(Vlastní) Purple House

Založil Pool, 17.09.2016, 18:21:38

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Pool

Purple House

V dávných dobách to byl dům váženého pána a díky nezvykle barevné střeše, mu lidé v okolí začali říkat Purple House. Dnes už si nikdo nepamatuje, kdo byl přesně ten vážený pán, ale název tomuto domů zůstal dodnes. Už je to ovšem velmi mnoho let, co pán zemřel, a od té doby je tento dům opuštěný a chátrá. Za těch mnoho a mnoho let si příroda ovšem našla svoji cestu a z části jí tak dům podlehl. Dnes je tak mnohým sousedům spíš trnem v oku a většina ho nazývá ,,fialová barabizna". Můžete ovšem sami posoudit, jaké pojmenování si zaslouží.

Po kliknutí na fotku se vám otevře celá galerie:


Link na první fotku:
https://www.flickr.com/photos/143591213@N02/29924208115/in/album-72157674374164785/

Více informací k modelu:
V rámci soutěže o modulární dům jsem se rozhodl připravit tuto samostatně stojící vilku. Vila je postavena na Baseplate 32x32, má tři poschodí a podkroví. První poschodí je celé zachovalé a vedou z něho schody do druhého. Druhé poschodí se už celé nezachovalo a z třetího stojí už pouze terasa a kousek vnitřní podlahy, podkroví a střecha se dochovala také jen z části. Nyní je vila obývána už jen rozličnými zvířaty, stálými nájemníky jsou třeba myš, netopýr a pavouk :). Celým domem ,,prorůstá" masivní strom, prorazil kachličky v prvním i druhém poschodí,a dále se rozvětvuje na tři hlavní větve.

První verze domu byla zhotovena s chodníkem pro možnost připojení k modulárním domům, pro výstavu byl pak podklad modifikován (viz pozdější fotky), a poslední fotky jsou již z výstavy samotné.

Model je stabilní, neobsahuje žádné volné části a dá se použít do městské zástavby (tj. nic nepřečnívá k sousedům  ;D

matka

No rozhodně to je mezi moduláry originální kousek. Mně se líbí, hlavně ta myšlenka se stromem je dobrý nápad. Trochu mi tam chybí podbití kraje střechy, ale taky už mohlo chátráním odpadnout...Neladí mi tam chodník - je jasné, že tam kvůli pravidlům být musí, ale co ho taky trochu přirozebrat? Jen nápad. Celkově dům na jedničku.
Jo, ještě tu lampu v černé, aby lépe vynikla  ;)
Paní na Žlutém hradě

Chairudo

Domek je to moc pěkný, nádherně barevně sladěné, jen toho netopýra bych přes hinge pověsil hlavou dolů jak má být, ten tvůj popírá gravitaci  ;D
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

milanv

Pěkný domek (myslím sám o sobě) a k němu ještě zajímavější nápad se zubem času. To je opravdu pěkné a originální. Ale v tom by podle mě stálo za to ještě pokračovat, je tam na několika místech veliký rozpor mezi částmi domu: na jedné straně prolézá domem už strom a na druhé je střecha netknutá a superrovná až vyleštěná. Střechou prolézá strom, na zdech se aspoň trochu snaží nějaká psí vína, ale jiak komplet okolí vypadá naklizeně, chodník jako nový, i zdi domu...

Prostě se to stalo tvou kletbou, promiň  >:D Máš tak dobrý a originální nápad, že mi přijde škoda skončit na půl cesty. A jak píšu: nápad opravdu stojí za to a i ten dům jako takový se ti povedl zajímavý a zase jiný než mají ostatní. Zkrátka: dobrá práce, kterou sis na sebe ušil bič :)
Pán na Žlutém hradě

Pool

#4
Re matka: Podbitý střechy by si to dozajista zasloužilo, jen jsem trochu na suchu s 1x1 DBG plate, tak budu muset zrevidovat, jestli můžu ukrást ze zásob co mám připravené na mikropolis  ;D. Černá lampa vypadá mnohem lépe a jen do toho chodníku bych asi radši moc nezasahoval. Určitě souhlasím, že k tomu domu moc neladí, ale vzhledem k tomu, že to má být zasazené do městské zástavby, tak to by odpovídalo. O chodníky se stará město, takže i když dům majitel neudržuje, chodníky opravuje město  ;)

Re Chairudo: Netopýra mi ani nepřipomínej. To už jsem nadával při stavění, proč ho Lego neudělalo přímo s nopem  :( Chvíli jsem se s tím i hrál a pak jsem to vzdal, že tam bylo dost málo míst. Teď jsem to zkoušel znovu a nakonec se mi to tam podařilo narvat, ale zase je to dost na ráně a ta konstrukce uchycení je dost rušivá, tak nevím nevím, jestli je to přínosné :-[.

Re milanv: Určitě máš v části pravdu, ale to co navrhuješ udělat ty, je už spíš zřícenina  :). Můj cíl byl postavit na soutěž samostatně stojící vilku, jen trochu netypicky tak, že jí prorostl strom. Už tak bych řekl, že to bude na hraně pravidel a kdybych to dotáhl do konce a udělal z toho ještě více chátrající dům, tak to by pak použít určitě nešlo. Neříkám, že by to nebylo hezké, to určitě ano a možná i hezčí než tohle, ale už by to bylo úplně něco jiného a ne pro tuhle soutěž. A s tím že jsem si na sebe ušil bič, tak to si říkám sám od začátku taky  ;D. Stavba mi nakonec trvala okolo 35 hodiny čistého času a klasický domek bych určitě zvládal za třetinu či čtvrtinu toho času. Tak je mi jasné, že jednodušší by to bylo udělat bez stromu a bez interiéru, jen jako samostatně stojící nepoškozený dům, ale když mě prostě baví se něčím odlišovat a vymýšlet tyhle zběsilosti  >:D. Jinak s tou střechou mám ještě v plánu trochu něco dělat, ta se mi zdá taky moc vyleštěná. Ale uvidím, jestli vůbec stihnou dorazit kostky.

Děkuji za připomínky na vylepšení.

Hacislav

#5
Máš tam řadu zajimavých nápadů. Celkově se mi domek líbí.

Ale určitá část zeleně, není Lego že?  :o
A volba zařezení tohoto vlákna mi také nepříjde nejšťastnější.
moje fotky Rajče a Flickr - pinterest

Pool

#6
Ano kromě Lego dílků jsem na listí použil pár jiných odstínů těch Limb Element (http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=49026.msg233481#msg233481), ale jak jsem teď to toho vlákna doplnil, není to už moc aktuální, Lego vydalo už i nějaké nové barvy, co v tom srovnání chybí. Pokud by v tom byl problém, tak samozřejmě na výstavu tam mohu dát jen Lego dílky.

A jak tak koukám znovu na ostatní vlákna, tak už vím kam to asi má patřit (Diskuse o stavebnicích » Town » MOCy?), tak vlákno bych poprosil přesunout nějakého admina do správné sekce, mně už to předpokládám nepůjde.

Pool

Dílky na vylepšení střechy doputovaly. Nakonec jsem neodolal a vylepšil to nejenom odlišnými dílky, ale i nápadem Milana tu střechu trochu rozbourat  ;). Všem ještě jednou díky za nápady na vylepšení. A je mi jasné, že Milan by to ještě mnohem více rozboural, tak to uvidím časem (jestli barák dřív nepadne potřebou dílků  ;D) a třeba se jednou k němu vrátím.

Bard

Střecha v novém provedení o hodně lepší. Dům vypadá výborně.

milanv

střecha je teď mnohem lepší! Trocha děr a jak je hned z domu lepší dojem...   >:D
Pán na Žlutém hradě

Pool

Do alba jsem ještě doplnil modifikaci podkladu a o pár fotek dál se už usilovně pracuje na jeho demolici  ;D
https://www.flickr.com/photos/143591213@N02/30008906030/in/album-72157674374164785/

milanv

Výborně zapracované do kolejiště! "České dráhy se zbavují nepotřebného majetku."

Jen, omlouvám se za svou úchylku z dětství: pokaždé když vidím ten demoliční stroj s koulí, tak v něm vidím vlka. A asi už se toho do konce života nezbavím... Takže ten mi tam vyloženě chybí  >:D
Pán na Žlutém hradě

Pool

"vlka"?... ahhaa trochu mi to trvalo, ale nakonec mi to docvaklo   :D To by byl i docela dobrý vtípek ho tam šoupnout  ;D Ale to mi připomíná, jak někde Igorus psal něco ve smyslu, žádné blbé vtípky, nebudu vám to kontrolovat a hledat pod tím kopcem raketovou základnu  >:D

Jinak ano, ano, měl jsem štěstí a zůstal tam na mě přímo VIP flek  ::)

builder

Je to pěkný, detailně zpracovaný a originální myšlenka. Jen si myslím že jsi si mohl více vyhrát s tou zahrádkou. Bylo by možno poskytnout víc fotek? Není vidět ten strom a dům zboku.

builder

Pool

Doplnil jsem tam, že po kliknutí na fotku se otevře celá galerie. Měl jsem to za samozřejmost, tak jsem to tam nějak původně nepsal. Stačí tedy na ni kliknout a tam jsou fotky ze všech stran včetně interiéru, s otevřenou střechou apod.