(vlastní) cukrárna pana Svobody

Založil šipka, 26.06.2016, 21:35:25

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

šipka

Výsledek skoro víkendovky, v modulárech za letošek moc kousků zatím není, tak já jeden přidám.

Po domácí kritice dodávám, že pan Svoboda je cukrář ze staré školy a nepotrpí si na přeslazenou výzdobu, nechává své kvality raději promlouvat skrze chuťové pohárky. Zvláště když jeho cukrárna je známa již z dob jeho otce :)  Snad se bude líbit. ;)

Mr. Cube

Pěkné, pěkné! Líbí se mi ta boční skla výloh ve vstupu do cukrárny. Nápadité je použití toho roztleskávačského ... ani nevím, jak se to jmenuje :) jako dortu.

milanv

To se ví, že se bude líbit :) Je to perfektně nepřeslazeně realistické. Koukl jsem na to a víš co byla moje první myšlenka? "Sakra, který že je to dům od nás z Vršovic nebo Vinohrad?". Fakt skvěle vystižený styl takových domů z první republiky, co tu okolo máme.
Pán na Žlutém hradě

linhi

Me nevim proc hlavne spodek,tedy obchod pripomenul film ,,Bylo nas pet''
No paradni prace,ty taky od toho lega neodlezes koukam   :-D

šipka

Díky , jsem rád. Pan Svoboda je právě cukrář z "Bylo nás pět" a má inspirace ;D :D   Původně jsem si chtěl dát oraz, ale při třídění naschromážděného bordelu při předchozích stavbách a následného úklidu mimo jiné vzniklo toto.

milanv

Citace od: šipka kdy 27.06.2016, 08:27:23
Pan Svoboda je právě cukrář z "Bylo nás pět" a má inspirace ;D :D
Tak to vysvětluje, že můj dojem ohledně stylu a stáří domu nebyl náhodný, že se ti to podařilo vystihnout zcela záměrně a velmi dobře. Super.

A ta věc od rozstleskávaček je fakt dobrá, toho jsem si nejdřív nevšiml, jak mi to tam přišlo přirozené. Nevím, jak se to jmenuje původně - vábnička? :) Ale jako dort ze třicátých let to vypadá skvěle.
Pán na Žlutém hradě

Bard

Zase něco, co kromě stavitelského umu má i výbornou estetickou úroveň. A cukrárna na mě působí tak, že bych do ní vešel.

šipka

Citace od: milanv kdy 27.06.2016, 09:29:35
Citace od: šipka kdy 27.06.2016, 08:27:23
Pan Svoboda je právě cukrář z "Bylo nás pět" a má inspirace ;D :D
Tak to vysvětluje, že můj dojem ohledně stylu a stáří domu nebyl náhodný, že se ti to podařilo vystihnout zcela záměrně a velmi dobře. Super.

A ta věc od rozstleskávaček je fakt dobrá, toho jsem si nejdřív nevšiml, jak mi to tam přišlo přirozené. Nevím, jak se to jmenuje původně - vábnička? :) Ale jako dort ze třicátých let to vypadá skvěle.

roztleskávačky mávají pomponama  ;D  Akorát ta poleva není čokoládová ale čokolodovopistáciová  >:D

Foton

Parádní dům. Líbí se mi,  že není přehnaně kudrlinkový.
Co bych změnil:

• barevnost schodů
  • díru za levým oknem v prvním obrázku

Bude to mít i interiéry?
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

otaznik

Hezký dům, plně souhlasím s tímto:

Citace od: Mr. Cube kdy 27.06.2016, 08:13:04
Pěkné, pěkné! Líbí se mi ta boční skla výloh ve vstupu do cukrárny.

Naopak mi nepřijdou zajímavé/pěkné ty pruhy vedle oken na krajích domu. Chápu, že jsi chtěl asi nějak rozbořit jednolitost druhého patra, ale tohle mi tam nesedí.

peter

Citace od: otaznik kdy 27.06.2016, 11:27:48Naopak mi nepřijdou zajímavé/pěkné ty pruhy vedle oken na krajích domu.

Slohově tam ta bosáž patří, bez ní by to bylo úplně špatně. Každopádně myslím si, že to co je na nich špatně, je zejména to jejich odsazení oproti těm spodním. Měly by být v jedné linii se spodním patrem a zvážil bych jejich plastičnost, ale hlavně jednolitou velikost, tak jako to je u přízemí. ;)
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

šipka

Jasný, chápu ;)  akorát, že to je právě převzato z jednoho kupodivu stojícího originálu na Smíchově, kterým jsem se také nechal inspirovat. Předělávat to nebudu, pouze "dozdím" tu větrací díru a na kolejišti  ten barák snad někam zapadne. Každopádně díky za reakce  ;)

Aki

Taky se mi líbí ale taky mám jednu připomínku:
Okno nad vchodem by mělo být IMHO v ose se dveřmi i kdyby to znamenalo, že okna v patře nebudou vycentrovaná.

otaznik

Citace od: peter kdy 27.06.2016, 11:55:33
Slohově tam ta bosáž patří, bez ní by to bylo úplně špatně. Každopádně myslím si, že to co je na nich špatně, je zejména to jejich odsazení oproti těm spodním. Měly by být v jedné linii se spodním patrem a zvážil bych jejich plastičnost, ale hlavně jednolitou velikost, tak jako to je u přízemí. ;)
Tak jestli to má být bosáž, tak jsem jí nepoznal.  :-[

milanv

To přeci nemusí být bosáž, dokonce je to nepravděpodobné. Klasická bosáž se u těchto domů dělala hlavně v přízemí. A většinou z ní moc nezbylo po vyboření místa pro výklady obchodů atp. Přesně jak to šipka má na svém modelu.
Pán na Žlutém hradě

Igorus

Citace od: šipka kdy 26.06.2016, 21:35:25
Snad se bude líbit. ;)

Líbí  ;)

Těším se až ho zaparkuješ vedle Domu u dvou bratrů.

Martins

....sem to nějak přešel a nereagoval... Tak to napravím. Je to parádní stavba, úplně mi vyrazila dech ta "víkendovka"... to fakt postavíš za víkend? Bylo něco inspirací nebo to je takové to domácí žvýkání o víkendu?

šipka

Díky  ;)  inspirací byla cukrárna z filmu Bylo nás pět a jeden reál na Smíchově, okolo kterého každý den projíždím. V hlavě jsem to už měl, ale v plánu to nebylo.  Každopádně jsem původně měl cíl třídit nahromaděné kostky, kterých bylo už moc a nějak se to zvrtlo, že jsem místo třídění začal se stavbou a díky volnému víkendu jsem to dotáhl do finále.