Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
26.05.2013, 06:12:18
Domů Nápověda Vyhledávání Mapa členů Nepřečtené Přihlásit Registrovat
Casto kladene dotazyPravidla

+  LEGO fórum
|-+  Obecné
| |-+  Admin
| | |-+  Fórum
| | | |-+  Tlačítko vyhledávání
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: [1] Dolů Tisk
Autor Téma: Tlačítko vyhledávání  (Přečteno 5912 krát)
Jamesek
furťák
Czech Republic

Pohlaví: Mužské
Zaměření: Stavitel
Počet hodnocení: 20

Valach zblblý Legem v Praze

« kdy: 28.08.2007, 21:19:27 »

Koukám, koukám, něco divného v hlavičce a ejhle, místo vyhledávání logo LEGA Mrk

* kostkyorg.PNG (30.34 KB, 680x150 - prohlédnuto 389 krát.)
Zaznamenáno
Jamesek
furťák
Czech Republic

« Odpověď #1 kdy: 28.08.2007, 21:22:31 »

Tak nevím. Vydrželo mi to několik prolistovaných témat, než mně napadlo Ctrl+F5 a opravilo se to.
Tak se omlouvám, pokud jsem někoho mystifikoval. Ale nějak se to stalo, nevím jak Mrk)
Zaznamenáno
Petrjr
furťák
Czech Republic

Zaměření: Nákupčí
Počet hodnocení: 9

« Odpověď #2 kdy: 28.08.2007, 21:24:10 »

Máš to rozbitý.  Smajl

Zkus Ctrl+F5. Pak případně jen F5 nebo CTRL+R. Mělo by se to opravit.
Zaznamenáno
Jamesek
furťák
Czech Republic

« Odpověď #3 kdy: 28.08.2007, 21:25:39 »

Máš to rozbitý.  Smajl

Zkus Ctrl+F5. Pak případně jen F5 nebo CTRL+R. Mělo by se to opravit.

Jojo, to mně napadlo hned, ale zajímalo by mně, jak na to ten prohlížeč přišel Mrk
Zaznamenáno
Petrjr
furťák
Czech Republic

Zaměření: Nákupčí
Počet hodnocení: 9

« Odpověď #4 kdy: 28.08.2007, 21:45:16 »

V pohodě.

Prohlížeč chyboval a načetl resp. poznamenal si jiný obrázek ikonky. A ten (chybný) zůstal v cache - uschovaný na lokálním PC, aby se nemusel znovu načítat z netu.

Ctrl+F5 způsobí, že prohlížeč "zahodí" všechny objekty na stránce (m.j. veškerý text i obrázky) a načte je znovu.
   Jen samotné F5 (resp. Ctrl+R) většinou nestačí, protože to (obvykle) znamená jen znovunačtení bez zahozeni cache - tedy načtení textů a objektů, které mají označeno že jejich platnost "vypršela" či které mají rovnou označení, že se do cache nemají ukládat.

... ale zajímalo by mně, jak na to ten prohlížeč přišel Mrk

Chybička. To se může stát. Málokdy, ale může. Vezmi to pravděpodobnostně - na každé stránce je N desítek objektů / obrázků. A kolik set (znovu)přečtení člověk denně udělá.

Může jít např. o špatné vyhodnocení odpovědi od serveru (obrázků se načítá vždy několik najednou), kdy prohlížeč dostane např. nestandardní, cestou poničenou, odpověď. A tu pak vyhodnotí chybně. Dokáži si i představit neočekávanou kolizi v hash tabulce - tabulce, kde se ukládají odkazy na již stažené objekty - tabulka může např. sloužit pro urychlený přístup (aby se nemusela pamatovat vždy celá dlouhá cesta k obrázku), atd, atp.

Nebo může jít ne o chybu SW, ale o chybu pamětí/procesoru, případně i čtení z disku (i když v tomto konkrétním případě si nemyslím, že jde o takovou). Sice se u počítačových komponent udávají nízké  pravděpodobnosti chyby, tedy vysoká spolehlivost, je to relativní. Když má někdo zapnuté PC 8h denně/5 dní v týdnu (neřku 24h/7dní), tak už se s takovou chybou člověk běžně setká. Jen se třeba neprojeví viditelně.

Prostě důvodů může být na tisíce.
Zaznamenáno
Stran: [1] Nahoru Tisk 
« předchozí další »
Skočit na:  

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
Stránka vytvořena za 0.043 sekund, 27 dotazů.