Trains-stůl II.

Založil hobby, 20.08.2006, 17:30:40

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

hobby

Aneb jak na malý prostor poskládat maximum. Zítra pošlu fotku "uklizeno"(úklid bude trvat půl hodiny).
Uvádím u příležitosti mého povýšení do mazáckého stavu :D.

hobby

..

[příloha smazaná administrátorem kvůli své velikosti]

hobby

Ještě detail

Jonas

Hobby,

to je skutečně perfektní zvládnutí tématu LEGO trains!!! Můj názor je, že není důležité, zda je každý kousek skutečně z Lega. Hlavní je dojem reality a možnost občas si pohrát (hlavně pro nás dospělejší, že ;) ) a zde je obojí skvěle naplněno.

Navíc je to maximálně praktické řešení, protože plní sen každého stavitele: Nutnost nerozebírat zpětně modely a minimalizovat veškeré úklidové práce. Určitě nejsem sám, pro koho je úklid po stavění noční můrou.

Budu se určitě inspirovat. Už jsem totiž také propadl vlakům.

Jonas - Můj Brickshelf

Llevelyn

Taky by mě zajímalo  nerudovské "kam s ním". Hlavně, pokud se to podaří zmizet někam, kde se na to nepráší.. prach je náš vrah. Může mě čert vzít, když něco někde nechám chvíli položené a než se otočím, leží na tom vrstva prachu. Bydlíme u nádraží.. inspirativní, ale špinavé.. :P
Prodej DUPLA a LEGA http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=9365
Dobří holubi se vracejí :-))

tazzy

Velmi pěkné, také nejsem proti nějakému tomu non-lego doplňku, sbírka se ti opravdu dost rozrostla, ovšem nevím jestli se mi to zdá nebo je to fotkou, ale vlak 4561 (4560) vypadá jako kdyby byl zelený. ???

Honzik

Otázka pro všechny!!! Kolik myslíte, že je hodnota tady toho, vím, že hodnota je někdy nevyčíslitelná, ale jednou se mě známý zeptal, kolik má hodnotu moje sbírka a já nedovedl odpovědět. (a to mám sotva 1/100). Takže kostkaři kolik? Můj odhad je 35 000kč.

Cavelon

Je to super - veľmi pekné - ďalší perfektný Hobbyho výtvor. :)
Dôkaz toho, že aj na pomerne malej ploche sa dá esteticky vtesnať čo najviac koľají, domčekov a mnohých ďalších stavieb, pričom to celé vôbec nepôsobí dojmom preplnenosti. Proste perfekné.
Jediné "vylepšenie", čo ma ešte napadá - je nalepiť cesty na bočné výklopné dosky, aby tam mohli "legálne" jazdiť autíčka. ;)

MiP

Citace od: Cavelon kdy 21.08.2006, 06:57:11
Jediné "vylepšenie", čo ma ešte napadá - je nalepiť cesty na bočné výklopné dosky, aby tam mohli "legálne" jazdiť autíčka. ;)
Třeba je to připojný bod pro další stůl  ;D
Jinak je to moc pěkné, takové učesané a dotažené do konce...
-------------------------------------------------------
MiP http://www.mipovo.cz - MiPova nabídka setů a dílů http://www.bricklink.com/store.asp?p=mip - BL shop MIPOVO

hobby

Citace od: Jonas kdy 20.08.2006, 18:05:03
minimalizovat veąkeré úklidové práce.
Citace od: Llevelyn kdy 20.08.2006, 18:13:22
.. prach je náą vrah.

Toto téma je pro mne zásadní, protože pohled na zaprášené lego je traumatizující. A také potřeba rychlého úklidu, aby člověk nezmagořil. Již jsem se tím zaobíral dříve zde: http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=3220.msg23116#msg23116

Citace od: tazzy kdy 20.08.2006, 22:49:32
ale vlak 4561 (4560) vypadá jako kdyby byl zelený. ???
Ano, je zelený, předělal jsem jej. Modrý mám také.

Citace od: Honzik kdy 21.08.2006, 00:09:28
Otázka pro vąechny!!! Kolik myslíte, ľe je hodnota tady toho, vím, ľe hodnota je někdy nevyčíslitelná, ale jednou se mě známý zeptal, kolik má hodnotu moje sbírka a já nedovedl odpovědět. (a to mám sotva 1/100). Takľe kostkaři kolik? Můj odhad je 35 000kč.

Počkám dneska a pak to spočítám a napíšu.

Jonas

Citace od: Honzik kdy 21.08.2006, 00:09:28
Otázka pro všechny!!! Kolik myslíte, že je hodnota tady toho .... ? Můj odhad je 35 000kč.

Myslím, že hodnota Hobbyho projektu je někde jinde než v penězech vložených do stavebnic. Znám lidi, kteří mají v Legu jistě mnohem víc peněz než on ale moc vlastního toho nepostavili (pokud vůbec Lego rozbalují z krabic, že  ;)).

Hobbyho výtvor má v sobě nápady, estetiku a kromě toho řemeslnou profesionalitu. Myslím, že je vidět, že se předtím vyučil na modelové železnici. Nebo se mýlím?

Jinak by mě zajímaly rozměry stolu (ať je nemusím počítat z počtu kolejí).
Jonas - Můj Brickshelf

myth

Citace od: Jonas kdy 21.08.2006, 13:30:57
(pokud vůbec Lego rozbalují z krabic, že  ;)).

Hehe, prezraď o koho ide ;D.
When the student is ready the master will appear.
An expert is one who knows more and more about less and less.

Cavelon

Citace od: Jonas kdy 21.08.2006, 13:30:57
Jinak by mě zajímaly rozměry stolu (ať je nemusím počítat z počtu kolejí).

Hele: tady! (použité tlačidlo VYHLEDÁVÁNÍ)

rasik8

Ten tunel se dá zvednout?(havárie vlaku),Jinak moc pěkně udělané ;) ;)
Moje Brickshelf galerie http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=Legac
Trains,trains,trains,...,ale jen 9v  http://mafiapage.wz.cz - stránky o MAFII - hře na PC

Micho

Citace od: Cavelon kdy 21.08.2006, 14:02:25
Citace od: Jonas kdy 21.08.2006, 13:30:57
Jinak by mě zajímaly rozměry stolu (ať je nemusím počítat z počtu kolejí).

Hele: tady! (použité tlačidlo VYHLEDÁVÁNÍ)

No priznám sa, že aj som si to hneď porovnával s tým prvým stolom, lebo tento stôl z tejto aktuálnej témy Trains-stůl II sa mi zdá o niečo väčší než ten stôl z témy Trains stôl . Hlavne sa mi zdá, že bočnice, ktoré sa otvárajú sú inak riešené. Respektíve tie stľpiky v rohoch. No veď hobby nám dá upresňujúcu odpoveď.

hobby

Uklizeno, trvalo to hodinu. Šlo by to i rychleji, pokud bych to posbíral se stolu a neroztříděné naházel do krabic.

Citace od: Jonas kdy 21.08.2006, 13:30:57
Jinak by mě zajímaly rozměry stolu (a» je nemusím počítat z počtu kolejí).
Rozměry jsou dány velikostí zakoupené vrchní desky z laťovky 2,5 x 1,25 m. Vnitřní deska je cca 2.45 x1,2 m. Pravdu má tedy Micho, který poznal, že jde o nový stůl o něco širší, než původní. To umožnilo jinou koncepci kolejiva (4 koleje ve stanici). Ovšem musel jsem řezat! Jak vláčkaři ví, pokud je vnější okruh větší o 1 kolej než vnitřní, tak koleje nemají distanci a dotýkají se (nepoužitelné v zatáčkách), nebo je větší o 2 koleje než vnitřní a pak je distance zbytečně velká, což jsem nemohl potřebovat. A tak jsem použil krácené koleje v podélném i příčném směru (nebyla to zas taková práce). Takže, asi bys to z té fotky těžko odhadoval.
Ten stůl je tedy 3x větší, než běžný kuchyňský stů. Jako pracovní, či jednací je dobrý a tak ho dvojúčelově využívám i já.
Citace od: Legac kdy 21.08.2006, 15:28:02
Ten tunel se dá zvednout?(havárie vlaku)
Ano, tunel mohu vyndat. Ve stole celý zůstává, protože horní díl je oddělitelný. Je to již můj pátý takový podobný tunel a doufám, že poslední.

Jinak děkuji všem za uznání a pochvalu :)


Micho

Tak to ťa obdivujem hobby, že si sa dal na prestavbu toho stola. Výsledný efekt stojí za to. To koľajište je jednoznačne bohatšie. Tie centimetre fakt vidno.  8)

Keby som nemal v obývačke už perfektný rozkladací stôl, tak by som asi aj svoju drahú polovičku na to presvedčil. Ale by som to mohol u mamy realizovať v rodinnom dome. Taký stôl by sa jej aj zišiel, veľkosťou ...  ;)

hobby

No, ono totiž nejde o přestavbu, ale o novostavbu. Původní trains-stůl jsem odklidil do jiné místnosti a bude pro vesnici a "páru", zatímco tento bude pro město a soudobé trakce. Ale už si dám pokoj, další opravdu dělat nebudu (čas, peníze, atd). Připadám si chvílemi jako závislák se všemi průvodními negativními jevy >:(.   Měl jsem ale rádost, že děti si s tím docela hrály. Myslel jsem totiž, že už je zajímá jenom počítač, protože by tu seděly od rána do večera >:(.

tazzy

Citace od: hobby kdy 21.08.2006, 21:30:19
Měl jsem ale rádost, že děti si s tím docela hrály.

Docela?? Já bych si s tím hrál od rána do večera. A taky by mohlo být hezké postavit stůl s vesnicí a párou k městu a vytvořit tak pěknou krajinku. A ohledně závisláctví, nejsi sám ;D 8)

Micho

Citace od: hobby kdy 21.08.2006, 21:30:19
No, ono totiž nejde o přestavbu, ale o novostavbu. Původní trains-stůl jsem odklidil do jiné místnosti a bude pro vesnici a "páru", zatímco tento bude pro město a soudobé trakce.  ....

Takže aj preto bol názov témy ako II. Ten prvý by si možno mohol dať do dražby ...  ;)

Benelli_2000

Nádherný. Naprosto dokonale jsi se přiblížil opravdové modelové železnici.
Perfektně jsi skloubil LEGO s nelego díly. Městečko (budovy a ulice) je fakt pěkně provedené. A i když je to všechno umístěné na malém prostoru, nepůsobí to přeplácaně, což je největší umění. Krásná práce - gratuluji.
Blue coats of the Carribean. No more Jack Sparrow (Captain jack Sparrow).

Bryk

Je to opravdu perfektní, radost pohledět. Není vůbec nic co by se dalo vytknout.

hobby

Citace od: hobby kdy 21.08.2006, 09:47:39
Citace od: Honzik kdy 21.08.2006, 00:09:28
Otázka pro všechny!!! Kolik myslíte, že je hodnota tady toho, vím, že hodnota je někdy nevyčíslitelná, ale jednou se mě známý zeptal, kolik má hodnotu moje sbírka a já nedovedl odpovědět. (a to mám sotva 1/100). Takže kostkaři kolik? Můj odhad je 35 000kč.
Počkám dneska a pak to spočítám a napíšu.
Abych tedy odpověděl na dotaz, pouze orientačně, protože se to špatně počítá:
75 kolejí rovných, 35 kulatých, 7 výhybek, 7 vlakových souprav, depo, několik menších setů, vícero menších a větších MOCů + vlastní stůl (vyrobil zámečík s truhlářem). Bylo by to tedy více než odhaduješ. Nechce se mi to počítat (a to nepočítám vlastní práci - t.j. dokončení stolu po řemeslnících + modelařinu), ale představu sis udělal, protože nás všechny chtě-nechtě peníze musejí zajímat. Jinak souhlasím s Jonasem, že hodnota naší záliby je někde jinde než v penězích (pokud ovšem naše protějšky jsou ochotny to tolerovat  ;D).