(Vlastní) Český Krumlov

Založil Hardegon, 10.06.2016, 08:42:18

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Hardegon

Taková malá ale náročná stavba. Jedná se o model centra města a zámku v měřítku cca 1:350. Celé to vznikalo podle katastrálních map, Google Street View a 3D modelů na Mapycz. Osobně jsem neměl čas tam zajet a vše si nafotit, ale je tam každý jeden dům s co nejlépe vystiženou barvou fasády.

Na dotazy, zda by se to dalo udělat lépe propracované odpovídám, že ano. Ale byla by to práce na pár let modelovat jednotlivé baráčky. Takto zjednodušený model mi přijde i hezčí a rotomilejší.

Martins

Je to moc povedené micro! Vzhledem k tomu, že s tím mám malou zkušenost tak vím, jak je problematické trefit v daném měřítku míru detailu. 1:350 je docela divné číslo, ale je vidět, že Lego zvládne cokoli. Mě se to líbí, hlavně asi díky té komplexnosti a reálné předloze. Stavět Micropolis a mít málo budov nepřináší takový pocit...

MÍLA

Jediné co tam chybělo byla cedulka s názvem modelu, mě trvalo 20 minut než mi došlo co to je.

šipka

#3
Krumlov je v tom poznat. Příště můžeš zkusit Prahu a konkurovat Langweilovu modelu  :D

davroman

Krumlov jsem v tom také hned poznal. Nejvíce mě zaujala ta barevnost, respektivě množství použitých odstínů barev kostek na fasády domů, s tím jsi si opravdu skvěle vyhrál.
Náš BL shop TDH Bricks: https://store.bricklink.com/TDH_Bricks

milanv

Paráda. V zásadě platí všechno, co jsem psal u Westernového městečka. A souhlasím s Mílou, že to bylo divné, jak to bylo bez popisek - i třeba právě proto, že mi trvalo pár hodin, než šel okolo někdo, kdo mi prozradil, žes' to stavěl ty. Pak už jsem se tolik nedivil té kvalitě zpracování :) Mně totiž přijde dobrá a ty "nedetaily" záměrné, aby nerušily dojem z hlavního sdělení díla, tj. vyjádření toho urbanismu. Povedené dílko a úplně nový nápad!
Pán na Žlutém hradě

Foton

U micro modelu města si myslím, že o detaily nejde. U micro modelu jedné budovy už ale jo. Krumlov jsem poznal hned.
Máš někde i bližší fotky. Brickshelf zlobí a na flickru jsem nic nenašel, teda nic o Krumlovu.

Momentálně se pokouším o pár micro staveb a každá inspirace dobrá.
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.