, asi u marakoeschtru, ktorý je pre mňa osobne najlepší castle staviteľ .

Ináč vďaka za komentáre  :D

Jindroush

jenom mi tam trochu nesedí ten krab...raka bych ještě snesl, ale kraba jsem v řece neviděl. >:D

Já jo, na Rhodosu v potoce, daleko od moře.

Ty potvory sou všecky podobný...
http://dumka.info/pet01/0104pet.htm
http://vesmir.msu.cas.cz/madagaskar/images/vystava1999/JL/35.jpg
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Samík

Citace od: Jindroush kdy 13.11.2006, 14:37:35
jenom mi tam trochu nesedí ten krab...raka bych ještě snesl, ale kraba jsem v řece neviděl. >:D

Na Rhodosu je něco daleko od moře? ;D
Tak to jsem nevěděl, že jsou taky sladkovodní krabi, takže se Marianovi20 omlouvám a jeho Moc je tedy naprosto dokonalý.. ;)
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost! Tím prvním si ovšem nejsem tak jist!
--Moje Brickshelf galerie--

Jindroush

Citace od: Samík kdy 13.11.2006, 14:43:58
Citace od: Jindroush kdy 13.11.2006, 14:37:35
Na Rhodosu je něco daleko od moře? ;D

Tak řekněme 'vzhledem k velikosti (malosti) haxen toho kraba relativně daleko od moře'  ;D
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

castelL

Pekne sú riešené kamene pod mostom zaujímavo. Proste celý most je riešený pekne.

Aki

Citace od: marian20 kdy 13.11.2006, 09:54:29
No oni to ešte neopravujú, práve len zisťujú že neprejdú  ;) . O tom mostnom oblúku porozmýšlam. Vďaka.

Ale nějaké takové visuté lešeníčko a pár kameníků a tesařů na něm a mohl by jsi to přihlásit nejen do kategorie mostů ale i středověkého života.

Například tady je moc pěkné lešení:

(pro zobrazení klikni na obrázek)  ;)

Micho

Aki, dík za super link. Presne ten hrad som minule hľadal. Niekde som našiel z nejakej výstavy zábery, len boli dosť neostré ....  8)

Rever

Citace od: Aki kdy 13.11.2006, 16:52:51
Citace od: marian20 kdy 13.11.2006, 09:54:29

Ale nějaké takové visuté lešeníčko a pár kameníků a tesařů na něm a mohl by jsi to přihlásit nejen do kategorie mostů ale i středověkého života.

Například tady je moc pěkné lešení:

(pro zobrazení klikni na obrázek)  ;)

Stavba toho kostela je naprosto dokonalá (až na ty minifigy), přesně něco takového jsem si chtěl postavit, zatím mě limituje jenom počet kostek šedé a béžové, které vlastním.

marian20

Citace od: Aki kdy 13.11.2006, 16:52:51
Například tady je moc pěkné leąení:

Mne sa páči lešenie ako je tu urobené: http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?i=2049837

Ináč do kategórie medieval life mám už, zatiľ len v hlave, iný moc  ;) ,ale aj tak vďaka.

zakm

Ten MOC je naozaj veľmi pekný ,pekná krajinka a páči sa mi ten most ktorý sa tak realisticky rozpadáva  ;D.
...ak nájdeš v živote cestu bez prekážok ,tak nikam nevedie...

Jonas

Citace od: marian20 kdy 13.11.2006, 09:39:34
Ide o MOC postavený pre súťaž na CC ..

Vysoce oceňuji to, že se pouštíš do soutěže, která je mezinárodní a kde je velká konkurence. Člověk tak má možnost srovnávat svá díla a své nápady s ostatními a zároveň se hodně přiučit. Držím palce. Třeba tím dáš inspiraci i dalším Kostkařům, aby to také zkusili.
Jonas - Můj Brickshelf

marian20

Citace od: Jonas kdy 17.11.2006, 11:58:52
Třeba tím dáš inspiraci i dalším Kostkařům, aby to také zkusili.

No minimálne o jednom viem určite  ;).